lørdag 17. september 2011

Flyskrekk

Finnes det noe som hjelper mot flyskrekk? Må man gå på slikt kurs? Har noen av dere prøvd det, fungerer det?
Jeg er overbevist om at jeg skal dø hver gang jeg må fly, jeg bruker alt for mye energi til å grue meg, mange uker før vi skal dra.
Er redd alt som har med fly å gjøre. Bare jeg ser et fly på tv så brekker jeg meg. Fysj!

Er det noen som har noen tips til å få flying til å funke? Man må simpelten bare hoppe i det? Eksponere seg for det man er redd? Tenke positivt fungerer ikke, jeg trenger noe mer. Fakta.

Selv om alle sier at det er den aller tryggeste måten å reise på, føles det ikke slik for meg.
Når du sitter milevis fra den trygge grunn og flyet hopper opp og ned i vill fart, da koser jeg meg ikke, og tanker som at dette føles trygt, de kommer heller ikke min vei.
Men jeg kan ta meg selv i å be, selv om jeg ikke er kristen.
Kjære Gud, roper jeg. Så alle hører.

Blir alltid så glad når jeg leser om de som liker å fly, de som klarer å overbevise meg om hvor trygt det er. Finnes dere her, og vil dere berolige meg?

Skal fly når det er meldt både mye regn og mye vind, og for meg er det ikke det jeg ønsker når jeg først må fly. Gi meg klart og vindstille vær da, vær så snill.
Men er det ikke stort sett både regn og vind i Norge bestandig?
Da er det vel greit?
De er flinke de som flyr her til lands, er de ikke?

Kjære bloggvenninner, trøst meg!
Hjelp meg! Dette går bra, vi overlever, sant?

9 kommentarer:

 1. Det er klart du overlever!! Jeg lover ;)
  Jeg har også slitt med litt flyskrekk. Og jeg kan skrive under på at eksponeringsterapi hjelper!! Da jeg bodde i finnmark måtte jeg fly mye, og ofte med sånne små fly. Etter å ha bodd der var mesteparten av flyskrekken borte. Men jeg er fortsatt ikke helt overbevist om at jeg skal overleve flyturene, så jeg priser meg lykkelig hver gang vi har landet.

  SvarSlett
 2. Jeg skjønner deg så utrolig godt; for jeg lider også av flyskrekk!!! Men jeg flyr likevel! Jeg har flydd mange, mange ganger, og det blir slett ikke bedre hos meg, men nå har jeg funnet det som hjelper for MEG! Jeg gikk til legen og fikk meg en liten boks Stesolid (5 mg) etter å ha lagt fram problemet mitt. Dette tar jeg rett før og under reisen, og det hjelper. Var i syden i sommer.Tok da 4 tabletter i løpet av flydøgnet, og jeg hadde faktisk en fin tur:))

  Hva som hjelper DEG, må du jo selv finne ut, med dette var mitt lille tips! Stesolid er jo vanedannende, men ikke i så små doser eller hvis du bare tar det når du flyr:))

  Lykke til!!! Marie

  SvarSlett
 3. ALLE er nok litt redde for å fly! Man er jo tross alt oppi lufta i en metallsak :) Meen jeg er sikker på at Norge er et av de sikreste landene i verden å fly i og til/fra! Tenk på alt de kontrollere før avgang & at det alltid er TO som kan styre flyet! Vær og vind vil det alltid være - det tar de alltid hensyn til når de flyr! De vil aldri fly hvis været er utrygt å fly i! ALDRI! Jeg er reddere på motorveien i rushet enn i fly - og har flere "nærdødenopplevelser" der enn jeg noengang har hatt i fly ( og jeg har flydd mye)!
  GOD tur! Det går så bra atte! Ikke la skrekken din bestemme hvor du skal reise og hva du skal oppleve i livet! klem fra Ingunn :)

  SvarSlett
 4. Vet så alt for godt hvordan du har d, sliter me akkurat d samme selv, å d er helt grusomt! Engang tok jeg meg selv i å tenke på hvordan familien min kom til å få beskjeden om at jeg var dø..begynte å gråte å måtte tilkalle flyvertinna som satt sammen me meg resten av turen. :)

  Jeg har også prøvd stesolid me god effekt, det var uendeli godt å ikke sitte me den enorme frykten! men du som sikkert ammer, må sikkert forhøre deg me legen din om d :)

  ...eller du kan "google" flyskrekk-kurs eller no'sånn :) Håper du får en behagelig tur :)

  Masse lykke til :) Jeanette.

  SvarSlett
 5. Jeg har slitt med det samme, ikke minst når jeg flyr med ungene. Trikset mitt da er å tenke på at alle i besetningen også har familie og venner de vil hjem til, og at de ikke kommer til å sette sine egne liv i fare. Altså tar de ingen sjanser, og flyr bare når det er trygt;)

  SvarSlett
 6. Jeg vet hvordan du har det. Jeg er også redd for å fly. Men jeg har flydd litt de siste årene, og det hjelper å eksponere seg for det. I utgangspunktet liker jeg best å fly alene, for da har jeg bare meg selv å konsentrere meg om. Men det har faktisk hjulpet meg å fly med ungene, for da har jeg noe annet å fokusere på. Kan jo ikke vise dem at jeg er redd, og jeg må konsentrere meg mer om at de har det bra.

  Lykke til med flyturen!

  SvarSlett
 7. Hei Gøril; aller først vil jeg si at det er så godt å lese innleggene dine - for du får meg til å føle meg så mye mer normal :)
  Har flyskrekk jeg også, og det skyldes dessverre at jeg mistet mammaen min i en flyulykke da jeg var knapt 20. Det kan altså skje ( det vet du jo..) - og den tanken plager meg - kommer ikke utenom det. Men - så følger jo tankene om at alt mulig rart kan skje overalt og når som helst, og vi kan ikke la oss lamme av det. Jeg lot være å fly i 6 år,fordi jeg var piss redd, og var det i måneder før jeg skulle fly. Hjalp altså lite med medisiner... hoppet over flere sydentturer og USA-reiser pga det. Vendepunktet kom da jeg ble nødt til å reise mye i jobbsammenheng. Det ble relativt tungvint å ta toget overalt. Klarte bl.a å ta toget fra Oslo til Trondheim bare for å bli fortalt at møtet var avlyst... 30 min på perrongen og 7 timer hjem igjen... Har aldri tatt noe flyskrekk-kurs, men det å fly ofte i en periode hjalp! Det er jo riktig at det er mye annet som er farligere ( selv om det ikke ufarliggjør flyging) Hopp i det, og tenk på at risikoen for at noe skal skje er forsvinnende liten, for det er det! Basta bom ! :)

  SvarSlett
 8. Hei Gøril :)

  Det fins hjelp å få til å kurere flyskrekk. SAS har et veldig bra kurs arrangert av Bente Berg Hansen. Du kan ta kontakt med henne enten på tlf 95 71 92 46 eller e-post: bente-berg.hansen@sas.no.
  Jeg håper så inderlig at du får kurert flyskrekken din, og at du etterhvert får "en behagelig reise". :)

  Klem fra meg.

  SvarSlett
 9. De har flinke psykriatere på Brøset - anbefales!:)

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen til meg. Det gjør meg så glad :)