torsdag 14. april 2011

Storpie og klare selv.

Tydelig for mammaen at Tilde ikke lengre er en liten baby, selv om jeg noen ganger tror at hun er helt hjelpesløs og trenger mammaen sin til alt. Er jo ikke så lenge siden hun ble født tenker jeg, men det er faktisk ikke lenge til hun blir en flott to-åring. Også skal hun da snart bli storesøster også, helt sprøtt.

Hun skal klare alt selv nå. ALT. Det er til tider ganske slitsomt. Særlig når hun skal kaste seg selv i luften og ta i mot. Det blir faktisk umulig, selv for æ-klare-sjøl, men det skjønner hun ikke.
Klare-sjøl å sette seg i bilstolen og ha på seler er jo heller null problem for henne ;-)

Klare sjøl ja, det sier hun stort sett tusen ganger om dagen nå. Og det kan være en prøvelse når bukser blir til jakker og hun absolutt ikke skal ha noe hjelp.
Spør vi så pent om hun trenger hjelp, så ser hun bare dumt på oss.
Når hun har bæsjet går hun på badet og sier "æ sifte beie sjøl".
Det har hun da ikke fått lov til, bare så det er sagt, selv om hun prøver seg på den ganske ofte.

I dagtidlig spurte jeg så pent om å få en liten nuss, og hun ser på meg, med det strenge og veslevoksene ansiktet sitt, mens hun rister febrilsk på hodet og sier "æ villaitj nuss mamma".
Mammaen later som hun blir lei seg og spør om å få en liten kos i stedetfor.
Tilde fortsetter med å være streng og rister enda mer på hodet og sier gang på gang "æ træng itj å kos mamma, æ villaitj kos mamma, ikke godt å kos mamma, æ oskaitj å kose mamma".
Også sier hun ganske sint "æ e ikke kosepia t mamma", som en fin avslutning på hele seansen.
Kjempesjarmerende ;-)

Ellers har hun lært seg alle fargene, lært seg å tegne hjerter,  og prøver så smått å telle. Hun hopper over noen tall hver eneste gang, men hun er jo superflink i mine øyne.
Hun er supersta, supergod, superrar og verdens beste. Selv når hun er på det mest slitsomme i klare-sjøl-perioden, så er jeg bare så stolt av henne, og veldig takknemlig for at hun er akkurat den hun er.

Synes denne alderen er så morsom. Hun prater hele tiden, og lærer stadig noe nytt. Det er en fryd.
Nå om dagen er det sanger som er det store. Hun kan mange, og mesteparten av tekstene.
Det er bare at når hun først begynner å synge, når hun ikke følger helt med hva hun gjør, så synger hun mange av sangene samtidig.

Et fint ekspempel er: Postman pat, postman pat, i sitt lune hi, han er ikke farlig, men den lille Olle Bolle sier bare bø.
Eller: Bæ Bæ lille mann, nå er dagen over. Søndagsfar, to par strømper til bittelille bror, alle barn ligger nå og sover. Ro ro til fiskeskjær, mange fiske får man der, åååååå buggi buggi buggi.

Da kan man faktisk ikke annet enn å le.
Åhh, jeg er så glad og stolt. Finere jente finnes ikke.

11 kommentarer:

 1. hehe, så herlig jente du har!! :) Den alderen der er så utrolig artig!

  SvarSlett
 2. He,he,he, det er jo bare så utrolig herlig. Det er ikke fritt for at en hører seg selv inni mellom ;0).
  Nyt denne tida , den går så utrolig fort.
  Skriv ned små ting som blir sagt, det er så utrolig fint å plukke frem når de blir eldre for å ikke si voksne =0).
  Hilsen Wenche

  SvarSlett
 3. Denne bloggen bare måtte jeg følge!!

  Klem Anna

  SvarSlett
 4. Så herlig et innlegg.
  Søt jente du har :)
  Ha en strålende helg!

  SvarSlett
 5. Utrolig flott beskrivelse av en søt og bestemt snart toåring :) Hilsen ei som titter innom bloggen, men skjeldent legger igjen spor..

  SvarSlett
 6. Så koselig innlegg. Klart du er stolt - så mye hun kan til å snart være 2 år. Min gutt er akkurat blitt 1,5 år og sier nå sine første ord:) Men nå går det raskt fremover - for det kommer nesten nye ord hver dag.

  og du - DU har vunnet min giveaway og en vimpelrekke skal bli din. Siden det var to vinnere og den første ville ha striper og stjerner, har jeg en rosa og en lyseblå som du kan velge mellom.
  Send meg en mail; v.detgodeliv@gmail.com med adresse og ønske om farge så får du snart premien din.

  Ha en fin kveld!
  Klem
  Vivian

  SvarSlett
 7. Hei Gøril,høres ut som en typisk 2 åring det der ja.Jeg har ikke barn selv men kjenner flere som har 2 åringer og de er akkurat sånn. Veldig koslig å lese om den søte lille jenta di.Håper svangerskapet går fint.Håper formen din er bra. Gleder meg til følge deg.Klem fra Karin

  SvarSlett
 8. hehehe herlig:-) Den alderen er utrolig digg. Elias ble nettopp 3 og jeg elsker det! Alt det rare og gode han sier og gjør. Og han er så slu og flink til å prate for seg den bølla. Han er i en skikkelig barnslig humortid og jeg skjønner virkelig ikke hvor han får alt i fra.

  Fine barna våre <3

  SvarSlett
 9. "æ oskaitj å kose mamma" Hehe, ser for meg at lille frøkna mi også må tenke det noen ganger. Men Mamma får aldri nok suss og kos!
  de er så herlige de barna!

  SvarSlett
 10. Hehehe, herlige lille Tilde!!! Hun er jo så flink!
  Daniel er heldigvis ikke så veldig opptatt av å klare alt selv. Jeg nyter det så lenge det varer ;)

  SvarSlett
 11. Storkose mæ når æ les om Tilde :)
  Hu må værra en av de kuuleste ungan æ har hørt om :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen til meg. Det gjør meg så glad :)