onsdag 4. mai 2011

En oppfordring

Dette er en liten oppfordring til mine blogglesere, som gjerne også må skrive dette på sin egen blogg og linke videre. Sammen kan vi hjelpe Eivind til å oppnå en drøm han har.
Eivind er en venn av meg og kjærestemannen, det var han som fotograferte oss i de første artiklene i bladet HENNE, og vi fant veldig fort kjemien.
Det er jo i grunn ikke så rart, for Eivind er en kjempekoselig, utrolig morsom og fin fyr.
Etter vi ble kjent har vi møttes mange ganger, og det er alltid en fest å være sammen med Eivind.
Han tar de fineste bilder og det er vel verdt å ta en titt på siden hans som står lengre ned her i innlegget :)

Jeg oppfordrer dere derfor til å lese dette, og om dere kan hjelpe eller bidra på noen måte vet jeg at Eivind vil sette stor pris på det :)


Det har seg slik at etter en lang rekke reiser i Norge, begynte det å presentere seg noen tråder. De er ikke røde enda og ikke samlet til en lang, men det er den forestående oppgaven.

-Det spektakulære i ingenting:

Dette er et annet Norge. Ikke den tradisjonelle skjønnhet med fjorder og bilder av vakre piker i bunad tatt om våren. Det er skjønnheten i dagliglivet og de trauste realiteter. Det er noe som vanskelig kan defineres. Det er en fremmeds syn; som vindusshopping. Bilder stjålet fra en film om Norge som aldri er blitt laget. Hvis man ser ordentlig etter og fryser virkeligheten er det mye skjønnhet der. Det er fullt av elementer så normale at de har blitt usynlige for oss, som nordmenn og som individer. Det er også synet til en insider, et introvert syn på det kjente, en utlendings beretning om sitt eget hjemland. Et dypdykk i det eksotiske i det hverdagslige. Det er sant alt sammen, men som landet selv og blant menneskene som kaller det hjem, er det fullt av selvmotsigelse.

Jeg er igjen på reise i Norge og skal være det store deler av det neste året. Ikke mange kjappe, men få og lange. Nå er jeg noen dager inn i en måneds reise og skriver fra Mo i Rana. Dette er og kommer alltid til å være et tapsprosjekt, og derfor baserer jeg meg i stor grad på hjelp fra kjente og deres kjente når det kommer til overnattinger i det langstrakte. På denne reisen gjennom Norge er det tilfeldigheter som rår. Tilfeldigheter som en ledig gjesterom/sofa/gulv, en middag/kaffe/vann, en epost/sms/telefon med tips, råd, ideer eller bare en hilsen bestemmer neste stopp og all hjelp er gull verdt.

Setter stor pris på alle hyggelige meldinger og skal gjøre mitt ytterste for å holde interesserte oppdaterte underveis.

Litt av det jeg har jobbet med hittil kan du se på http://duerher.no

------------------------------------------

Om dere synes dette høres spennende ut, så ikke nøl med å ta kontakt :)

6 kommentarer:

 1. Dette hørtes ut som et superspennende prosjekt! Jeg skal tenke og se om jeg kommer på noe lurt. Blir det en utstilling til slutt? I tilfelle så vil jeg vite om det, OG se den! :D

  SvarSlett
 2. Siv Iren:
  Det blir en bok av dette til slutt i allefall, du må gjerne sende han en mail, så vil han helt sikkert svare deg med det han har på hjertet.
  Han har så mange fine tanker og deler de villig vekk.

  Synes også dette høres superspennende ut, og tenker for harde livet på forslag til hva han kan gjøre

  SvarSlett
 3. Høres spennende ut. Men, jeg skjønner ikke helt...Mulig det bare er meg. Dette ble altfor svevende for meg, jeg skjønner ikke helt hva han vil. Trenger han et sted å bo under reisen? Hva er det han egentlig trenger hjelp til? Jeg tvang meg selv å lese hele teksten (jeg synes det er tungt å lese slike ukonkrete svevende tekster), og skjønner fremdeles ikke helt hva han ønsker av oss. Jeg håper at han får en fantastisk reise og at han får den hjelpen han trenger, hva det enn måtte være.

  SvarSlett
 4. Jeg vet ikke helt hva jeg kan hjelpe med, men jeg har i alle fall sendt ham en sms om at dersom han er i nærheten av der jeg bor, så er det bare å ta kontakt :) Spennende prosjekt!

  SvarSlett
 5. Anonym 10:51.

  Du kan helt sikkert sende han en mail med det du lurer på, og det som er vanskelig å forstå, men han vil gjerne ta i mot tips til ting å gjøre i Norge, og det trenger ikke være noe ekstraordinært, altså. Alle forslag er gull verdt.

  Også trenger han steder å bo, steder å spise etc. Da han ikke har så mye penger å rutte med selv, så trenger han hjelp :)

  SvarSlett
 6. Spennende prosjekt! Jeg forsto det også sånn at han er ute etter et sted å overnatte/stikke innom for en matbit, o.l. Bare å droppe innom her:)

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen til meg. Det gjør meg så glad :)