torsdag 31. mars 2011

Forskjellig smak


Denne fine jakken handlet jeg til Tilde mens vi var i oslo. Jeg falt pladask for den med en gang jeg så den, og det tok ikke lang tid før jeg hadde dratt kortet og jakken var min. Eller Tilde sin, da.

Jeg gledet meg veldig til å prøve på henne jakken, for å se hvor fin hun ble. Men i det Tilde ser jakken sier hun "ikke jakke", og synes helt klart at den ikke er noe fin. Hun begynner også nesten å gråte.
"Ainna jakke" sier hun hver gang hun ser den.
Og valget hennes faller alltid på en knallgrønn skalljakke fra Polarn. Klart, jeg liker den også, jeg har jo en gang i tiden kjøpt den og, til Jesper. Mest ment som barnehagejakke, i grunn.

Tilde og jeg har helt klart forskjellig smak i klær, og det merkes hver morgen nå.
Hun nekter å ha på det jeg finner frem, og kan si æsj om de fineste klærne sine. Altså, de jeg liker best.
"Finne sjøl", sier hun veslevoksent og går bort til kommoden og drar fram rosa body, rød bukse og en strømpebukse i en heelt annen rødfarge enn buksen. Og da blir hun fornøyd og sier ofte "ååå, så fin mamma".
Mammaen i huset liker at ting matcher for å si det mildt, men ikke denne frøkena.

Når vi går i butikker en sjelden gang, så ser hun på klær jeg aldri hadde tenkt å handle, også sier hun med entusiasme i stemmen: "sånn, mamma, sånn".

Tidligere denne uken hadde jeg brukt en god del penger på klær til Tilde igjen. Jeg blir like ivrig hver gang, ser for meg den fine jenta i de fineste klærne, og gleder meg til at hun skal bruke de, og handler såklart etter min smak
Hun blir alltid så glad når hun ser en handlepose, og tar villig opp det ene plagget etter det andre.
Gleden er derimot kortvarig for hennes del, for etter at det siste plagget var oppe fra posen, så ser hun på meg med skuffelse i blikket, også sier hun svært bestemt "æ kaste".

*sukk*

11 kommentarer:

 1. Hehe, jeg kan ikke gjøre annet enn å le! Jeg ser henne s¨nn for meg der hun står, stødig og bestemt. Her skal det bestemmes og INGEN skal komme i vegen! Jeg er forøvrig heeelt enig med deg, den jakken var kjempefin!

  Ønsker deg og Tilde en superfin dag :)

  SvarSlett
 2. Så herlige og bestemte meninger den jenta der har! Men må si meg enig med mamman, jakken var fin :))
  Håper dere har en fin dag:)
  Klem fra Ena

  SvarSlett
 3. Så fin jakke!!! Men vet hvordan disse småjentene er ja! Tuva barnebarn på 2 er meeeeget bestemt på hva hun skal ha på! Helst skal det være rooooosaaaaa! Og du skulle sett og hørt da jeg kjøpte en saftflaske som var blåååå! Fornærma så det hold, hihi!
  Ha en fin torsdag!

  SvarSlett
 4. Hun er jo bare så herlig!!

  Gutter er heldigvis litt enklere å ha med å gjøre sånn sett. Daniel går gjerne i pysjen hele dagen han. Faktisk tror jeg han foretrekker det.. :-)

  SvarSlett
 5. Artig innlegg om en bestemt liten frøken:)Er litt det samme her også om dagen.Mamma æ må jo ha kjole på æ e jo jente...Hva med alle de kule buksene?:))Og alt som er lilla er kjærkomment.Jakka var superfin da.Er det ticket jakke?

  SvarSlett
 6. jenta di høres fantastisk ut!! Her i huset har vi og en bestemt liten herremann, men han bryr seg heldigvis ikke om hva jeg kler han i. Har kjøpt jakka over til han i blått, og det er bare verdens fineste jakke!

  SvarSlett
 7. Hihi, så herlig! Skjønner godt at det ikke alltid er like herlig for mor da ;) Daniel kunne ikke brydd seg mindre om hva jeg kler på han, kanskje forskjell på gutter og jenter der!?

  SvarSlett
 8. Så artig kor tidlig dei blir klesbeviste ;) Den anorakken er nydelig, lillebror her har samme i brun. Han er fortsatt så liten at han forhåpentligvis ikkje kan protestere når han vokser inn i den ;)

  SvarSlett
 9. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 10. Kjempefin jakke, og farge!
  Eeeelsker disse jakkene fra Mini a ture♥
  gutten min har en av dem nå, tykk og god. Og har hatt 3 tidligere, til både sommer og vinter.
  Gutten min rynket også på nesa da han så jeg hadde kjøpt en slik igjen, men når han først får den på, så er den knallgod! (praktisk)

  Kanskje de små har for mye valg ifht klær for tiden..?! ;o)

  SvarSlett
 11. Hei,for et morsomt innlegg,måtte le litt. Syns jakka var kjempefin jeg,så skjønner ikke Tilde helt.Utrolig hvor sta sånne småttiser kan være du.Jeg tror barn er mer opptatt av klær nå enn før,jeg brydde meg aldri om hva jeg hadde på meg da jeg var lita.Kanskje du må ta med litjpia di når du handler så hun får velge selv ;-) Ha en flott uke.Klem

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen til meg. Det gjør meg så glad :)