mandag 10. januar 2011

Lov å spørre om råd?

For hva i all verden skal man finne på sammen med ei aktiv jente etter barnehagen og i helgene?
Synes vi gjør det samme hver dag, og jeg begynner å se en anelse kjedsomhet i rutinene.
Vi henter i barnehagen, leker litt hjemme, spiser middag, leker mer, ser barne-tv, spiser kveldsmat, kveldsstell, nattasanger, legger oss..  Ikke mye spontant. Ikke så veldig kreativt. Vi slår ikke akkurat ut håret her i familien og gjør noe nytt og spennende kan man si.

Det er sjeldent vi tar turen ut etter vi har hentet Tilde i barnehagen også, siden det er mørkt og hun er sliten, men det må jo være andre ting å gjøre? Hva gjør dere?

Det er i grunn helgene vi sliter mest med, eller, vi sliter jo ikke, men vi er ikke kreative nok føler jeg, og derfor lurer jeg på hva dere gjør for å fylle dagen for deres barn med så mye godt innhold som mulig? Finnes det noen tilbud her i Tr.heim jeg har gått glipp av, som passer for så små barn?


Det går i grunn greit de helgene vi har planer, også er jeg rimelig sikker på at det vil gå greit når det blir vår og vi orker å være ute en hel dag. Også blir jo noen ting lettere når hun blir eldre også. Nå orker man ikke være ute en hel dag, det er kaldt og snø overalt, og Tilde sier "bære" etter hun har gått et stykke, for da er hun lei. Faktisk. Dritlei.

Men de helgene vi ikke skal på besøk, ikke skal ta i mot besøk, det er ikke så mye å finne på synes jeg. Ikke så mye nytt for Tilde, på denne tiden av året. Jeg merker jeg lengter etter vår. Eller til hun blir stor nok til gå på ski. Det blir nok først vår tenker jeg ;-)
Vi er jo ute og leker en stund, og vi leker og synger og spiser og leser bøker inne. Men det blir det samme hver gang, og det må jo bli kjedelig etterhvert. Også må jo lillesøta ha formiddagsuppen sin også, så det må man jo alltid ta hensyn til.
Denne helga prøvde vi oss på baking, noe som var en suksess, dog ikke særlig sunt denne gang. Men helt klart noe som var nytt og spennende for Tilde, og som tok litt tid.


Her er noen gamle bilder da vi var på besøk hos et vennepar, det er jo alltid like stas. Nye inntrykk, nye leker, nytt sted, ny lekekamerat. Det slår aldri feil, men vi kan jo ikke være avhengig av å dra bort til venner for å gjøre noe nytt?
Mulig hun er bortskjemt, lille Tilde, for det er jo ikke noe galt i å kjede seg, det må man jo lære seg, det er bare at kjærestemannen i dette huset kjeder seg så veldig de dagene vi ikke har planer, og derfor spør jeg dere, dere kreative bloggdamer, hva pleier dere å finne på?


Jeg  må bare beklage at det er bare gamle bilder å se på bloggen min, har ikke tatt et eneste bilde siden november (foruten med mobilen) så her må jeg skjerpe meg.

19 kommentarer:

 1. Jeg bor ikke i nærheten av trondheim så jeg aner ikke hva slags tilbud de har ;) Men kanskje dere har svømmebasseng tilgjengelig? Eller et lekeland av noe slag? Jeg syns også det er kjekt å reise ut å spise lunsj en lørdag i blant, ungene koser seg også da :) Ellers tror jeg ungene har kjempegodt av å ha litt rolige helger, mange er jo i bhg hver dag og rolig helgekos sammen med familien er bare fint. Play doh er forresten veldig poppis her i huset :DD

  SvarSlett
 2. Takk for mange flotte tips anonym.
  Svømmehallen er kanskje en hit ja, hun elsker jo å bade. Er helt grønn på lekeland, så jeg får google. Men tusen takk for tips.

  :)

  SvarSlett
 3. Pirbadet er jo alltid en suksess, men mulig det er veldig fullt der i helgene :-)
  Og så har man jo Sitrus Lekeland, som ligger på Solsiden, hvis jeg ikke tar helt feil. Og Metro lekeland, som skal være kjeeempedigert:)

  SvarSlett
 4. Tja..Vi synes det er litt koselig å være ute i mørket vi da:-) hehehe.Hadde snøen bare vært krum for da kunne vi finne på litt mer i snøværet. Ellers så har man svømmehall, lekeland (anbefaler den på hegstadmyra i samme bygg som Bowling1). Ikke Zitrus for den er møkkete og guffen. Synes Lekeland1 er bedre enn både Zitrus og Metro. For alle del: Ikke kjøp mat på noen av de sistnevnte.Da blir dere skuffet.hehehe

  SvarSlett
 5. Jeg har ikke lappen, så når pappaen ikke er hjemme o.l. må jeg finne på ting selv, gutten min er 2 år også her jeg ei jente på 3 mnd som blir med på det vi gjør etterhvert:

  * bake boller, kanelsnurrer, vaffler. (da får han helle oppi de ferdig målte tingene + smake deig, røre o.l.)

  * Leke med modellkitt

  * Male med pensel eller fingrene

  * Lage troll deig

  * Bygge duplo

  * Lese og synge +++

  SvarSlett
 6. Har ikke barn selv, men der er to små i nær familie. I helgene er det enten Lekeland eller Pirbadet som alltid er en hit, og for Tilde som er såpass liten så kan bytur med påfølgende kafébesøk være en god idé :) Da får dere voksne gjort litt "voksenting" og kanskje fått unna noen ærender også, samtidig som det er mye spennende å se på for minsten! Ellers vet jeg ikke annet enn å være ute i skog og mark eller besøke små venner eller baking som du sier, noe som kan være et herlig rolig alternativ for en aktiv barnehagejente :) Går jo an å bake rundstykker som dere kan spise til lunsj, det trenger ikke å være usunt (selv om det absolutt er nyydelig i helga!) Lykke til!

  SvarSlett
 7. Leke i vasken :) Få masse såpe, vann og så vaske lekekopper. Husk håndklær både her og der.

  Duplo og modelleire er populært. Ha pledd eller lang duk over et bord eller noen stoler og bygge hus.

  Lage "mat" ved lekekomfyren, spesielt gøy når mamma eller pappa bestiller hva de skal ha.

  SvarSlett
 8. 10-15 på ukedager: voll gård. Åpent innimellom ihelger. Åpen dag nå til helga (søndagen), veldig gøy med geiter, kyr, kyllinger, høner, geiter etc.. Biblioteket, både i byen og på moholt.. egne lekekroker der.

  SvarSlett
 9. Anbefaler Husebybadet fremfor Pirbadet. Mye billigere og mindre folk. De små har ikke så store behov ennå.
  Sparktur,aketur. Lillebror her på 1,5 har allerede prøvd skien til hvinende fryd. Bare litt her ute i gåren, men forandring fryder. Anbefaler Åsnes sin blåfjellpakke. De kan brukes med vanlige sko. Kjempegode bindinger med borrelås, enkelt, for det blir mye av og på. Og de kan brukes i mange år.
  Dyr er alltid populært. Om det ikke er åpent på Voll, så fins det alltids dyrebutikker. Kjempeartig.
  Av formingsaktiviteter går det mest i tegning og maling så langt.
  Et annet tips er å rydde unna leker og bytt ut med de som er fremme med jevne mellomrom. Det er mye morsommere når en ikke har sett dem på ei stund.
  Lykke til, vet så godt hvordan dere har det. Men tror ikke de har vondt av å kjede seg innimellom.

  SvarSlett
 10. Tusen takk for flotte tips.

  Her er det mye jeg skal ta med meg videre i helger vi kjeder oss litt ekstra :)

  SvarSlett
 11. Jeg tror heller ikke at du trenger å stresse så mye for å finne på så mye på ettermiddager og i helger. Det er vel mest for de voksnes skyld - for helgene blir jo lange hvis man kun slenger hjemme. Men Tilde har det sikkert helt greit;)
  Svømming er jo en aktivitet. Lesing. Spille høy musikk og danse. Bygge hytte (helt enkelt - legge pledd over noen stoler). Male, tegne. Dramatisere en eller annen bok - bruk kosedyr.
  Lykke til!

  SvarSlett
 12. Joda, du har sikkert mye rett i det Pia. Vi gjør jo masse her hjemme også som lesing, dansing, synging, legge puslespill, tegne etc.
  Men det er som jeg skrev kjærestemannen som kjeder seg mest. Som du skriver, helgene blir lange om vi bare er hjemme og gjør "ingenting".
  Som du skriver så har nok Tilde det helt greit, for det er i grunn greit at hun kan lære seg å kjede seg også.
  Men alltid kjekt med nye ting man kan gjøre.

  Vi har aldri bygd hytte, så det skal vi prøve på en ettermiddag :)

  takk for gode råd :)

  SvarSlett
 13. Å ja hytte..eller telt da.Har det under spisebordet vi og det blir fullstendig krise hver gang vi skal spise for da må det bort. Så under spisebordet vårt er det en Brisflaske og litt leker og stæsj som alltid må være der.hehehe

  SvarSlett
 14. Åhhhh! Når jeg leste innlegget hadde jeg fem ulike forslag som er kjempemorsomme, og jeg skrev de og var HELT klar for å bli geni-erklært (minst!!)..så leste jeg kommentarene og alle var brukt opp! :P
  Men ja, hva med:
  - kino
  - skøyter
  - ake (mener de har egen akebake på Vassfjellet)
  - tenne bål og grille pølser (hvis du skjærer de opp i strimler i begge ender får de en kul fasong når de blir varme!)
  - fingermaling
  - teknisk museum (tror det er det det heter, ligger tvers ovenfor biblioteket mot gamle bybro)
  Bestemor pleide å samle tomme pappesker og ha i boden også fikk jeg bygge og lage hytte med de:)

  SvarSlett
 15. Når vi kjeder oss og ikke egentlig har fryktelig mange krefter til overs til superkreative ting, så inviterer vi venner over på feks kveldsmat, lunsj, middag osv. Eller inviterer oss selv til andre. Slike spiseavtaler (som egentlig er mest leke/slarveavtaler) trenger ikke å si at alt må være så fænsy med hjemmelagd mat osv. Bare det å møtes og ha det koselig er nok i seg selv.

  Ha en fin dag! :)

  SvarSlett
 16. Hei Gøril!
  Jeg kjenner meg igjen..
  Du (og jeg) har fått masse tips ser jeg, her er noen til (mulig noe er nevnt fra før):

  -smøre brødskiver, lage kakao/varm saft eller ta med dere ettermiddagskaffen ut på balkongen å lek at dere er på tur. Med pledd/sitteunderlag til å sitte på og stearinlys er dette en suksess her. Også når det er mørkt ute:)
  -leke gjemsel. Tilde og pappan under pleddet i sofaen og Gøril som ikke kan skjønne hvor det er blitt av dem ;)
  -mørkgjømsel med hodelykt/lommelykt. Ute eller inne. Eller bare gå på "oppdagelsesferd" med lykta. Sikkert kjempespennende også innendørs i mørke rom for ei lita tulle som Tilde.
  -Hjelpe til med rydde i roteskapet på kjøkkenet.
  -Høre på lydbok
  -Rollespill av alle slag
  -Dikte eventyr sammen ("Det var en gang ei lita jente som het Tilde..")
  -Hermegåsa
  -Gå 50m inn i nærmeste skog, tenne bål og grille fiskekake eller pinnebrød, klatre i trær og samle kvister og kongler til å ta med hjem og lage kuer og griser av til å leke inne med resten av helgen :)
  -lage hinderløype inne i stua eller utenfor.
  -Gå på istapp-jakt (og smake hvis man får lov...)
  -dukketeater. Sokker og tresleiver funker fint :)

  SvarSlett
 17. Du skriver at kjærestemannen kjeder seg mest - gjør dere ting hver for dere? Det kan jo gi litt avbrekk og inspirasjon å gjøre ting sammen med andre voksne, også blir det ekstra hyggelig å møtes hele familien til f.eks middag? :-)
  Tilde er vel litt liten for ski, men om ikke lenge kan hun nok mestre både langrenn og slalåm. Kanskje det kan bli noe som gir familien opplevelser og passe utfordringer?
  Ellers syns jeg du har fått masse fine tips her! :-)

  SvarSlett
 18. Anonym 17.30:

  Nei, vi gjør ikke ting hver for oss, men jeg kjeder meg i grunn ikke like mye som han når vi er hjemme. Det er derfor jeg skriver det sånn.
  Ja, hun er nok for liten for ski i år, vi satser på at neste år kanskje vi kan begynne å prøve litt.

  Ellers er jeg så glad for så mange fine forslag, i allefall kjærestemannen :)

  Takk skal dere ha, gull verdt med gode tips og råd.

  SvarSlett
 19. Kjenner meg igjen !!
  Her blir det også mye det samme det går i, samtidig ser jeg at ungene også trives med det kjente og vante :)
  Vi er mye ute og går tur, uansett vær. Bare for å skifte omgivelser litt, spesielt i helgene.

  Vi var forresten i svømmehallen for første gang for et par måneder siden, det var knallsuksess. Anbefales.

  Uansett tenker jeg Tilde har det helt fint, bare det å få være med foreldre som gir henne oppmerksomhet, holder nok i massevis for henne.
  Her hos oss er det ofte JEG som føler for å finne på noe, ikke nødvendigivis ungene, men jeg tar med meg tipsene som er kommet her :-)

  Jeg tenker alt blir enklere til våren *drømme*

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen til meg. Det gjør meg så glad :)