lørdag 22. oktober 2011

På tur og litt fraværsinformasjon

 Vi har gått en så fin tur i dag, med gode venner og sola som skinner, så må det jo bare bli bra, og det ble det. Tilde koste seg i bæremeis/sykkelvogn og Mie i sov for det meste i vogna.
Det er deilig å få brukt kroppen litt, frisklufta er medisin for et tungt og trøtt hode.
Her har Mie våknet for litt mammakos.

 Fineste jentene i hele verden. Den ene har nok litt tendens til kolikk på kveldene, den andre er svært så trassen for tiden, så det er mye av grunnen til mitt fravær her på bloggen, man blir litt sliten.
Selv om jeg har skrevet at Mie er sovebaby (det er hun fortsatt), så sover hun ikke hele tiden, mye av hennes våketid er litt slitsom for henne og for oss. En gråtende og utrøstelig baby er ikke morsomt.

Men det er ikke bestandig like morsomt å være 2 år og ikke vite helt hva man vil heller. Trassen er en stor del av livet til Tilde, det er akkurat slik det skal være for en toåring, det. En fase man skal igjennom, uansett om det føles slitsomt der og da, så føles det bedre når man vet det er normalt.
Og jeg må si at trass og sinte 2-åringer er MYE lettere å ha med å gjøre enn en gråtende og fortvilet baby som gråter på fjerde timen.


Man blir litt fortvilet selv når man ikke får trøstet, når man ikke helt vet hva som er galt.
Stakkars lille, mammahjertet får litt vondt når det står på, skal innrømme det.
Og lettelsen blir stor når hun endelig sovner igjen, selv om hun fortsatt sover store deler av døgnet, for da har hun det i allefall bedre tenker jeg.
Nå har jeg endret kostholdet og kjører melkefri kost, og Mie har vært hos kiropraktor, så håper at det skal bli bedre dager for henne. De siste par dagene har i allefall vist positive tegn.

Håper dere har en fin lørdag, og dere som har erfaring med utrøstelige babyer så tar jeg gjerne mot tips og råd, det setter jeg stor pris på. Her prøver vi alt for at hverdagen til Mie skal bli best mulig.9 kommentarer:

 1. Minsten vår var og utrøstelig noen timer hver kveld de første månedene. Jeg skjønner godt at du har vondt i mammahjertet. Jeg gjorde det samme som deg, prøvde å endre kostholdet mitt. Og for oss var løsningen å kutte ut alle syreholdige frukter, som epler og appelsiner. Det varte en stund før jeg så mønsteret, men da ble detveldig tydelig. Lykke til med utprøving! Og håper hun blir bedre snart.

  SvarSlett
 2. Du kjære kjære Gøril.
  Jeg kjenner meg så igjen!
  Helt utrolig hvor mye jeg elsker mine to små skatter, men jommen er det til tider utrolig slitsomt og frustrerende å ha to små barn.
  Daniel i sin trass-periode og alle sine "Nei!" kan drive den mest tålmodige på randen til tider.
  Og Marcus er herlig når han smiler sitt tannløse smil, men ikke fullt så herlig når jeg vandrer hvileløst rundt i stua på tredje natten med en gråtende baby..

  Ingen voldsomme tips herfra heller. Vi skal også til manuellterapeut eller osteopat om ikke så altfor lenge håper jeg. Og ellers bare klamrer jeg meg til at det bare er i en kort periode i livet mitt. :-)

  Masse klemmer herfra!

  SvarSlett
 3. Så herlige bilder av tre flotte damer :) send litt av go'været oppover til oss da!! Jeg er en smule lei av regn, regn og atter regn... (selv om jeg egentlig ikke skal klage, siden det tross alt ikke har kommet snø)
  Trass ja... Halleluja! Vi har en som skal gjøre alt selv for tida, selv om både vi og han vet at han Ikke kan det. "e må sjøøøøl!!!" og nei er et ord jeg begynner å bli mektig lei av... Men ja, det gjør det litt bedre å vite at det er heeeelt normalt! ;)
  Når det kommer til kollikk anbefaler jeg osteopat eller manuellterapeut. De arbeider med ryggvirvlene og skjelettet på en helt annen måte en kiropraktorer. Har vært hos begge deler med Lea (som har KISS) med stort hell! Behandling hos manuelterapeut Blir dekket av folketrygden for barn under 12 år.
  Håper dere har roligere dager forran dere, både når det gjelder trass og kollikk.

  En stor klem!

  SvarSlett
 4. Uff...det er så fælt når de små ikke har det godt. Lilletulla her på 2 mnd har nettopp hatt ørebetennelse. Den hylinga er bare helt grusom for mammahjertet.

  Jeg skrev seinest i dag et innlegg om trass/gjørra sjøl, så jeg kjenner meg absolutt igjen i det du skriver der også. 2-åringer er en morsom rase :-P

  SvarSlett
 5. Jeg har et tips som fungerer på flere ting, men i forhold til kolikk vet jeg ikke. Men det kan ikke skade å prøve. Lille smilefjesungen min og ett par andre nære venner har prøvd og det har gjort underverker..


  Hold fast foten til Mie med den ene hånden.
  Ta din egen tommel inni haspa/gropen på foten på Mie. Bruk litt trykk på tommelen din og lag sirkel samme vei som klokka går(viktig). Lag syv sirkler uten å slippe opp foten, dette må gjøres på begge føtter. Ikke 20 min før mat eller 20 min etter mat, ellers kan dette gjøres ofte. Barn raper og promper og blir så fornøyde..

  Håper dette også kan hjelpe lille Mie. Er ikke go på å forklare skjønner jeg, hehe men håper du forsto det alikevell.

  Ellers må jeg si att du er utrolig flink til å skrive, og jeg føler meg heldig som får lese og ta kjennskap til hele familien din.

  SvarSlett
 6. Så utrolig koselig å høre livstegn fra deg igjen!!
  For noen nydelige bilder, dere er vakre alle tre!!;)

  Men starkkars dere da, det hørtes ut som det var nok å gjøre om dagen!! Trass vet jeg ALT om, og her pågår det for andre året... Det er som du skriver bare sånn det er. Man kommer seg heldigvis gjennom det, selvom det er fryktelig slitsomt;(
  Kolikk har jeg (heldigvis) ikke vært borti. Men eldsteman hadde mye vondt i ryggen og nakken etter en tøff fødsel, så han tok vi med til Kiropraktor og det hjalp veldig. Syns det høres ut som du har gjort mye jeg, det å besøke Kiropraktor og endre kostholdet gir helt sikkert resultater!!
  Ønsker deg lykke til også får du holde oss oppdatert når du føler du har overskudd til å skrive blogg igjen;)!
  God søndag til deg Gøril!!
  Stor god klem fra størstepia

  SvarSlett
 7. Åå, så herlige bilder!!
  Huff, ikke noe gøy med babyer med kolikk og mye trass. Skjønner veldig godt at dere har slitsomme dager! Krysser fingrene for at Mie får det bedre med ditt nye kosthold og kiropraktor. Det er jo som du sier så vondt for mammahjertet å se på når de små ikke har det godt.
  Trassen må vel sikkert bare gå sin gang. Vi får trøste oss med at det går over - etterhvert!

  Stor klem

  SvarSlett
 8. 3 såå fine jenter da!! :o)

  Tilde og Mie er blitt så store!
  Og så kjempefin du er i Mariusgenser, Gøril!
  Elsker det mønstret! :)

  Har ingen gode kolikktips, men håper det bedrer seg snart!

  Klem, Alba.

  SvarSlett
 9. Hei, min datter var veldig plaget. sov lite og gråt veldig mye. Det eneste som roet ned var puppen. når hun var 4mander kom vi til manuell terapaut som så med en gang at hun hadde en muskulær skjevhet som var vond for henne. Etter mange øvelser og behandlinger var hun helt frisk ved 8månders alder og da fikk vi en annen baby. Hun sov hele natten og var strålende fornøyd meste parten av sin våken tid. Synes det er trist at dette ikke ble plukket opp og tatt tak i tidligere. Vis jeg får et nytt barn kommer jeg nok til å dra til manuellterapaut tidlig uansett og høre om det er noe. Min datter hadde nok ligget skjevt i magen derfor ble det slik, men det kan være noe som skjer under fødsel også. Mitt tips er derfor manuellterapaut!
  Håper du snart får det roligere :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen til meg. Det gjør meg så glad :)