onsdag 12. mai 2010

Intervju

Jeg skal på jobbintervju. Jeg har søkt jobb tre jobber nå nettopp, og var rett og slett ikke forberedet på at jeg var aktuell i hele tatt, også skal jeg på intervju.
Hurra hurra hurra.

Jeg vet jo at det ikke betyr at jeg har fått jobben, men allikevel så er det jo et skritt i riktig retning, for det må jo bety at søknaden min er godtkjent?

Var nemlig veldig i tvil om hvordan jeg skulle skrive søknaden.
Skulle jeg være ærlig ang Jesper? Ville det sette meg i et dårlig jobb-lys?
Jeg var veldig frem og tilbake, endte opp med å ta kontakt med både fastlegen min og den gamle sjefen min på jobb, for å høre hva de mente.
Begge mente at jeg ikke skulle nevne Jesper i en søknad, men heller si det i et etv. intervju.

Jeg var likevel ikke helt fortrolig med å ikke nevne Jesper, fordi han er så viktig og han har formet meg som menneske, og jeg følte at jeg var på en måte uærlig om jeg ikke skrev noe om han. Så jeg prøvde å skrive søknaden så godt jeg kunne, og nevne Jesper, uten at det skulle høres så forferdelig trist ut.

Og jammen ringte det ikke også? Da var det kanskje ikke så feil å nevne Jesper i søknaden, eller hva tror dere?

Nå er det jo store sjanser for at jeg ikke får jobben overhodet, og at jeg skal skrive flere søknader, så jeg må nok tenke meg litt ekstra om.
Hva tror du, er det feil å nevne Jesper i en søknad? Og heller nevne han på et intervju? Da er man jo ikke uærlig, for ingen spør jo om Jesper i søknaden...

Eller burde jeg gjøre som jeg har gjort, skrive litt om han?

14 kommentarer:

 1. Så flott at du er innkalt til intervju:-) Lykke til!

  Om du skal nevne Jesper eller ikke i søknader tror jeg kommer an på typen jobb du søker og hvor relevant det vil være for akkurat den jobben.

  Mener å huske du skrev noe tidligere om at du gjerne ville ha en jobb der du kunne bruke de erfaringene Jesper har gitt deg. I så fall ville jeg absolutt tatt det med, for de er gull verd:-)

  SvarSlett
 2. Jeg tror det kan være lurt å nevne Jesper i en søknad, ettersom han har vært med på å forme deg som person. Kanskje har du blitt sterkere, kanskje har du lært å takle problemer på en annen måte, kanskje han har lært deg noe helt spesielt - og slike ting tror jeg kan være fint å nevne for en eventuell arbeidsgiver allerede i søknaden :) Lykke til med jobbsøking, håper det går din vei! Jeg følger med på bloggen din, og lar meg stadig imponere av din styrke! Jesper og Tilde har en god mamma i deg!

  SvarSlett
 3. Hurra!! Dette er jo så absolutt et skritt i riktig retning!! :) Og går det ikke denne gangen så har du iallefall fått øvet deg litt på å skrive søknader og er en erfaring rikere med tanke på intervjuet! Gjelder å se det positive i dette :)

  Jeg syns du gjorde det rette med å nevne Jesper i søknaden. Det hadde jeg også kommet til å gjort om jeg var i din situasjon. Han er en såpass viktig del av livet ditt at for meg ville det blitt feil å ikke nevne han. Da tenker jeg heller at det som er viktig er å finne de rette ordene om han, å ikke utbrodere for mye om han i selve søknaden men heller fortelle mer om det kommer opp på intervjuet. Da har du iallefall vært ærlig hele veien :)

  Krysser fingrene for at det går bra på intervjuet!
  Klem!!

  SvarSlett
 4. Så bra! Krysser fingrene for at det går bra:) Er det på en vanlig bhg du søkte? Syns jeg husker du nevnte at du er utdannet førskolelærer.
  Syns det var bra du nevnte han jeg:) Han er jo en del av deg og livet ditt.

  Lykke til:)

  SvarSlett
 5. Jeg synes det er helt riktig av deg å nevne Jesper i en jobbsøknad og intervju. Ikke bare er/var han veldig viktig for deg men du har også fått verdifulle erfaringer av å ha et alvorlig sykt barn, som en arbeidsgiver kan dra nytte av. Du er sikkert blitt veldig voksen og klok, i tillegg til at du har masse erfaringer fra å pleie han. Han er en del av deg og det at du deler dette både i jobbsøknaden og i et intervju vil gjøre at en arbeidsgiver vil få et helhetlig (positivt) bilde av deg. Det eneste er at du bør nevne at sorgen ikke kommer til å hindre deg i å gjøre en god jobb og at du er klar for å jobbe. Som arbeidsgiver vil det eneste jeg ville være redd for er at du blir sykemeldt fordi du ikke er klar til å jobbe. Det er selvsagt viktig at Jepser ikke fyller hele intervuet eller søknad, men det tror jeg du skjønner :) Hadde jeg som arbeidsgiver fått vite om Jesper i etterkant hadde jeg lurt på hvorfor du ikke nevnte dette i intervjuet og hva mer du har å skjule. Lykke til med jobbsøkingen!

  SvarSlett
 6. Gratulerer så mye!
  Jeg synes det er veldig lurt og rikitg å nevne Jesper.
  Jeg har alltid skrevet søknadene mine på et personlig vis, og faktisk alltid kommet på intervju. Det har jeg meget god erfaring med.
  Du får se det litt fra arbeidsgivers side,
  tenk om du får hundre søknader og alle er relativt upersonlige og like.
  Hvem ville du vært nysgjerrig på?
  Den som deler litt av seg selv men ikke alt?
  Lykke lykke til på intervju.
  Tror det vil gå supert om du er interessert i tilbudet og klar for jobb igjen.
  Lurt å tenke igjennom spørsmål til arbeidsplassen hvis du er interessert.
  Min erfaring er at de liker folk som spør, er interessert og kan se seg selv i den jobben.
  Ikke noen som "må" få seg jobb.
  Krysser fingre og tær.
  Klem L

  SvarSlett
 7. Så kjekt. Om du får jobben så er det jo topp, og om den ikke blir din må du ikke bli alt for skuffet.Det
  er det jo en fin erfaring til neste gang =0).
  Jeg syns det er riktigt å fortelle om Jesper, fordi han er en stor del av deg. Disse skattene gir oss så mye og mange erfaringer som vi ellers ikke ville fått.Det kan hjelpe oss i hvilken som helst jobb, i forhold til hvordan vi behandler andre mennesker osv.
  Ønsker deg masse lykke til.
  Hilsen Wenche

  SvarSlett
 8. Oi så bra at du har blitt innkalt til jobbintervju:)

  Jeg synes du gjorde lurt i og nevne jesper for han ere jo en stor del av livet ditt.Du sitter jo inne med masse erfaring og kunnskaper som andre ikke sitter inn med.

  Krysser fingre og wish you luck:)

  SvarSlett
 9. Så spennende!! Masse lykke til på intervju :)
  Og som de andre over, så mener jeg også at det var riktig å nevne Jesper i søknaden. Jeg tror også jeg hadde følt det rart å ikke nevne han hvis jeg var deg..
  Krysser fingre og tær for deg på intervjuet!!
  Klem

  SvarSlett
 10. Takk for lykkeønskninger og jeg må innrømme at jeg ble litt letta da dere også syntes det var bra å nevne Jesper på søknaden.
  Jeg har ikke nevnt sorg i et eneste ord, bare gitt utrykk for hvordan han har formet meg som mennesker, og det er jo positivt. Pga han har jeg blitt så mye sterkere og bedre, synes jeg selv, og mye flinkere til å se alle og enhver.

  Jeg har søkt jobber som ped.leder i barnehage for dere som lurte på det, og tror det blir veldig bra om jeg får en slik jobb. Jeg håper jo allikevel at jeg får lov til å jobbe med de som trenger noe ekstra, selv om jeg ikke har utdannelse, men det får tiden vise. I en barnehage finnes det bare unike barn, så det blir jo uansett veldig spennende og veldig bra for meg. Er klar for å begynne å jobbe, for da slipper jeg å tenke sånn hele tiden, samtidig som jeg får brukt det jeg kan og lære mye nytt, bli kjent med nye mennesker og la livet begynne på en ny vri igjen. Jeg gleder meg, og håper så inderlig at jeg får en jobb snart :)

  SvarSlett
 11. Hvis du får jobben, så sender jeg Magnus til barteland for å gå i barnehagen din - du må være verdens beste å overlate skattene sine til!

  Tror det var fint å nevne det i en søknad, men da ville jeg vært veldig påpasselig med å ikke fokusere for mye på det i et intervju, bare si at du skrev det fordi du ville at de skulle vite det. Men deretter, så ansetter de jo helst de som de tror kommer på jobb som en klokke og er hyggelig å jobbe med og spise lunsj med. Tror mange er veldig skeptiske til å ansette folk i en sårbar livssituasjon, og særlig i bhg der det blir så mye kluss når folk er mye borte eller ikke klarer å fokusere på jobben. Så da er det nok viktig å overkompensere litt i intervjuet, vil jeg tro. Håper du får jobben - du er jo et funn for den bransjen!

  SvarSlett
 12. Maria, jeg blir så glad når du legger igjen noen ord her. Jeg er såå glad i bloggen din, selv om jeg ikke er så flink til å skrive der, men den får meg alltid til å le, alltid.

  Du har alltid vært min store humorklippe, helt siden før Jesper ble født, og det har gjort så mye med meg, positivt altså. Du er et funn!

  Hurra for verdens beste Maria :):):)

  SvarSlett
 13. Jeg har selv søkt jobb og nevnte da gutten vår i søknaden. De spør jo ofte hvor mange barn man har og står det i søknaden at man har mistet et barn så er begge parter forberedt når det kommer til intervju. For det kan jo være vanskelig for den som spør også, å få høre en slik trist historie ute å være forberedt på det. Ikke sikkert det er positivt for intervjuet heller? Dessuten er jo Jesper en viktig del av deg og har formet deg som person.
  Du kommer nok da til å få spørsmål i intervjuet så det er jo greit å forberede seg godt. :-)

  Lykke til!! Jobben er din vettu!

  SvarSlett
 14. Gratulerer så mye med intervju :). Og så flink du er som har kommet igang med å skrive søknader og ta tak i den delen av livet ditt også. Jeg er også enig med deg og de fleste andre at det var riktig å nevne Jesper i søknaden.. Jeg mener at en søknad skal i tilleg til å si noe om utdannelse og jobb, skal det si noe om deg som privatperson og da kommer du jo ikke utenom han. Og det virker jo som det er godt mottatt hos de du har søkt oss også!! Lykke, lykke til i jobbsøke/intervjuprosessen og ha en herlig 17-mai.
  KLEM

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen til meg. Det gjør meg så glad :)