mandag 19. juli 2010

Mandagspjatt.

Det blir mange lovnader fra meg om å blogge feriebilder og denslags, men så orker jeg ikke i dag heller.
Håper dere orker å besøke bloggen fordi om bildene uteblir litt? Jeg kan i allefall love at det kommer bilder engang ;-)

Jeg har litt mangel på energi om dagen, og håper den snart vil komme tilbake. Jeg skal jo faktisk snart begynne på jobb, og da må jo energien være på plass. Derfor det blir litt lite blogging om dagen også. Har jo masse tid om jeg vil, men orker ikke.
Det er mye Jespertanker som er i tankene mine om dagen, og det preger jo såklart litt av hverdagen også. Føler meg veldig ensom i tankene mine, selv om jeg deler de med mange. Så vet ikke helt hva som skal til får å få det bedre. Han kommer jo aldri tilbake, så det vet jeg jo, det må jo finnes en slags annen kur. Men hva slags kur er det? Synes det er så fælt at savnet føles større og større, og at dette opptar meg så mye mer og mer.

Kanskje dukker slike tanker mer opp nå, siden det nærmer seg hans 3-årsdag. Bare få dager igjen. Skulle så gjerne ha feiret bursdagen hans med krone fra barnehagen, kaker og gaver og masse gjester som skulle ha gratulert verdens fineste 3-åring med dagen.
Slik blir det ikke. Klart det tynger meg.

Skulle ønske man kunne feire bursdagen hans allikevel, men det blir jo feil. Allikevel vil jeg jo markere dagen hans, og jeg ønsker veldig at det skulle ha kommet noen som var glad i Jesper på besøk til oss den dagen, men vet ikke helt hva andre folk vil tenke om det.
Det blir kanskje rart? Å feire en som ikke er her? Er det grotesk?
De som jobbet med Jesper har jo ikke noe mer han og oss å gjøre, men allikevel er det de jeg tenker mest på som skulle vært her med oss, og feiret gutten vår. Det får vel kanskje bare bli med tanken?
De vil nok for alltid føles som familien vår, og jeg savner de. Det mangler noe essensielt i sofaen vår på kveldene.

Ellers har det også skjedd gledelige ting her i heimen. Lille Tilde har lært seg å gå.
I dag gikk hun sikkert ti meter, noe som er rekorden, men det er jo allefall en finfin start.
Hun er så flink synes jeg. Reiser seg opp midt på gulvet, uten noe som helst form for støtte, og stabber avgårde med de små føttene sine. Det største smil er en selvfølgelighet i denne sammenheng, både på henne og meg. Og vi heier henne ivrig fremover, mot flere skritt.
Hun er så flink og god, lillejenta mi som faktisk begynner å bli stor.

Dette er siste uken før jeg begynner på jobb, så jeg skal prøve å få gjort mest mulig koselig med Tildemin :)
Snart begynner hun i barnehage og jeg og kjærestemannen tilbake i 100% jobb, så nå er det ikke lenge før den vanlig hverdagen begynner. Gleder og gruer meg.
Tipper det blir mest fint, jeg.

14 kommentarer:

 1. Gratulerer med jobb, Gøril!!
  Håper det blir veldig bra! :o)
  Husker du skrev at du var på et jobbintervju. Er det den jobben?

  Jeg håper dagen til Jesper blir bra for deg. Ditt største ønske for dagen kan jo dessverre ikke oppfylles, men jeg håper den blir fylt med gode minner, også positive tanker og at dere tar ekstra godt vare på hverandre den dagen. Jeg syns ikke det er grotesk om dere ønsker å feire han på hans fødselsdag.

  Jeg mistet min kjære pappa rett før jul, og har stadig blitt slått i bakken av at savnet blir sterkere og sterkere enkelte dager. Det kan jo ikke sammenlignes med hvordan du har det, men jeg kjenner på det at folk rundt meg tror det blir bedre med tiden..

  Så moro at Tilde går!! :-D
  Så stor stas, og veldig mye som kan utforskes av den fine jenta!

  Nyyt siste uke som hjemmemamma, og fortsatt riktig god sommer!!

  Sommerklem, Alba.

  SvarSlett
 2. Så morsomt at Tilde har begynt å gå!! Flinka :)
  Skjønner godt at du har lyst til å markere dagen til Jesper! Hvis det føles naturlig for deg, så kan jeg ikke se at det skulle være rart å markere det selv om han ikke er her lenger.
  Kos deg masse de siste dagene du har fri nå da.
  Klem

  SvarSlett
 3. Jeg er selv sykepleier og hadde blitt glad om jeg hadde vært en av "deres" sykepleiere som ble invitert til å dele bursdagen til Jesper med dere.. .Det er hverken rart eller grotesk at du har lyst til det.. Jeg synes du skal ringe dem og invitere dem over jeg. .De kommer garantert og dere kan ha en koselig/trist mimre dag over gutten din med de vakreste øyne jeg noengang har sett!:)

  SvarSlett
 4. Det er fint å høre tankene dine, og jeg skjønner godt at mye av din tankevirksomhet preges av tapet av Jespergutten din. Jeg tror også at en markering av bursdagen hans vil være fint både for dere og for de andre som stod han nær, og synes aldeles ikke det er grotesk å skulle feire bursdagen. Det er naturlig å minnes gutten som dere mistet så tidlig, og det er fint å sette av tid til å være sammen om savnet.

  SvarSlett
 5. Klart dere kan feire Jesper! Syns dere skal gjøre det jeg! Inviter Jespers nærmeste, bak en kake, sett dere ned, slapp av og snakk og mimre om han. På den måten markerer dere dagen og alle kan prate og tenke på Jesper. Jeg mistet ungdomskjærsten min når vi var 20, og moren hans inviterte alle oss vennene på pizza på bursdagen hans i 5-6 år etter at han var død. Syntes d bare var hyggelig, og alle fikk snakket litt ut om savn, gode minner osv. Lykke til:) klem

  SvarSlett
 6. Hei :)
  Syns du skal benytte bursdagen til Jesper som en minnedag framover. Selv om både du og mange andre (inkludert de som passet han), tenker på han ofte, så syns jeg dagen skal markeres. Da kan dere dele minner, på godt og vondt. Ser absolutt ingenting grotesk i å gjøre noe sånt, bare en flott mulighet!

  Gratulerer så masse med Tildes spasering :) og lykke til med jobb og barnehage!

  Klem

  SvarSlett
 7. Solveig med "Lillemann"19. juli 2010 kl. 23:18

  Nå er det altfor lenge siden jeg har vært innom her..og jeg har savnet å lese om stort og smått oppe hos dere.
  Koselig å lese at dere har hatt en fin ferietur, dog reiseveien ble litt lang. Skjønner at du fikk mange Jespertanker, og følte at du var borte fra ham. Synes du hadde en veldig fin tanke om å feire Jesper som var så sterk og tapper - godt å minne ham sammen med alle som betydde mye for ham og dere.
  Bestemoren til Ivar har alltid feiret sin avdøde mann ved å invitere familien på bløtekake og flagget til topps. Synes det er en veldig fin markering. Vi alle har jo med oss våre nærmeste i tankene og i hjertet selv om de ikke fysisk er hos oss lengre. I alt det vonde tomrommet, tror jeg det vil gjøre godt å feire Jesper som skulle ha fylt 3 år. Minne ham for den skjønneste gutten som han alltid vil være - evigunge nydelingen.

  Jeg kommer alltid til å savne å høre om ham, kosene han ga dere, se nye bilder av de vakreste blå øynene..ja, alt. Han er i hjertet mitt!

  Gratulerer så masse med ny jobb - det blir nok veldig spennende, og sikkert ganske rart.
  Tenk at Tildus går på sine små føtter da, rett før hun skal begynne i bhg - stor pike :-D

  Ønsker dere en fin uke, og forhåpentligvis med litt solskinn! God klem fra meg

  SvarSlett
 8. Hei
  Jeg syns at det å markere den dagen er en fin ting. Min tanke er at en feirer dagen som en spesiell person kom inn i verden og inn i hjertet vårt. Kan ikke finne noe grotesk ved det. Vi må feire på de dagene vi har noe å feire syns jeg, count your blessings.

  Håper du finner energi igjen, kroppen blir sliten av sorg og tankespinn.

  Gode tanker fra fast leser av bloggen

  SvarSlett
 9. Jeg syns dere skal feire dagen hans:) Kanskje ikke med en ordntlig bursdagsfeiring, men samle venner og familie og ha en minnesammenkomst med enkel kakeservering eller noe?
  Og de som betydde mye for dere som ikke er der lengre, hva med å gjøre en liten ting med/for de også? Regner med at de hadde satt pris på å vite at de ikke er glemt:)
  Han blir ikke glemt bare fordi han er borte. Han kommer til å være i alle sine tanker på bursdagen hans. Han er en vakker gutt som har borret seg inn i mange hjerter skal jeg si deg;)

  Klem

  SvarSlett
 10. Hei du Gøril. Her kommer en hilsen fra en annen som har litt lite energi om dagen. Men ville bare si at jeg synes dere skal feire dagen til Jesper om det føles riktig for dere. Jeg hadde aldri i verden reagert på det.

  Og så flink lille Tildemor er da! Snuppa vår har begynt å ta noen skritt hun også, men har ennå litt igjen før hun tør å stole helt på at bena kan bære henne mer enn bare et par meter av gangen. Lay low and stay safe er nok hennes motto for tiden. ;-)

  Stor klem

  SvarSlett
 11. Hei!
  En fin blogg du har her synes den gir mye håp....til tross for Jesper sin bortgang.
  Ville bare fortelle og dele med deg; har selv mistet en bror for over 10 år siden i en ulykke bare 17 år gammel. Ufattelig, føles så lenge siden men samtidig så nært. MEN det jeg vil fortelle deg er at vi samles på bursdagen hans vi som var han nær, vi samles dagen han sluttet å puste på gravstedet hans eller hjemme. Han lever fortsatt i våre sinn og synes du ikke skal ha noen form for rare tanker ang å feire bursdagen til gutten din!! Han lever jo i deres hjerter og mange andres!! Lykke til!!

  SvarSlett
 12. Hei!!

  Jeg synes VIRKELIG dere skal gå for å feire fødselsdagen til prinsen! Hva er vel mer naturlig enn å feire den dagen da han kom til verden. Hvorfor skal dere ikke heller minnes den dagen, istedetfor å hele tiden måtte tenke på den dagen da han forlot dere? Tror alle de rundt dere hadde satt pris på det jeg!

  Håper du finner igjen energien din etterhvert. Kanskje det til og med er jobben som kommer til å hjelpe deg på vei? Jeg kjenner iallefall at det å være på jobb og få tankene over på noe annet ofte hjelper meg hvis ting er slitsomme. Og ikke minst så kan du endelig få være noe annet enn mamma og kjæreste, oppfyll drømmene dine!

  SvarSlett
 13. Klart du kan feire dagen til Jesper, din førstefødte kom til verden og det er jo stort! Som helsepersonell ville jeg selv satt pris på å bli invitert for å minnes en som garantert har satt dype spor. Lykke til med dagen, håper den blir minnesrik for dere.
  Håper energien din kommer tilbake til deg. Kanskje det hjelper med ny jobb?? Lykke til med jobbstart!

  Hilsen fast leser på Vestlandet

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen til meg. Det gjør meg så glad :)