tirsdag 18. januar 2011

Hestefrøken?

Det er Tilde jeg snakker om her altså, min lillekloke jente. Hun har blitt helt hestegal.

For ei lita stund siden spurte jeg dere om råd til å gjøre noe nytt på ettermiddager og helger, og mange råd har blitt fulgt- takk skal dere ha. Det har vært så kjekt med nye ting å gjøre på ettermiddagene.
Men i helgen fant vi ut, nesten av oss selv, at vi skulle på travkjøring. Ja, du leste riktig. Travkjøring.
Tilde er veeeldig opptatt av hest, og siden hun har en hesteinteressert bestefar med egen stall og egne hester, så har det ikke vært vanskelig å holde på interessen for hennes del. Hver gang vi er på besøk hos Tildes bestemor og bestefar, så er det rett i stallen. Der skal vi helst være hele dagen.
Så da det var travkjøring i nærheten av oss, bestemte vi oss for å gi det en sjanse i allefall.

Mammaen er ikke særlig begeistret for disse dyrene, egentlig er hun mest redd de, men min frykt for de store dyrene har ikke smittet over på Tilde. Hun blir mer og mer trygg på de, og i helgen satt hun til og med på hesten mens den gikk. Uredd. Bare fullkommen lykke.
Ja, kjærestemannen holdt henne, og hesten ble leid supersakte, men jeg likte ikke dette noe særlig, og synes det begynner å ta litt av. Hun er jo så lita.

Men, da vi var på travkjøring i helgen, og hun så hester overalt, så var det kun en ting å se i øynene hennes. Hun var i himmelen. Hestehimmelen. Lykkelig og full av energi sprang hun så fort de små bena kunne bære henne, bortover, nedover, fremover, bakover. Ja, hun visste ikke helt hvor hun skulle løpe. Det var hester OVER ALT.
"ojoj, hesten mamma, hesten, hesten, oj, dæj e hesten, mamma, hesten.. ojojoj, hesten pappa, dæj e hesten".


Det er jo fryktelig gøy for oss også, å se hvor morsomt det er for henne. Og hun er ikke lite stolt heller, over å ha en bestefar som både kjører hest og har egne hester.
Når vi overnatter der, er det første hun sier "far, hesten" (ja, hun kaller bestefar for far, og bestemor for mor, ikke vet jeg hvorfor, for hun kan si bestefar og bestemor, men det gjør hun da altså ikke).
Også må vi opp i en fei, slik at hun kan bli med bestefar å gi de mat på morgenen. Og formiddagen, og kvelden.
Ja, aller helst hele dagen.

Hun er i en "klare sjøl" alder, men når det gjelder å bli kledd på for å bli med til hestene, er det helt greit at vi hjelper til. Da kan det ikke gå fort nok, og hun løper og henter jakke og lue og sko. "forte seg". "spinge" sier hun. Og hun blir litt sur om vi ikke gjør nettopp dette. For her må vi forte oss og springe til hestene, vi er aldri raske nok.

Ja, hun liker også traktor, eller doktor som hun kaller de. Og lyser opp av glede når hun ser de også.
Her hvor vi bor, i tr.heim, så ser vi ikke så mange traktorerer eller hester, så lykken blir liksom ikke helt fullkommen før vi besøker foreldrene mine.
Jeg derimot,  klarer fint å styre min begeistring for både traktor og hest, og håper at Tilde finner andre passende hobbyer snart. Altså, hobbyer som mammaen liker.
Slik som shopping og slaraffenliv.

Hva slags hobbyer har deres barn?
Og er det normalt å være hestegal i en alder av 20 mnd? Jeg bare spør.

9 kommentarer:

 1. Hei Gøril,dette var skikkelig morro å lese om. Jeg har aldri hørt at så små barn er hestegale, men hvorfor ikke.Jeg syns det er flott og det beste med det er at barn omgås dyr å liker de å får en respekt for dyr.Helt herrlig syns jeg dette var. Spørs om hun blir ei skikkelig hestejente da og lever i stallen etter skoletid når hun kommer så langt. Karin

  SvarSlett
 2. Så bra at hun er glad i dyr!! Jenta mi har også alltid vært glad i dyr og totalt uredd for de. Da vi skulle på åpen dag på rideskolen utbrøt hun da vi kom dit og fikk se hestene: "se mamma, den hesten der passer akkurat til rompa mi!". Hun var jo ikke å få av den hesten etterpå!
  Gled deg over dette, prinsesse-rosa-alderen kommer tidsnok!!!

  SvarSlett
 3. Så morsomt. Tilde blir nok ei veldig skjønn lita hestejente ja kan jeg tenke meg. Shoppinghobby blir kanskje vanskeligere :-) Hannah vil så gjerne strikke. Når mamma strikker vil hun også strikke og da sitter hun ei stund med pinner og garn, helt til hun er ferdig med å ha det i fanget. Ellers er alt med Tingeling en hobby for tida her i huset :-)

  SvarSlett
 4. Hehe, tidlig krøkes som god hestejente skal bli! Du skal være glad det ikke er motsatt, kjenner noen barn som er LIVredde dyr og det er ganske fortvilt innimellom. Min lille frøken elsker dem heldigvis! Andre hobbyer kommer tidsnok ;)
  Ha en strålende dag!
  Klem fra Barbro

  SvarSlett
 5. Morsom lesing :)
  Det første ordet barnet til ei venninne lærte var nettopp "hest". Og hun skjønte etterhvert hva datter og far drev med på dagtid i permisjonstiden, for datteren sa også "hest" når de skrudde på TVen. Sånn er det med en særdeles travinteressert far med travkanal på TV :)

  SvarSlett
 6. Å, det er så fint når vår frykt ikke kopieres av ungene! Da har du klart å late som at hest er best gitt:) Jeg syns jeg ser det for meg...prøver det samme i nærheten av visse skumle ting jeg også, men lykkes ikke like godt hver gang. Men jeg har- bank i bordet- ei datter som ELSKER edderkopper og biller! Hun syns de er så søte, klapper og stuller for dem. Og jeg skjelver når jeg 'bare MÅ' se på de kjempefine dyrene hennes.
  Konge med hest, og SÅ bra at dere finner energi til å komme dere ut og gjøre noe slikt. Syns dere er veldig flinke jeg...jeg mener det helt seriøst.
  God trønderklem fra litt lenger nord:)

  SvarSlett
 7. koselig da:-) Vet du. Voll 4H gård på Moholt har barneridning i ny og ned. Står når på hjemmesiden dems. Elias fikk ri i sommer og elsket det:-)

  Her går det i traktor, skurtesker og forskjellige anleggsmaskiner. Har hytte på Oppdal og om sommeren er det ikke lite traktorer som er ute å kjører så Elias blir helt tullerusk. Har en kjenning der som har en traktor som han skal få prøve,men har feiga ut hver gang;-) Skal prøve igjen i sommer nå. Er så gira men når han skal på så er det full stopp.

  SvarSlett
 8. hehe, så morsomt. syns det er så fint når barna ikke er redde dyr.
  Frøkna har ikke fått møte på noen særlig store dyr ennå, men katter er ganske poppis. Når vi er hos svigers får hun hilse på den tidligere katten vår, som Onkelen hennes nå har overtatt. sier "psss, psss" når hun ser den og krabber etter den. stakar katten vet ikke hvor den skal gjøre av seg. veldig fin å klappe på, eller kile den som hun gjør, strekker ut handa og sier gillegillegill. herlig!
  ellers har hun vel ikke akkurat noen hobbyer i en alder av 15mnd, hun liker det meste! men Drømmehagen fenger veeeldig, nesten litt skummelt å se hvor mye hun liker det!

  SvarSlett
 9. Ei hestejente er jo rene drømmen. Men hun er nok den yngste jeg har hørt om. Herlig :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen til meg. Det gjør meg så glad :)