tirsdag 2. august 2011

1.aug skulle fineste Jesper blitt 4 år.

I går ble en rar dag. En stille dag. En tankefull dag.
Fineste gutten min skulle blitt fire år.
Tenk, fire år siden han ble født. Jeg husker fødselen og den første tiden som om det var i går.
Hvor liten han var, så fin. Sovende og vakker. Som en engel, allerede da.

 Akkurat der og da, like etter fødsel, var vi lykkelige. Vi hadde fått verdens fineste gutt. Jeg kommer aldri til å glemme 1.aug 2007, det var heldigvis en gledens dag. En dag hvor vi kjente på fullkommen lykke. Endelig hadde han kommet, endelig var han er. Å, så fin han var. Perfekt.


Men etterhvert så forsvant gleden, og den ble erstattet av sorg og fortvilelse.
Gutten vår var så syk. Så alvorlig at vi måtte forberede oss på døden.

Alle planer vi hadde lagt, alle de tanker vi hadde tenkt måtte vi endre på, vi måtte rett og slett endre hele vår tankegang på svært kort tid. Barselsbesøk ble erstattet med sykebesøk. Glede ble erstattet med bekymring og fortvilelse. Planlegging av bursdager ble erstattet med planlegging av en begravelse.
Fremgang med erstattet med tilbakegang.

Ingenting av det vi hadde tenkt skjedde, bortsett fra vår kjærlighet til Jesper. Den var selvfølgelig like sterk, om ikke sterkere. Vi vernet han og passet på han dag og natt, mye mer intenst enn vi noensinne har gjort. Det var det eneste vi kunne gi han.
Kjærlighet og omsorg. Det ga vi han til siste stund, og kjærligheten for han er fortsatt like sterk.


Tenk, fire år skulle han ha vært i går. Fire år. En stor og fin gutt.
Lurer sånn på hvordan han hadde sett ut, hvordan livet hadde vært med han i. Jeg tenker ikke på hvordan livet hadde vært om han var frisk. Den Jesper vi kjente, han var alltid syk.
Men han var var her, med hele seg, frisk eller ei. Og det er klart vi kjenner ekstra på savnet på slike merkedager.

Det ble ikke noen feiring her på oss i går. Vi hadde tenkt å kjøpe en kake og ha en liten markering for gutten vår. Det burde man jo gjøre på en bursdag uansett tenker jeg.
Det ble ikke slik, det blir ikke alltid slik man planlegger.
Men vi tente lys og så på alle bilder av han, mens vi mimret tilbake til livet med Jesper.
Vi la oss fulle av savn i går etter han, det er klart man savner fineste gutten sin ekstra på når han har bursdag. Merkedager vil alltid være de tøffeste dagene.


Alltid i våre tanker og i våre hjerter. Alltid kjæreste Jesper.
Vi savner deg.


22 kommentarer:

 1. Gratulerer med Jesper`s dag i går. Det er hans dag ! - Vi tenker på han ofte , lille jenta mi og jeg og snakker om han; Den lille sterke tøffe gutten i himmelen. Gratulerer med en ny skatt ; Mie. Vakker er hun. Like vakker som sine storesøsken. Jeg håper dere har det bra... Klem fra meg, den ukjente som alltid har fulgt dere.

  SvarSlett
 2. Anonym 19.58.

  Blir så nysgjerrig på hvem du er.
  Men så koselig at dere tenker på fineste Jesper.
  Det varmer et mammahjerte.

  Klem tilbake :)

  SvarSlett
 3. Gratulerer med fineste Jesper sin dag i går! Og så trist det er at han ikke fikk være her og feire den selv :( En stor klem til dere

  SvarSlett
 4. Kjære Gøril
  Jeg sender deg en varm tanke idag - en god klem som gjaldt for gårsdagen. Vi vet litt om å miste begge to. Idag er det 2 måneder sider Amélie ble født, og det rykker og sliter litt ekstra i hjertet. Jeg vet åssen du har det. Du er fantastisk. Det er godt å være bloggvenninne med deg, og du hører snart fra meg via mail. Inderlig gratulerer med søte, fine Mie! Varm klem fra Am.

  SvarSlett
 5. Gratulerer med Jespers dag i går. Fine bilder av en nydelig gullgutt!<3 Det er fint og trist å se på bildene. Så trist at han ikke er her, men så fint at han hadde så godt liv med så mye kjærlighet. Varm klem fra Heidi

  SvarSlett
 6. Gratulerer så masse me overstått dag til vakreste sterkeste Jesper! Selv om han er borte står det helt klart for meg at han alltid kommer til å være med dere! Han kommer alltid til å være storebror og han kommer alltid til å være elsket og bli snakket om! Ikke bare av dere i familien, men hos alle som han har "stjålet" en bit av hjertene hos i hele Norge, meg inkludert!
  Klem!

  SvarSlett
 7. Gratulerer med Dagen til Jesper, så vakker!

  KLem Anna

  SvarSlett
 8. Gratulerer så masse med lille Jasber som skulle blitt 4 år i går! Slike dager er vanskelige og det kommer de nok alltid til å være! Godt å minnes de som ikke lenger er hos oss også.

  Gratulerer deg også masse med nydelig lille Mie! Så vakker!

  varm klem fra Bitteliten
  (som har problemer med innlogging..)

  SvarSlett
 9. Gratulerer med dagen fineste Jesper. Han feiret nok dagen et sted.

  SvarSlett
 10. Gratulerer med fineste Jespers 4års dag. Ja det er nok rart å tenke på hvordan han ville sett ut nå... Han er helt sikkert en kjempestolt storebror til sine 2 nydelige søstre ♥

  SvarSlett
 11. Tenk det, at han skulle vært fire år... Vi fødte jo nesten likt vi da, for gutten min ble fire år 21.juli. Skjønner godt at det ble en rar dag. Hovedpersonen var jo ikke der! Tror dere gav ham det beste livet han kunne hatt. Kjærligheten man gir sine barn er viktigst av alt!!!
  Klem til deg fra størstepia

  SvarSlett
 12. Gratulerer med Jespers 4 års dag 1.August! Vakre gutten! Som Elin sier så fint lenger opp her; Jesper har definitivt stjålet en bit av mitt hjerte! <3 Jeg er så glad jeg oppdaget bloggen din.. Du skriver så godt, og jeg tenker så ofte på Jesper.. <3
  Håper dere har det bra.. og gratulerer med søteste lille Mie. :)

  hilsen fra surnadal

  SvarSlett
 13. Uff, gratulerer med verdens vakreste jespers dag. Så urettferdig at han ikke er blant dere. Gleden og sorgen, hånd i hånd. Kos dere med lille Mie. Jeg er overbevist om at Jesper vet at han er storebror! Jeg er helt sikker på at du er en av de flotteste menneskene som finnes, Gøril - selv om jeg aldri har møtt deg!

  SvarSlett
 14. Ja, tenk, Jesper skulle vært 4 nå...

  Håper du fikk meldingen min på Jesper sin dag, jeg tenkte (og tenker!) masse på dere!

  Så fint at dere fikk markert dagen med lys og bilder og mimring, kake kan dere ha en annen gang hvor det føles riktig, kanskje når Tilde og Mie blir større? Her hjemme forlangte ungene kake på nusses 5-årsdag, vi hadde deilig browniekake med 5 lys som ungene blåste ut, men sorgklumpen i magen gjorde at kaken ikke smakte så godt...

  Merkedager vil alltid være de verste, bursdagen, jul, dødsdagen, 17. mai, og hvert eneste år vil de dessverre være vonde påminnere om hva vi har gått igjennom og hva vi har mistet...

  Er så lei for at du også må leve uten hjerteskatten din vennen... Husk jeg er her for deg når som helst!

  Stor klem

  SvarSlett
 15. Gratulerer med dagen til Jesper som var på mandagen <3 verdens fineste Jesper <3
  Kan tenke meg at det er forferdelig å gå igjennom slike merkedager og det er godt å markere de med minner og lys <3
  Heldigvis har dere 2 fine hjerteskatter som man kan snusekose når ting er på det værste.

  Stor Klem

  SvarSlett
 16. GRatulere så mye med dagen. Det er en flott dag ,samtidlig en trist dag der minner blir ekstra sterkt.Han er heldig som har så flott og kjærlig mamma og pappa.

  Gratulere så mye med enda ett lite nurk,jeg synes hun var lik sin søster når jeg så det bildet. Storesøster er vel bra stolt og nysjerrig på hun lille nå:) . Kos dere masse.

  SvarSlett
 17. Gratulerer med overstått på Jespers bursdag.
  Det er ikke lett med slike dager, og spesielt ikke når det er et barn man skulle ha feiret. Det er godt dere har bilder og minner.

  KLEM!

  SvarSlett
 18. Gratulerer med lille Mie, og med gutten din som skulle vært 4 år i dag. Det er så fint og sterkt å følge deg her. Takk for at du deler!!

  SvarSlett
 19. Dere opplever virkelig topp og bunn på kort tid med fødsel av den fineste jenta og fødselsdagen til den fineste gutten som ikke er her lenger.
  Tenker på dere og gleder meg med dere over det fine og gråter med dere over det triste.
  Du rører oss i hjerterota vet du!

  SvarSlett
 20. gleder og sorger..

  stor klem ♥

  SvarSlett
 21. Tankene våre gikk til Jesper og dere på dagen hans. David er opptatt av Jesper og at han ville vært 4 år, det samme som han blir om en måned. Vi så på bilder på bloggen din og vi pratet om Jesper.

  Inger K

  SvarSlett
 22. Hei Gøril! Jeg har fulgt deg siden du var gravid med Jesper, eller kanskje det var før det også. Jeg fikk selv en sønn rett før Jesper ble født, og ei datter omtrent da du fikk Tilde. Du husker sikkert ikke meg, men du har gjort stort inntrykk på meg. Og jeg kjenner på at jeg også savner Jesper. Det er så flott å se bilder av ham og tenke på ham når jeg leser bloggen din. Gratulerer så mye med lille Mie! Hun er nydelig, som sine søsken. Det er litt rart at vi ikke lenger "følges ad" når det gjelder barnefødsler, men veldig artig å følge med på utviklingen til de søte jentene dine. Så jeg håper du ikke har tenkt å slutte å blogge, slik du skriver i et nylig utlagt innlegg. Klem

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen til meg. Det gjør meg så glad :)