søndag 23. januar 2011

Lykke for meg.

Hva er egentlig lykke? Jeg sitter å tenker litt på hva som gjør at livet mitt også er bra.
Jeg har jo så mye å være takknemlig for, selv om jeg har opplevd det jeg har gjort.
Lykke har derimot blitt annerledes enn for noen år tilbake. Jeg er ikke så naiv lengre.

Før var ikke lykke å få sove lenge en søndagsmorgen, det tok jeg som en selvfølge.
Før var ikke lykke å møte venninner over en god lunsj, det var også noe jeg tok for gitt at vi kunne gjøre.
Spise lunsj, ha med barnevogn, dra på shopping. Det var vel det jeg så for meg at jeg kunne gjøre i permisjonen min med Jesper. Det tok jeg som en selvfølge, jeg var veldig naiv når jeg tenker meg om.
Jeg fant heller ingen lykkefølelse i å se at friske barn utviklet seg, jeg tenkte at det var jo slik det skulle være, og jeg følte derfor ingen lykke av å se nettopp det fenomenet.
Utrolig naivt? Jeg blir flau når jeg tenker på det.
Å ha fritid, gjøre som man selv har lyst til, det ga meg ingenting. Det var vel en selvfølge det også, at man skulle ha fritid, selv om man har famile?

Jeg tok det faktisk som en selvfølge at vi skulle få barn også, det er nesten så jeg er glad for å kjenne på kroppen at det ikke var så lett, det. At vi måtte ha hjelp, og at det er ingen skam i det.
Prøverør var lykke for oss, de ga oss de fineste barna, og oppfylte våre drømmer om å bli foreldre.

Jeg er glad ting endrer seg når det gjelder hva som er lykke for oss, hva som egentlig betyr noe.Jeg føler en dyp og intens lykke når Tilde, som er frisk som bare det, utvikler seg som hun skal. Bare det å se at hun er frisk og som barn flest, det gir meg en glede jeg ikke kan beskrive. Jeg bobler over av lykke, og synes hun er den flinkeste i hele verden.

Jeg får masse overskudd, og er takknemlig for å få sove lenge om morgenen. Føler meg heldig som kan gjøre det av og til.

Jeg finner glede på mange flere måter nå enn før, derfor kan jeg ofte føle meg ekstra heldig, som kan kjenne at jeg er lykkelig over ting som andre ikke engang tenker på.
Livet blir nemlig annerledes når man får et barn med ekstra utfordringer. Livet blir snudd opp ned, og man må starte på nytt. Tenke på nytt, bli en nytt menneske. Man lærer å leve på nytt.
De blanke arkene blir stadig fullere og tettpakket av det nye livet, og det som virkelig betyr noe.
God helse.
Tenk så heldig jeg er som er frisk. Jeg har ingen sykdommer, jeg har ingen langvarige plager. Når jeg blir syk, så går det over. For en lettelse. Det går over.
Jeg klager over omgangssyken, men gjør det i grunn litt med et smil. For det går over. Jeg blir frisk igjen.
Å få lov til å være frisk, oppleve verden, gjøre ting som man ikke tenker over, det er gull verdt.
Det er det som betyr noe. Det er det som gir meg lykke.
At kjærestemannen og Tilde er friske, det gjør at livet vårt er normalt. For meg. Vi er heldige.

Et A4-liv var ikke det jeg ønsket meg mest da jeg fikk barn.
Da Jesper kom, var det så mye vi skulle gjøre. Så mye spennende og nytt, og jeg tok det jo som en selvfølge at han var frisk. Jeg hadde jo vært nazi i hele svangerskapet med kosthold og alt, så ingenting kunne jo galt.
Men så gikk alt galt, og det eneste jeg ønsket meg, det var å få leve et A4-liv. Være som alle andre.
Visste de hvor heldige de var?
Jeg ønsket bare å være som de aller fleste, ha normale bekymringer, ha god helse, jobbe og tjene penger, ha fritid, gå på butikken. Ikke skille meg ut. Bare forsvinne i mengden. Usynlig.
Det må jo være den ultimate lykkefølelsen.

Kjærlighet er lykke. Å få lov å gi, å ta i mot.


Jeg kunne ikke satt pris på dette A4-livet vi lever i nå, hadde det ikke vært for Jesper.
Jeg hadde nok tatt det som en selvfølge, og jeg hadde nok klaget over hvor hektisk det var, mye mer enn jeg gjør nå.
Han ga meg nøkkelen til å verdsette det aller viktigste i livet. Det å få lov å leve.
Det er det som er lykke, for meg.
Selve livet.

Han lærte meg å sette pris på det man har, ikke det man tror man ønsker seg.

Jeg ønsker meg så klart et hus, med egen hage og masse penger jeg også, men det betyr i grunn ingenting, gjør det?

14 kommentarer:

 1. Vakre og tankevekkende ord på en søndag. Er så enig med deg, det er viktig å finne lykken i de små hverdagslige tingene, og klarer man det tror jeg man kan leve et bedre liv.

  SvarSlett
 2. Tusen takk for at du setter ting i perspektiv på en helt unik måte. Jeg får klump i halsen og tenker at jeg ikke burde irritere meg over den viltre treåringen min som spør det 1000 spørsmålet på bare 5 minutter. Hun vil jo bare lære, hun er helt unik, og jeg er så ufattelig heldig som får oppleve det. Det er lykke.

  SvarSlett
 3. DU har så rett!!
  Jeg tar meg selv i å klage på hvor sliten jeg er og hvor mye jeg har å gjøre og at småtten er litt sutrete...
  Man skal heller være glad for at man har friske barn, er frisk selv og har tak over hodet og mat på bordet. Alt det matrielle er jo bare ting... Ting som man EGENTLIG ikke må ha. Bare ting man har lyst på...

  Nok et flott innlegg fra deg Gøril - du fortjente virkelig den nominasjonen til den mest velskrevne mammabloggen!! Håper du stikker av med seieren!

  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 4. Jeg er så enig så enig med deg Gøril... god helse betyr faktisk i bunnen og grunnen mer enn folk flest tenker på. En klisje syntes jeg da jeg var yngre, og hørte gamle folk snakka om god helse. Men etter å ha vært mye syk og sett andres skjebner på sykehus, så er det jo ingen tvil. God helse er lykke ja!

  Håper du stikker av med seieren jeg også!

  Klem Inger

  SvarSlett
 5. Ja du har helt rett!! Jeg er heldig og så utrolig priviligert som er frisk og rask, og som har to velskapte friske unger sammen med mannen jeg elsker. Det er de små tingene i hverdagen som er lykke, og jeg burde helt klart bli flinkere å sette pris på det fantastiske jeg har fått til meg i livet. Klart man kan bli trøtt og sliten og lei, og det er også lov, men når alt kommer til alt så er jeg veldig heldig :)
  Takk for påminnelsen! Ordene dine har atter en gang satt ting i perspektiv for meg!

  SvarSlett
 6. Hei igjen Gøril,du skriver så vanvittig FLOTT!! Jeg blir rørt over det du skriver.Det er så sant så sant.Ingenting i livet er egentlig noe vi skal ta som en selvfølge,ofte må det dramatiske hendelser til for å endre oss.Jeg er takknemlig for hver dag jeg er frisk å få gå på jobb,for jeg har opplevd det motsatte.Det er lykke det.Må bare få si at det første bilde av Jesper og Tilde er helt nydelig...sukk...jeg får klump i halsen å tåre i øyekroken over så nydelige barn.Klem til deg fra en fast leser av bloggen din

  SvarSlett
 7. Du skriver så vakkert,Gøril!!!
  Og bildene av verdens fineste søskenpar rører meg som alltid, spesielt det første ga meg tårer i øynene!!! Så fiiiiiine sammen! Klem

  SvarSlett
 8. Innleggene dine er som alltid så flotte, reflekterte og velskrevne. Man får små tårer i øyekroken av flere av dem..
  Er selv mamma til fire små, hvorav den ene har et fysisk handicap og den andre et psykisk, så hverdagene er hektiske og man føler seg til tider svært sliten. Da er det godt å komme inn på bloggen din, lese og få tankene på et annet spor. For ja, vi har utrolig mye å være takknemlige for; det gjelder bare å se det positive i ting :)

  Takk for at du deler dine tanker og erfaringer med oss, Gøril! Og den nominasjonen fortjener du virkelig; Håper du vinner:)

  SvarSlett
 9. Jeg tenker akkurat det samme som alle de andre, takk for at du setter ting i perspektiv!!
  Jeg føler at jeg er ganske flink til å føle på lykken over å leve et A4 liv, og kjenner lykke av mye småting. Samtidig så er jeg nok ganske rask med å klage når ting ikke går min vei. Selv om Daniel har vært mye syk etter at han begynte i barnehagen, så blir han da frisk igjen hver gang!!
  Jeg håper dere har kommet dere igjen etter å ha hatt besøk av herr spy. Det er virkelig noe av det verste som finnes, så jeg unner ingen akkurat det.. Men som du også sier, så blir man jo heldigvis frisk igjen :)
  Klem

  SvarSlett
 10. Du skriver så godt og har så rett.
  Jeg har personlig ikke opplevd store tragedier, men vet om andre som har. Og jeg setter virkelig pris på det livet jeg har. For det er lykke, å ha et helt vanlig liv. At man er så heldig at man får bli gravid, at man får friske barn, at man holder seg frisk sjøl - det er jeg takknemlig for.
  Ha ei fin uke!

  SvarSlett
 11. Jeg er så glad jeg kom over bloggen din for en ukes tid siden, selv om innleggene dine har fått meg til å grine en hel del over deres skjebne. Tusen takk for alt du deler med oss, det får meg til å tenke på akkurat det du sier, at et A4-liv faktisk er det som er deilig, og vi skal verdsette det uansett. Og jeg må bare få sagt det; jeg har sittet lenge å sett på flere av bildene av Jesper. For en utrolig nydelig gutt... for noen skjønne øyne... Samtidig ser han litt sliten ut.. men nå har han fred og hviler godt. For meg virker du virkelig sterk, du inspirerer en hel del. Tusen takk

  SvarSlett
 12. De små blafrene av lykke gjør hverdagen god. Kanskje hadde jeg vært mindre lykkelig om livet var enklere å leve? Vi hadde ivf samtidig og fikk sykt barn samtidig. Jeg har fulgt deg hele veien fra ass befr på bim, men aldri skrevet et eneste ord. Du har beskrevet mange av de følelsene jeg har hatt når motbakkene har kommet, og gitt meg en følelse av normalitet når det jeg opplever ikke er i nærheten av A4. Her beskriver du også den fine og lykkelige følelsen som vi annerledesmammaer er så heldige å oppleve. Tusen takk! Jeg ønsker deg alt godt videre.

  SvarSlett
 13. Hei jeg skulle bare lese bloggen til veninnen min og fant deg som en av hennes følgere. Jeg har lest og lest, gråtet og gråtet. Du har to flotte barn, og jeg føler med dere av tapet på deres kjære Jesper som var SÅ nydelig.Fantastiske øyne og ett godt smil. Du skriver veldig godt og jeg finner egentlig ingen ord på alt jeg har lyst til å skrive. Men takk for att du deler dette med andre, du er utrolig... Jeg skal sette pris mere pris på hverdagen enn jeg allerede gjør, for dagen i morgen vet man ingenting om. Ønsker dere alt godt

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen til meg. Det gjør meg så glad :)