onsdag 22. juni 2011

Noen ganger...

.. Ønsker jeg at jeg levde et helt annet liv. Et liv før barn. Et ganske bekymringsløst liv.
Livet før barn og etter er som natt og dag, og jeg aner egentlig ikke hva jeg gjorde før jeg fikk barn.
Jeg måtte jo ha uendelig god tid?

Noen ganger ønsker jeg at jeg kunne blogge slike innlegg som rosabloggerne, og såklalte "perfekte" liv.
Om nye kjoler, sminker og et nytt fancy sted å spise. Ting som i grunn ikke betyr så mye i det store og hele, men som allikevel er svært viktige for mange. Jeg skulle ønske at jeg var en rosablogger, og ikke er slik mørkesvart blogger som jeg føler jeg har blitt.

Noen ganger skulle jeg ønske at googling ikke fantes, slik at jeg ikke visste så mye om "alt".

Noen ganger ønsker jeg at jeg hadde valgt en helt annen utdannelse og blitt en annen person.
Så hadde kanskje livet tatt en annen vending og ting hadde ikke føltes så skummelt? Det vet man selvfølgelig ikke, men noen ganger tenker jeg det. Er livet vårt skjebnebestemt eller er det bare tilfeldigheter alt?

Noen ganger ønsker jeg at hjernen min skulle vært skrudd sammen på nytt, slik at jeg istedet for å jobbe med det jeg sliter med, kunne glatt og elegant aldri ofre det en tanke. Og for så igjen å bli bekrymringsløs.

Ikke noen ganger, men alltid skulle jeg ønske at jeg følte meg trygg. At de paranoide tankene var borte, at humøret og energien alltid var på topp, at alt jeg følte var trygghet i alle sammenhenger.

Men når jeg tenker meg om, så er jeg også heldig. Som har så mye annet i livet mitt som er bare godt.
Jeg må bare bli flinkere til å tenke meg om, sant? Og til å forstå at livet er helt ok og at farer ikke lurer rundt hvert ett hushjørne.

Hvordan har dagene deres vært i det siste? Håper alle søte som følger meg har det bra og at solen skinner i hjertene deres og at dere er omringet av trygghet, i alle former og fasonger.

13 kommentarer:

 1. Det er sant det du sier om det "forrige" livet ditt, men tenk på alt det gode du har opplevd:-) Selv om Jesper døde og han var mye syk så er han en fantastik fin gutt. Alt det du har opplevd har gjort deg til den du er i dag: en person som er flink med mennesker og barn, kan se ting på en annen måte og sette deg inn i ting vi ikke har sjans til. Syns det er knallegenskaper:-)

  Hadde det vært før så hadde du heller ikke hadd Tilde og hun er jo en liten bølleengel har jeg forstått:-) hehehehe

  Her har dagene (nettene?) vært fulgt med lite søvn da tann nummer 5 og 6 er på vei ut. Guttungen er jo bare 7 måneder og har nesten hele tanngarden allerede:-/
  Ellers koser vi oss alle sammen, kaldt eller varmt:-p

  Klem

  SvarSlett
 2. Jeg har også tenkt mye på hva i all verden jeg gjorde før jeg fikk barn. Jeg har jo fem barn + at jeg er besøkshjem 8 overnattinger i mnd. Så her er det full fart. Ikke mye tid til annet enn barn. Men vi har fått fem friske barn og er lykkelige for det.
  Her er det litt trist om dagen. Onkelen min døde av kreft og vi var i begravelse i går. I går var jeg også for å ta et siste farvel til mormor. Nå bare venter jeg på en tlf om at det er over... Men det er jo livets gang. Hun er jo så gammel. Men det er jo så trist:(
  Håper at det går bra med lille i magen din. Jeg har deg på favoritter og er innom deg og titter hver dag. Gode tanker går til deg, måtte lille være frisk og fin.

  SvarSlett
 3. Svinser bare innom deg her jeg sitter på jobb, og må sende deg en STOR klem! Når er termin?

  SvarSlett
 4. Hei Gøril:) Jeg har fulgt bloggen din en stund og synes du skriver vakkert og nært. Jeg kan som regel ikke en gang begynne å forstå hva du har vært igjennom, men i akkurat dette innlegget satt du faktisk ord på mye jeg også har tenkt på, enda jeg ikke har barn.

  Lykke til med lillen i magen, og med skjønne Tilde :)

  SvarSlett
 5. Kjære deg Gøril <3 Du skriver så nært og varmt at d føles som at du sitter ved siden av meg og snakker. Jeg ønsker for alt i verden at alt går dere godt fremover og at lille i magen er frisk og rask <3 Sender deg masse gode klemmer :)

  Når vi snakker om små gleder...jeg fikk B på eksamen :D jeg er så lykkeli som om noen skulle sjenket meg 1 million kroner :D

  Klem fra Jeanette :)

  SvarSlett
 6. Noen ganger er det ekstra godt å skrive ut sine tanker, enten de er triste eller glade.
  Midt oppe i alt har du den fantastiske evnen til å finne fram det positive, ta vare på den og bruk den så ofte du kan!
  Ønsker deg masse masse lykke til, dette kommer til å gå bra :)

  Klem fra Inger

  SvarSlett
 7. Jeg er glad du ikke er en rosablogger. Du har en blogg med verdi og mening! :)

  SvarSlett
 8. Vet du, jeg ville ikke ha levd et bekymringsløst liv. Det ville i såfall si at jeg ikke hadde hatt de tingene som virkelig betyr noe i livet mitt. Ikke mann, ikke barn, ikke hus og hjem. Det er disse elementene som stort sett er årsaken til at jeg bekymrer meg, og jeg ville ikke ha vært foruten de.

  Nå har ikke jeg de samme forutsetningene som deg til å bekymre meg. Jeg har ikke møtt så mye motgang som deg. Men jeg tenker at omstendighetene tatt i betraktning er det helt naturlig at du tenker 1000 tanker og bekymrer deg mye.
  Jeg liker også å lese din "svarte" blogg fremfor rosa blogger. Din blogg gir meg noe, setter ting i perspektiv, får meg til å gråte og le og har en mening!

  Her går livet sin vante gang. Ikke helt uten bekymringer...
  Har nemlig kommet inn på skole til høsten. Jeg gleder meg vilt men sitter også med mange bekymringer. Må nemlig i perioder være mye borte fra mann og barn, og det frister lite...

  Sender deg mange gode klemmer Gøril!

  SvarSlett
 9. Tenker på deg Gøril, og den lille i magen. Håper du snart får høre gode nyheter på UL, men jeg skjønner godt at du er redd for å få dårlige nyheter. Jeg har også mange bekymringer for mine friske barn, og mørke tanker som jeg legger langt bort og lengter også til det bekymringsløse livet før barn. Selv om jeg ikke har vært gjennom det du har vært med Jesper, og nå med ny baby i magen, så har jeg det slikt av og til.
  Krysser alt jeg har for babyen i magen!

  SvarSlett
 10. Du rører alltid ved noe i meg. Jeg er utrolig glad du skriver slik du skriver, for rosablogger finnes det mange av :)

  I dag har jeg jobbet med et barn med mange ulike funksjonshemninger, som kjemper sitt livs kamp akkurat nå. Vel hjemme har jeg kost og klemt ekstra mye på mine egne barn, utrolig takknemlig for at de er så friske og heldige. Nå som de er i seng og sover godt, føler jeg meg sliten og så utrolig tung og trist, og tankene går til dette fantastiske barnet som har krøpet dypt inn i hjertet mitt sammen med familien sin. Jeg håper så inderlig hun vinner denne kampen og at familien ikke må gjennom den sorgen og kjenne på det vonde savnet du kjenner etter Jesper.
  Livet er virkelig ikke rettferdig!!! Ønsker deg gode dager og alt godt for det lille nurket i magen:)

  SvarSlett
 11. Jeg tror jeg bare kan signere akkurat det fine som Elin sa over her :)
  Og så ville du jo ikke vært den fineste Gøril som du er i dag, om alt hadde vært annerledes..
  En stor klem til deg!!

  SvarSlett
 12. Du har da ingen mørksvart blogg! Du er voksen og reflektert. Og har du egentlig lyst til å ha en rosablogg?;)

  SvarSlett
 13. Jeg har vel i grunn ikke lyst til å ha en rosablogg, sånn på heltid. Men jeg skulle gjerne ha levd en dag i en slik rosa boble, bare for å testet det ut ;-)
  Også kunne jeg tenkt meg å vært litt mer positiv og glad når jeg skriver her, så jeg blir litt mer grå i allefall, ikke bare svart.

  Tusen takk for så mange gode ord, det er så godt å lese, særlig på dager som er så tunge som denne har vært.
  Men i morgen er en ny dag, med nye tanker, bedre tanker, basta.

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen til meg. Det gjør meg så glad :)