torsdag 22. juli 2010

Prinsessen som ville sove to dupper.Det var en gang en liten og bedårende prinsesse som var så bestemt at foreldrene måtte søke råd gjennom en blogg.
Hun var vakker som dagen var lang, og alle som så henne syntes at prinsessen var både morsom og blid. På grunn av den manglende hårmanken ble hun kalt prinsesse Nullhår.

Kongen og dronningen var svært stolte over sin nydelige prinsesse, men de hadde forstått at det var på tide å kutte ned dagsovingen til bare en dupp.
Den lille prinsessen, med det svært så korte håret, var tydelig uenig med sine foreldre, og krevde å få sove de to faste duppene sine.

Dronningen hadde prøvd det meste for å strekke den ene duppen til prinsesse Nullhår litt lengre på dagen, men da klokken bikket 09.00 klarte ikke den vakre prinsessen å holde øynene åpne lengre og gråt og krevde å få sove litt.

Dronningen prøvde å ta med seg datteren sin ut. Hun tenkte at friskluft ville gjøre susen, og nye omgivelser ville gjøre at prinsesse Nullhår ikke ville bli så trøtt. Dronningen følte seg så smart, og tenkte at nå blir det bare en dupp.
Men prinsesse Nullhår ville det annerledes. Frisk luft var vondt, og nye omgivelser gjorde bare at gråten ble høyere og høyere. Dronningen var redd noen skulle tro at prinsessen ble mishandlet, så hun tok henne med inn og la henne for å sove.

Prinsesse Nullhår var svært fornøyd med å få sove en times tid, og etter det var det både lek, mat og kos på planen. Dronningen var veldig misfornøyd med at hun ikke hadde fått sin lille datter til å holde seg våken litt lengre.

Da klokken nærmet seg 13.00 begynte den trøtte prinsessen å gjespe.
Dronningen forsto at hun kunne ikke klare å holde den lille prinsessen våken til klokken 19.
Prinsessen fikk sove dupp nr 2.

Kongen kom hjem fra jobb, og lurte på hvordan det hadde gått. "Akk O ve" sa dronningen mens hun sukket og så på kongen med store triste øyne.
"jeg har feilet", "jeg klarte det ikke".
Kongen trøstet dronningen og sa at det nok ville gå seg til, kanskje allerede i morgen?

Men det gikk seg ikke til. Prinsesse Nullhår krevde å sove to dupper.

Kongen og dronningen visste ikke sine arme råd lengre. Hvordan skulle hun få sin 14.mnd gamle datter til å sove bare en dupp?
Kongen lurte på om alle de andre prinsessene og prinsene på hennes alder allerede sov en dupp, om det bare var de som hadde feilet? Hva hadde gått galt, tenkte kongen.
Og dermed søkte de råd og hjelp gjennom en blogg, kanskje det kunne bli løsningen på problemet tenkte de?Her i huset er det nemlig jeg som er sjefen.20 kommentarer:

 1. Min kjære sønn er også 14 mnd og har fremdeles to dupper! Det er umulig med bare en dupp enda når han gjerne står opp FØR kl.07.00!! Jeg har prøvd, men det fungerer ikke! Så nå er første dupp i 09-tiden og andre dupp i 13-14-15 tiden.... Han sover jo greit om natta så det får bare være! Det ordner seg vel automatisk når han begynner i barnehage tenker jeg hihi!

  SvarSlett
 2. Vi står opp gjerne før 06.00, så jeg tror også det skal bli vanskelig med bare en dupp, men barnehagen vil så gjerne at hun sover bare en dupp når hun begynner, og jeg vil jo gjerne prøve å få det til. Men, tror ikke det går altså..

  Høres ut som det det er ganske likt som vi gjør det her. Godt å lese at det er flere som sover to dupper.

  SvarSlett
 3. Haha for et utrolig bra innlegg! Godt skrevet! Når det kommer til sovingen så syns jeg ikke du skal stresse med det. Det virker veldig som om Tilde fortsatt har behov for begge duppene sine. Da er det ganske håpløst å begynne å tvinge på de. Det er iallefall min erfaring. Jeg har også inntrykk av at sånt går seg til rimelig fort når de begynner i barnehagen. Du får heller bare prøve å nyte den siste tiden med to dupper ;) her i huset soves det bare en. Men det skal da også sies at William sjelden våkner før kl 09 på morgenen... Vi er litt bortskjemte der :)

  SvarSlett
 4. Så lenge Prinsessen sover godt om natta synes jeg hun skal få ha duppene sine i fred :-) Bare vent til hun begynner i barnehagen du, da tilpasser hun seg fort dagsrytmen der og går over til en dupp helt av seg selv.

  SvarSlett
 5. Ja, skjønner jo at barnehagen helst vil det.. Men vi har jo prøvd ihvertfall:):)
  Dere står opp før kl.06 og ja... Morgenfugl den lille prinsessa di:):)

  Innlegget er kjempe bra skrevet forresten:) Glemte helt å kommentere det jeg, ble så opptatt av disse duppene.. hehe

  Ha en fin dag i regnet!!:) VI får håpe sola kommer til Trondheim snart også!!

  SvarSlett
 6. haha, kjempemorsomt innlegg, du skriver så godt!
  Mitt råd er å la den lille prinsessen sove sine 2 dupper en stund til. Det virker som hun trenger det. Ikke alle prinser og prinsesser er klare for å gå over til en dupp så tidlig.
  Og vet du, når hun begynner i barnehagen så ordner det seg sannsynligvis av seg selv. Der pleier de å klare å holde seg våkne litt lenger fordi det skjer så mye rundt dem at de glemmer at de er trøtte. Og når de først sovner, så er de så slitne at de sover ekstra lenge. Og vips, så de "en-dupps-barn".
  Klem fra en annen prinsesse-mor som også jobber i barnehage.

  SvarSlett
 7. Det er ikke så lenge siden vi gikk over til to lurer. Jeg syntes det var mye styr for å få det til, og så blir man jo låst hjemme siden de MÅ sove litt lenger når de først skal ha den ene luren. Det hender fortsatt at han får to lurer hvis vi har noen avtaler som gjør at det passer bedre, og jeg må si at han er mer fornøyd de dagene..
  Nei, jeg tror ikke jeg ville stresset med det enda hvis jeg var dere. Vent heller litt til, og prøv igjen senere :)
  Ha en superduper dag, med en eller to lurer!

  SvarSlett
 8. Du skriver så morsomt Gøril! Vi gikk over til en dupp for et par mnd siden ca, har definitivt vært en overgang, men vi merket at hun trengte det siden hun våknet tidlig og tullet ved leggetid. I starten la jeg henne 9.30, så 9.45, 10 osv, strakk det lenger og lenger, selvfølgelig fordelt på flere uker.De dagene hun våknet tidlig og dermed ville legge seg for dupp før tok jeg enten en trilletur og lot henne slappe av i vognen en halvtimes tid, eller lot henne sove en time hjemme, men alltid før 15. Det samme med leggetiden, i starten la jeg henne 18.30 om hun var trøtt, nå 19. Nå er dagen sånn at hun står opp 7.30/8.00, sover fra 11-13-30/14.00 og legger seg igjen 19. Perfekt! Men ja, det tok en halv evighet før vi kom dit:)

  Som de andre sier så kan det jo være hun fortsatt har behov for to dupper, det er hvertfall ikke utenkelig. Men om du ønsker en oppskrift på hvordan noen har gjort det, værsågod:P

  SvarSlett
 9. Vår lille prinsesse er like gammel og har begynt med bare en dupp nå. Hun begynte i barnehagen da hun var 12 mnd og det de gjorde var å legge henne ca kl 09.00 for så å vekke henne igjen etter bare en halvtime og så la de henne igjen i 12-tida da alle de andre skulle sove og da sov hun i 2 timer ca. Etter hvert klarte hun seg uten den første duppen. MEN de presiserte VELDIG at det var viktig at de som er så små må få den hvilen de trenger i løpet av dagen. Spesielt når de begynner i barnehagen og alt er nytt for dem. De blir veldig slitne av barnehagen i starten, så om jenta di trenger to dupper så får barnehagen bare finne seg i det.

  SvarSlett
 10. hehehe så bra:)
  Vent til prinsessa begynner i barnehagen for da blir det vanligvis andre boller for da gjør alle de andre det;) Funka her isåfall:)

  SvarSlett
 11. Har ikke noe tips og råd.. Men for et herlig innlegg :)

  SvarSlett
 12. Noen barnehager vil gjerne at alle skal gå (les: sove) i takt. Sånn funker det ikke IRL. Hvis Tildus trenger to dupper, da skal hun ha det. Lykke til :-)

  SvarSlett
 13. Jeg sover også to dupper i løpet av dagen :-)

  SvarSlett
 14. Kjenner meg veldig igjen i det eventyret der ja:-) Har lille tuppa mi på snart 12 mnd, og vi tenkte også at innkjøring til barnehagesovinga burde begynne nå. Men det viser seg som hos deg at kun én dupp er UMULIG!

  Vi snakket med barnehagen da vi var der på besøk, og der fortalte de at de også ofte lot de minste ungene ta en liten tidligdupp, og så sov de langdupp utpå formiddagen. Så vi har også rett og slett valgt å vekke henne tidligere fra den første duppen, da er hun ikke nødvendigvis så fornøyd det første kvarteret, men så går det over.. Andreduppen får hun sove så lenge hun vil. Mao: Powernap på morran og godupp på sen-formiddagen..anbefales:-

  Lykke til til prinsesse-vil-ikke og dronninga:-)

  SvarSlett
 15. Fint skrevet :) På avdelingen til sønnen min er det ingen krav til 1 dupp, de minste på fra 1-1 1/2 år sover som regel 2. Bare mitt barn nå som blir 3 år som ikke sover på dagtid. De 2 andre som også skal over på stor avdeling, sover en dupp på dagen min de er tidlig oppe og blir levert når barnehagen åpner. Vi kommer tuslenes kl 9 og da legges flere barn. Dette er jo så individuelt. Vi hadde ambisjoner om å slutte med bleie i sommer, men nei. Sønnen min sa: "Jeg vil ikke si i fra når jeg skal på do". Ja,ja vi prøver å oppmuntre, men disse små har sine viljer....

  La din lille prinsesse få ha sine to dupper, hun står jo opp før hanen galer. Vi er som noen som skriver over her velsignet med en som sjelden står opp før kl 9. Men han sov 2 dupper til han var rundt 2 år.

  Ha en fin helg!

  Inger K og David

  SvarSlett
 16. Haha! Vakreste lille Nullhår! :D
  Har desverre ingen råd til dere, for eventyret høres akkurat ut som vår lille guttevariant :)

  Jeg har tenkt at det blir litt kjedelig når knotten begynner i barnehage, og det første han vil når han kommer inn døren er og sove dupp!?

  Lykke til! :)

  SvarSlett
 17. Herlig skrevet :-)
  Jeg ville ikke stresset med dagsovinga, det går seg til !!
  Vi begynte med en dupp da de var rett over 12 mndr, det endret seg nesten av seg selv, ved at siste duppen ikke ble noen dupp. De bare herja og ville ikke sove. De begynte også å sove litt lengre på morgenen, borti kl 8. Så da var det ikke behov for noen hvil før klokka 12. Så nå sover de fra 12-14 vanligvis. De legger seg rett før 19.
  Jeg har også erfaringer med at bhg er ganske fleksibel, mine har sovet to dubber der når de trenger det.

  Men jeg må si at jeg synes det er enklere nå, lettere å forholde seg til den ene luren når dagen skal planlegges.....

  Lykke til !!!

  PS: Og gratulerer med de første skritt !!

  SvarSlett
 18. Magnus sov to ganger om dagen til han var sikkert 2 år. Han sover fortsatt en gang om dagen selv om han er nesten 3.

  Hvis hun egentlig trenger to ganger om dagen, kommer hun ikke til å trenge mindre i barnehagen - heller mer, for da blir det mer inntrykk og mer behov for hvile. Det må de da klare å få til!

  SvarSlett
 19. Her ble det og rett og slett holde barnet oppe lenger på kvelden en periode for at hun skulle våkne senere og venne seg til at istedefor å sove i 10tiden ble det soving i 12-13tiden. Så når den dubben var på plass,startet vi sakte og forsiktig og skyve sovingen tilbake til normalt, natta var rundt 18.30-19.00, frøken aurora legger seg for natta da, sover til 06-08.30 engang og får ikke sove igjen før 12-13 uansett, skrik eller ei. Etter 2uker gikk det seg til,hun sover nå til rundt 08.00,legger seg igjen 12-13 og sover 1-2timer og er oppe til 18.30-19.00 :)

  SvarSlett
 20. Prinsesse Nullhår har nok fortsatt behov for 2 dupper! :) Det jeg gjorde var det at Emilie sovna rundt 8-9 og da så ba jeg de ta henne opp etter kun en halvtime for da ble hun trøtt igjen til 12-tida når de andre barna sov! :) Så får prinsesse Nullhår med seg masse av aktivitetene som de andre barna får være med på! :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen til meg. Det gjør meg så glad :)