mandag 8. november 2010

Ull er gull

Nå har vinteren kommet til trondheim. Skikkelig også.
Snø, masse snø. Egentlig alt for mye.
Kaldt, mange minus. Altfor kaldt.

Ulltøy er for lengst pakket frem, og Tilde har brukt ullklær leenge
.Faktisk siden september. Alle de fine bomullsklærne ligger pent brettet sammen i skuffen, og jeg ser at det er mange klær som aldri vil brukt, hun vil nok vokse ut av det meste.
 Her er det ull som gjelder. Fra innerst til ytterst. Er du også fan av ull?

Tilde er en frossenpinn, selv om hun er apekatt, og henger over alt og sitter sjelden i ro.
Om hun bruker noe annet enn ullklær blir hun veldig kald.
Ull er gull. Så jeg er alltid på jakt etter kule, annerledes ullklær, siden man faktisk bruker det store deler av året her i trondheim, og jeg er jo litt over gjennomsnitt opptatt av klær, særlig Tildusklær.

Det finnes veldig mye ulltøy, og jeg har mine favoritter, helt klart. Hva er dine favoritter?
Men aller best er allikevel hjemmestrikket ulltøy. Denne tykke lilla ullgenseren har blitt en favoritt.

Har du funnet noen ullskatter i det siste, så del de gjerne :)

Konserten i helgen var forresten magisk. Jeg storkoste meg, og synes kvelden gikk utrolig fort.
 Johnossi er fortsatt store favoritter i musikkverdenen.
Jeg la meg alt for sent, og Tilde våknet ALT for tidlig (04.45), så søndagen vil jeg helst ikke snakke så mye om ;-)

14 kommentarer:

 1. Jeg er så enig!
  Selv her nede i øst har ulltøyet vært framme siden midten av september. Jeg er en skikkelig frossenpinne selv, så jeg kler på småtten til han svetter, hehe...
  Jeg har masse forskjellig ulltøy til ham, men syns at JOHA ulltøyet er kjempebehagelig på og de er flotte i fargene og mønstrene.
  Og Pierre Robert har masse kule farger da:-)

  Klarer ikke strikke noe selv, så han har fint lite av hjemmestrikkede flotte gensre:(
  Ellers bruker småtten endel fleece utenpå ullen, det er jeg veldig glad i - da er han skikeklig god & varm hele vinteren:-)

  Håper mandagen var litt bedre enn søndagen din!!
  Stor mandagsklem fra størstepia

  SvarSlett
 2. Hurra for ull! Jeg er veldig glad i både Joha og Pierre Robert (sistnevnte pga god kvalitet og fiiiiiiiine farger), men er alltid åpen for nye tips :)
  Har hørt mye bra om Nøstebarn, så det står en heldrakt derfra på Kasper julegaveønskeliste :)

  Her er kjakan VARM, men i den norske kulda kler jeg på både ull, fleece og yttertøy jeg altså.
  Han går jo ikke enda, så han blir noe mer stillesittende enn de andre barna i barnehagen.

  Håper du har en god mandag og får tatt igjen tapt helgesøvn etterhvert :)

  SvarSlett
 3. Helt enig i at ull er gull. Her er det mye hjemmestrikket, både gensere, bukser, luer og votter. Ullvotter er og blir en suksess, holder 3-åringen varm selv når de blir våte. Når det er for kaldt, fungerer de best med noe utenpå, men det er sjeldent bikkjekaldt her i Rogaland. Den lilla genseren er utrolig fin!

  SvarSlett
 4. Ja, ull er best. Vi bruker ull innerst, ull i midten og ull ytterst til litjmor, og selvfølgelig ytterklær uttapå alt det der. Blir litt hjemmestrikket ullklær her i huset.

  SvarSlett
 5. Jeg bor der det virkelig er kaldt, midt på Finnmarksvidda. Her er der definitivt ull som gjelder. Er veldig fornøyd med Joha, Troll og Devold sine ullklær. Kjøpte mye Janus tidligere med de blir for tynne faktisk. Og så strikker jeg selv, tykke gensere og bukser. Den lilla genseren Tilde har på er bare nydelig!!!

  SvarSlett
 6. Hei. Har fulgt bloggen din lenge jeg, bare aldri vist meg. Finner ikke ord å skrive, så da leser jeg alltid over i stillhet...
  Men over til det du skriver idag, ull er virkelig gull :) er det eneste jeg bruker på mine to hele vinterhalvåret. Jeg har prøvd alle merker som finnes tror jeg ;) Er mest fornøyd med Stillongs fra Devold, Joha, Janus sine ullklær. Vil også ha de litt stilige, ikke bare ensfarget. Det er foresten fine ullklær fra Joha på den barnebutikken på solsiden senter. der har jeg kjøpt endel. ellers bestiller jeg på nett. nå skal jeg teste vossatassar sine ullklær. de er iallefall veldig fine :) billigst på flust og sportmann, bestiller du fra flust kan du kjøpe ull fra stillongs med det samme ;) hihi

  SvarSlett
 7. Er enig med deg ull er gull, for liten og stor !!!!!!
  Jeg har strikkedilla og strikker nesten bare i alpakka det er faktisk hakket varmere enn vanlig ull.
  Ellers syns jeg lue,halser og votter til barn er toppers i tova ull =0)
  Hilsen Wenche

  SvarSlett
 8. Er så enig! Barna her i huset har mest ull fra Nøstebarn og Janus. De har også noen kåper og kjoler fra LilleLam som er veldig fine! Hjemmestrikking blir det lite av her i huset, men jentene har en oldemor som strikker og det er så koselig!

  Håper dere får en fin uke, til tross for snø og kulde! :-)

  SvarSlett
 9. Hei!
  Ull er best!!! Her bruker både jeg og twinsa ull hele vinteren. Og jeg digger joha og janus sin ull. Jeg har også noe fra devold,men synes de er litt små i str,men de har mange fine farger :) Ellers så elsker jeg hjemmestrikkede plagg,og er så glad for at ullbuksene som min mormor strikket til ungene i fjor passer i år også. Og farmor strikket flotte jakker til dem,som er perfekte nå :)

  SvarSlett
 10. Hei de har veldig fine ullklær i friske farger men ensfarget da på polarn og pyret på solsiden og så har joha kjempefin ull da og nøstebarn selvfølgelig.Som du sier ull er gull.

  frøkena her i huset på snart 3 år digger monsterullbuksa som mormor har strikka.Men den er kul og da.Selvfølgelig er det gøy og gå rundt med et lite mosnterfjes i rumpa i barnehagen:)

  SvarSlett
 11. Jepp, veldig enig -ull er gull! Og veldig koselig med hjemmestrikk -så flott den lilla genseren var! Strikker ikke selv men har heldigvis en mamma og ei svigermor som mer enn gjerne finner frem strikkepinnene. Planen for i morgen er faktisk å ut og handle inn litt mer ull til lille Filip.

  God natta klem -ønsker deg en fin fin dag i morgen!

  SvarSlett
 12. Siden du strikker selv, evt har noen til å strikke for deg - sånn som meg ;), så anbefaler jeg skikkelig å strikke ett sett i alpakka. Det er ganske mye varmere enn vanlig ull. Mamma har strikka ett sett til Magnus i rillestrikk. Litt lange nå, men bare å brette opp - det kommer sikkert til å passe til han blir tre-fire år :)

  Og den lilla genseren til Tilde er kjempefiiiiin!! :)

  SvarSlett
 13. Jeg strikker ikke selv, aner ikke hvordan man gjør det. Men mamma strikker, og det er gull.

  SvarSlett
 14. Ull er suverent ! Fine ullplagg som ikke alle har finnes på www.minifin.no

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen til meg. Det gjør meg så glad :)