tirsdag 23. november 2010

Sykedager

Tildesnupp er syk, og har vært det ei stund. Først omgangssyke, så forkjølelse, og nå halsbetennelse, ørebetennelse og litt tungspustet. Og feber som selvfølgelig aldri gir seg- typisk første barnehageåret.
Mammaen ble selvfølgelig smittet, og vi har vært hjemme i to dager. I morgen skal jeg tilbake på jobb, og kjærestemannen tar over pasienten her hjemme.

Man begår mange tabber når friskusjenta blir syk, i allefall jeg. For hun vil jo ikke spise.
Og da blir jeg bekymret. Når man har vært syk og hatt spisenekt i mer eller mindre tre uker, så begynner lokke-mammaen å komme frem.
Jeg lokker med godsaker. Og Tilde spiser. Og mammaen i huset puster lettet ut. Endelig noe i magen.

Det er da jeg ser at jeg begår en tabbe, for når hun kvikner til, så forlanger hun fortsatt is, rosiner og juice. Og hun nekter å spise og drikke andre ting. For hun vet at det finnes slike godsaker i huset.
Men da får hun jo ikke, det.
Hvordan få en 18 mnd gammel jente til å forstå at det er forskjell på sykegodt, og vanlige friske hverdager? Det er i etterkant jeg skjønner at det forstår hun jo ikke, enda.
Hun står foran kjøleskapet og sier "juice". "mamma, juice" mammaen sier "nei, ikke nå".
"pappa, juice?"...

Står foran kjøkkenskapet og maser etter rosiner. "mere mere mere".

Fryseren pekes daglig på, og hun sier is kanskje tyve ganger på rad, selv om vi sier "nei, nå er det tomt".

"tomt?" sier Tilde, og ser på oss på store bedende øyne.
"Ja, helt tomt" sier vi.

Prinsessen legger seg da foran fryseren og hyler. Vræler leeenge.
Ser på oss, og sier "tomt?".

"ja, fortsatt tomt" sier vi.

Mer vræling.

Og siden hun har halsbetennelse og ikke spiser noe, så har mammaen fyllt opp fryseren med is, igjen.
Død over lokkemammaen?

Jada, hun spiser når hun blir sulten nok. Jeg vet, jeg vet.
Jeg er bare ikke tålmodig ;-)

6 kommentarer:

 1. D er vanskelig d der ja. Tenker jo at det er bedre med noe i magen istede for ingenting. Liker hun frukt da? Kanskje lage en smoothie så hun får i seg de næringsstoffene hun trenger? Kan nok fryses ned som is også det. :-) Go bedring til dere.

  SvarSlett
 2. Usjh..nettopp vært igjennom farangen her vi å..Vi berga,men Elias hadde det og det er noe dritt. Var mest bekymra for at ferskisen ikke ble dårlig da han kun er 2 uker, men alt gikk vel.
  Så lenge de får i seg væske så går det bra:-) Matlysten kommer til slutt, men jeg vet godt hvordan du har det. Pleier å lokke Elias med kjeks og saft vi for da får han i seg litt. Og salt potetgull. Det var det vi fikk til råd første gangen han hadde farangen og vi ringte legevakta da det hadde vært ille ei god stund.

  God bedring:-)

  Klem fra Cicilie, Elias og ferskisAdrian

  SvarSlett
 3. Kjære Gøril, blogvenn ♥

  Tusen takk for rørende og koselig hilsen inne hos meg:) Er så altfor lenge siden jeg har blogget, og lenge siden jeg har vært her inne hos deg også, må jeg innrømme.
  Bloggen din er forandret siden sist, så vakker den er! Og veldig fint å se Tilde-skatten din vokse til. Og godt og vondt å se bildene av Jesper-skatten ♥

  Stor, varm klem

  SvarSlett
 4. Masse god bedring til dere!! Utrolig kjedelig med all denne sykdommen som kommer med barnehagestart :(

  Angående det at man lett gir etter for at de skal få i seg litt næring, så er det veldig forståelig! Legen vår sa jo faktisk sist vi var der at vi bare måtte servere is, sånn at han skulle få i seg noe..
  Hun skjønner nok etterhvert at hun ikke kan få det til hverdags også! Ellers så er det jo et godt tips over her å lage is selv av smoothie. Da Daniel var syk hadde vi suksess med å servere han babymat. Både 6 mnd glass med middag og fruktmos. Kanskje verdt et forsøk?
  Lykke til!

  Klem

  SvarSlett
 5. Jeg kjenner meg overhodet ikke igjen i det du skriver. ;) Når ungene er syke her i heimen, får de speltgrøt og vann, og når minstemann fjernet mandlene, fikk han en isbit å suge på... :P

  Klart hun skal få is! Legen foreskrev jo is, og man er ingen god mamma om man ikke følger legens ordre, sant? ;) God bedring til lillesnupp!

  SvarSlett
 6. God bedring til Tilde! Tror hverdagsmaten blir fort akseptert når hun er frisk og begynner i barnehagen. Vet jo selv hvordan det er å være syk og ha null matlyst. Da er det iallefall den sunne maten som frister minst. Smoothie var en hit her i huset da storesøster var mye syk det første barnehageåret. Tok å blandet inn litt havregryn og da mettet den enda mer.

  Må bare si at Tilde har et imponerende ordforråd og ligger et kvantesprang foran mine. Her forstår de veldig mye, men har et veldig begrenset ordforråd foreløbig.

  God bedring til dere!!

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen til meg. Det gjør meg så glad :)