tirsdag 4. januar 2011

Mannfolk og klesvask.

Jeg har vært syk stort sett hele jula, og mange dager bare lå jeg i sofaen og sov.
Kjærestemannen fikk i oppgave å vaske klær, noe som egentlig skulle være en enkel oppgave, for han skulle vaske sengetøy. Dette er da min oppgave i huset, men den syke må få pleie ;-)
Her i huset vasker vi sengetøyet på 90 grader, og slenger det i tørketrommelen etterpå. Dette hadde også kjærestemannen fått med seg, så hva kunne da gå galt?

Vel, han skjønte nok selv at nøstebarnpysjen og bodyen til Tilde for det første passet inn i verken vaskeprogrammet eller i en tørketrommel når han tok det ferdige resultatet ut av maskinen. Og det som var såå fint.. Nå er det i grunn bare bittelite, og veldig stivt.

Og jeg ble ganske sur.

Hvordan er det hjemme hos dere? Fikser mennene klesvask? Kjærestemannen er veldig flink til det aller meste av husarbeid, men det er ikke første gangen han ødelegger dyre klær i vaskemaskinen.
"klær er klær, det kan vel vaskes sammen, selv om det er ull, rødt, hvitt, eller bomull?"

12 kommentarer:

 1. Jammen godt å høre at det er flere mannfolk som ikke klarer å vaske klær! Men nå nekter han også å ta klesvasken her hjemme...etter x-antall runder med kjeft,hihi!
  Så kjipt med ulltøyet.

  Hege-Mamma til 3

  SvarSlett
 2. Jeg tar klesvasken selv jeg :) Men min første samboer skulle vaske klær en gang, og han puttet zalo i istedenfor vaskemiddel. Det skummet en del kan du si :)

  SvarSlett
 3. Kjersti : Det kan jeg tro.
  Jeg vet av en som to zalo i oppvaskmaskinen, og hadde skum over hele kjøkkenet etterpå :)

  SvarSlett
 4. "Gubben" kan få lov å gjøre alle husligesysler med unntak av klesvasken . -o)
  Han klare jo ikke sorter rett , da er det like godt han lar være å vaske og.
  Det er best sånn.
  Hilsen Wenche

  SvarSlett
 5. Hehe, her i huset er det faktisk mannen som vasker klær. Det har han gjort siden han var 14 år, så han er relativt god.
  Skru møbler og spikre paller er det derimot jeg som gjør; vi har alle våre roller i heimen ;)

  SvarSlett
 6. Veldig kjent ja, derfor er det min oppgave her. Og om han syns jeg er for treig får han kun vaske egne klær. Flere har hevdet han gjør det med vilje for å slippe vasken, men jeg tror det ikke, han vil igrunn vaske selv. Men det går jo bare ikke:) Han har aldri helt skjønt hvorfor alle de hvite t-skjortene sine er grå...

  Angående den oppskriften så klarer du det lett som en lek! Kanskje dette kan bli din rett? Skjær opp alt før du starter, så kan du konse om kokkeleringen når den pågår. Si fra hvordan det går da, venter spent:)

  SvarSlett
 7. Første kveld i ny leilighet som samboere satte mannen på en maskin med klær; Ei ulltrøye, et sett med sengtøy og ei dongribukse, alt på 40 grader. Etter det har han fått andre oppgaver i huset...
  Så synd med nøstebarnpysjen, da hadde jeg også blitt sur.

  SvarSlett
 8. Stoler ikke helt på mannfolket mitt med klesvasken nei! Han vasker mye rart sammen på rare temperaturer og merkelige program. Helt annet enn hva jeg vasker på iallefall :-)

  SvarSlett
 9. Huff da. Så kjipt at det skjedde med akkurat Nøstebarn klærne liksom...

  Her i huset tar jeg all vaska selv. Mest fordi jeg er litt kontrollfreak, men også fordi jeg er redd for episoder som denne. Mannen er veldig god til å støvsuge og ta ut av oppvaskmaskinen da;-)

  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 10. Mhmmm - samme her og. Min har nok fått vask - og trommelforbud gett. Går gærli`hver eneste gang:)

  SvarSlett
 11. Vel. For at jeg ikke skal ta alt så har vi kjøpt slike fine dunker fra Ikea som står på vaskerommet. Der sorterer jeg slik at samboeren ikke kan ta feil. Han får ikke sortere. Da går det gæli her i gården å

  Og godt nytt år forresten:-)

  SvarSlett
 12. Her har vel ikke mannen gjort noe spesiell blemme ang klesvask, men den biten havner mest på meg uansett. Men jeg passer på å få hjelp av småen da. Han liker å hjelpe mamma med klesvask og tørketrommel. Knapper og skruing er topp. Og nå er det veldig stas og tømme filtret i tørketrommelen. En skal tidlig krøkes.... :)

  Inger K

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen til meg. Det gjør meg så glad :)