torsdag 4. mars 2010

De aller siste bildene...

Jeg tar mange bilder fra mobilen min, den er alltid tilgjengelig, og selv om kvaliteten ikke blir så bra, så får jeg likevel med det viktigste. Dette er de aller siste bildene jeg tok med mobilen min mens Jesper levde. Som dere ser så hadde han en så fin helg, han var så blid og rolig. Han var i sitt ess. Lenge siden vi hadde sett han sånn, og det varmet så veldig et mamma og pappahjerte, å se en gutt så smilende og fornøyd. Det er også veldig koselig å se hvordan Tilde holder han i hånda si.
Da er det ekstra rart å tenke på hvor fort ting kan snu.Han koste seg veldig sammen med sin vakre lillesøster, som også var veldig opptatt med å ta på Jesper og være sammen med han. Det er fine minner å ta med seg, disse bildene. Det var et øyeblikk man aldri kan glemme, av to søsken på gulvet som koser seg, og jeg er glad jeg har det på film, selv om det bare bilder tatt med mobilen min..


Den siste helgen kunne vi også trille tur, hele familen. Noe som var uvant for oss, men så innmari koselig de få gangene det gikk. Denne helgen var Jesper så frisk, så god og rolig og full av smil og behag. Han koser seg i vognposen, han koste seg så veldig på tur.
Jeg kjenner det knyter seg i magen, i hjertet når jeg skriver og ser på bildene av han. Savnet presser på, sammen med tårene. Jeg savner han så inderlig.


Så kommer det et tøft bilde, det aller siste bildet vi har av Jesper der han levde. Dette bildet er tatt bare et par timer før hjertet stoppet. Det aller siste bildet. Vi hadde ikke med kamera, så det ble bare mobil da også. Det aller siste bildet av Jesper er derfor i dårlig kvalitet, men jeg synes han er så fin på dette bildet, selv om andre kanskje bare ser en veldig syk gutt. Selv om jeg vet at han er så dårlig, og vet at det er bare snakk om få timer før han ikke er blant oss mer, så er han SÅ fin. Jeg ser så mye Jesper i han, jeg ser han.
Alle bilder vi har tatt av han etter dette, så er Jesper død, da er han ikke mer. De deler jeg ikke med så mange, bare de nærmeste.
Det vil aldri bli delt bilder av det på bloggen min, selv om han ser så fredelig og frisk ut. Det ser bare ut som han sover.
Det er uansett noe som er alt for privat.


Det aller siste bildet..

Hvil i fred min aller kjæreste. Du skal vite at mamma og pappa tenker på deg, savner deg og har deg i hjertene sine hver eneste dag.
I dag var vi på graven hos deg. Det hadde snødd så mye. Vi måtte lete frem lykten din, blomstene var også forsvunnet under all snøen. Vi pratet med deg, fortalte deg hvor mye vi savner deg. Gråt mange tårer, fordi vi har mistet den vakreste. Som vi savner deg kjære venn. Jeg håper du hørte oss, men jeg tror jo ikke at det finnes noe liv etter døden. Men jeg VIL tro, og det prøver jeg på. Derfor håper jeg du hørte hvert ord vi sa, slik at du vet hvor mye vi savner deg, og at vi er så veldig glad i deg.

Det er så tomt uten deg Jesper. Jeg håper du har det bra, der du er. Jeg håper det finnes et sted hvor du kan være deg selv, og ha det fint. Og jeg håper du er der nå, og at det stedet faktisk finnes. Ikke bare i drømmene mine.

Du skal vite det kjære Jesper, at du aldri vil bli glemt, og at du er i tankene våre hver eneste dag, hver time, hvert minutt, hvert sekund.
I dag er jeg sorgfull, trist og full av savn. Jeg håper morgendagen gir nye krefter og gode tanker.
Posted by Picasa

32 kommentarer:

 1. Så fine og koselige bilder av de to vakre barna dine. Og for et herlig smil Jesper har!

  Jeg klarer ikke å si så mye annet enn at mine tanker ofte går til dere og Jesper. Jeg håper han har det godt uansett hvor han er nå.

  Klem fra Kirsebær

  SvarSlett
 2. Kjære Gøril.
  Tenk at det er gått fem uker. Fem uker siden mamma- og pappahjertet mistet den fineste, kjæreste og vakreste skatten sin. Fem uker siden det utenkelige skjedde. Fem uker siden dere holdt ham for siste gang. Det er fortsatt uforståelig, og jeg greier ikke ta det innover meg. Han er så dypt savnet, Gøril,og han var så høyt elsket som et barn kan bli, og kanskje enda mer, for han var så inderlig kjær for så mange. Han fant veien inn i så mange hjerter, og der er han fortsatt, og kommer til å være det for evig og alltid.

  Jeg tror ikke at alt har en mening, jeg tror ikke på en høyere makt, men jeg er sikker på at Jesper var en av de vakre sjeler som skapte endring rundt seg. Han har gitt så mange et nytt syn på livet, på livskvalitet, på hva styrke virkelig er. Han fikk gjort alt dette i løpet av den alt for korte tiden han fikk være her hos oss. Jeg er så ydmyk og takknemlig for at jeg fikk lov til å være en del av dette, for at jeg fikk ha ham i livet mitt, for at jeg fikk lære av ham, og av dere.

  Det er så godt å se bildene av ham og Tilde, samtidig som det er forferdelig vondt. Tenk at han var så fin den helgen, og nå er han ikke mer. Det er for vanskelig å begripe.

  Veldig glad i deg, vennen min. Veldigveldig!

  SvarSlett
 3. Nydelige og rørende bilder, Gøril.

  SvarSlett
 4. Du skriver utrolig gripende, nydelige bilder av barna dine samtidig som det blir en tristhet over det når man vet hhva som skjedde få dager senere. Mange styrkeklemmer tra camalie

  SvarSlett
 5. En så vakker og sterk blogg Gøril.. Jeg leser og gråter. Det vakreste av alt, gjemt i ditt hjerte som den fineste lille hjerteskatt. Sender deg klemmer og mange gode tanker..

  Christina

  SvarSlett
 6. du skriver på en så utrolig vakker måte,det er kjærlighet i hvert eneste ord du skriver..har måtte tørke mang en tåre når jeg har lest innleggene dine.
  og disse bildene var ekstra rørende å se,se all den kjærlighet bror og søster viser hverandre,som bare søsken kan.

  SvarSlett
 7. Hei!
  Kan ikke forestille meg hvordan denne maaneden har vaert for deg og familien din.. Men du skriver saa utrolig bra! Takk for at du deler bilder og tanker med oss!

  Klem fra Marie

  SvarSlett
 8. Du skriver så utrolig godt og fint om et så utrolig vonde og vanskelige ting.
  Alle de fine bildene forteller oss hvor mye de to søsknene betyr for hverandre, det finnes jo ikke tvil om det.
  Det er så utroligt sterkt å se og lese.
  Takk for at du deler. Ønsker dere det alle beste for fremtiden.Håper dere får ei fin helg.
  Hilsen Wenche

  SvarSlett
 9. Kjære deg, Nå sitter jeg her med en diger klump i halsen. Han er så fin han Jespern din og ikke minst Tilde:) Det ser ut som om han koste seg skikkelig på de bildene av de to. Og måten Tilde ser på han og hvordan han smiler. Det er nok ekte søskenkjærlighet.

  SvarSlett
 10. Kjære Gøril. Når jeg ser det siste bilde av Jesper, ser jeg en vakker vakker gutt som ser ut som han sover så fredelig. Jeg ser o2 masken, men ser den egentlig ikke, for Jespers ansikt er så vakkert.

  Det er helt absurd at verden kan snu så raskt. Det er ufattelig. Jeg er så enig med Siri, jeg tror og at Jespers vakre sjel skapte endring rundt seg.
  Varige og verdifulle spor i mange menneskers hjerter.

  Alle fire bildene er veldig fine Gøril. Jesper ser så lykkelig ut på bildene med lillesøster. Så tydelig at han riktig storkoser seg med Tilde. Lillesøsters hånd på storebrors hjerte...

  I dag er det en ufattelig vakker morgen Gøril, med klar og høy blå,blå himmel. Jeg håper du får en god dag i dag Gøril.


  En ordentlig lang klem til deg.

  SvarSlett
 11. Kjære Gøril, Du skriver så ekte, vakkert og virkelig og så ærlig om noe så vondt og trist, du setter vakre ord på det som gjør aller mest vondt. Jesper har de vakkreste øynene, så intense og dype. Jeg tor øynene speiler mye av sjelen vår. Jesper berørte så mange og var virkelig et lite under, på lånt tid. Håper solen varmer hjerte ditt i dag og sender deg mange klemmer og gode tanker om en god dag.

  SvarSlett
 12. Så nydelige bilder av to nydelige barn!!

  SvarSlett
 13. Jeg kom tilfeldigvis over bloggen din den dagen Jesper døde. Det rørte noe ved meg, satte livet i et nytt perspektiv. Jeg kjente på følelser som man egentlig ikke vil ta frem. Jeg har fulgt bloggen din hver dag etterpå. Jeg har sett på bilder av den herlige gutten din, øynene hans er bare helt fantastiske.
  Flere ganger har jeg ønsket å skrive noe til deg. Men jeg har vært helt tom for fornuftige ord. Man blir litt redd for å formulere seg feil.
  Så kom jeg over dette diktet, og da tenkte jeg at det MÅ jeg dele med deg.

  Jeg kan gråte en elv,
  stoppe verden med tårer.
  Lage jordskjelv av sorg,
  hate livet som sårer.
  Jeg kan løpe et stormkast,
  knuse glass med mitt skrik.
  Hør på meg død,
  jeg hater ditt svik.
  Tusen tårer
  kan jeg gråte
  fordi du ikke lenger er,
  men jeg vil heller danse
  for den tiden du var her.

  En stor klem til deg.

  Marja

  SvarSlett
 14. Se så flotte bilder,skikkelig søskenkjærlighet:) nydlige sjarmtroll du har. Jesper var og er en nydelig og flott guttebass. Livet kan snu fort desverre.

  Så flotte stunder
  så mye kjælighet
  Livet tar en vending en
  dag vi aldri vet
  Vi har sett deg vokse
  og smilt når vi har lekt
  vi har sett deg slite
  og holdt om deg når du slet
  men en ting skal du vite
  samme hva som skjer.
  Du er og blir var kjælighet
  i hjertet og i sinn
  i all evighet.

  Klem fra line

  SvarSlett
 15. Nydelig bilder av Jesper og Tilde.Bare så synd de ikke fikk oppleve søskenkjørligheten sammen så lenge.Blir så uendelig trist bår jeg ser det siste bildet av skatten deres,hvor han måtte kjempe som han gjorde..En liten helt var han.Huff ingen skal behøve og oppleve noe slikt.Varme tanker til deg.

  SvarSlett
 16. Herlig å se bilder av T og J sammen. Det ser ut som Tilde tok på seg rollen som den "asvarsfulle" i disse bildene. Hun holder han i hånden på den ene bildet og på det andre holder hun den lille hånden sin over brystet hans. Hun gransker han på en måte som får meg til å tro at hun tenkte "jeg skal passe på deg jeg. Hos meg er du trygg."

  Gode knuseklemmer til et trist mammahjertet overbringes. Vi må møtes snart og le litt igjen. :)

  L.E. <3

  SvarSlett
 17. Uff, hva skal jeg si...?
  Sorg går ikke over. Den tar bare en annen form. En sorg ligner på havet. Til å begynne med er bølgene veldig krappe. Så kommer dønningene, men det blir aldri mer havblikk.Disse kloke ordene sa Iben Sandemose...
  Det er så urettferidg at gutten med de fine øynene ikke fikk lov til å være med. At nydelige Tilde ikke skal få bli ordentlig kjent med storebroren sin. At du og mannen din skal måtte gå gjennom det dere går igjennom.

  Husk; det er de beste rosene som plukkes først.

  SvarSlett
 18. Så nydelige bilder av Jesper og Tilde sammen. De er så fine begge to. Syns det er så fint at dere fikk en fin helg siste helgen Jesper levde. Og ufattelig trist at ting snudde så fort og endte så tragisk.

  Du skriver så fint og åpent. Du har delt så mye med oss som leser bloggen din. Jeg er innom hver dag, men er ikke alltid like flink til å legge igjen kommentar.

  Vil egentlig bare sende en klem til deg, og si at jeg tenker på dere hver dag. Jesper er en gutt jeg aldri kommer til å glemme. Den nydeligste gutten med et smil som ingen andre har!

  SvarSlett
 19. De er så nydelige de to barna dine Gøril og så skriver du så vakkert om dem. Du har alltid vært så flink til å ta bilder og det er du sikkert spesielt glad for nå. Herlig å ha slike fine søskenbilder og det ser ut som de virkelig koser seg i hverandres selskap og så ser det ut som de passer litt på hverandre.

  Tenker masse på dere hver dag og når jeg legger meg om kvelden sender jeg ofte Jesper en tanke og håper han har det godt der han måtte befinne seg. Håper han blir kastet mye bakover:)

  Mange gode klemmer fra åse Iren

  SvarSlett
 20. Nydelige bilder av bror og søster;))
  Forstår veldig godt at du ikke deler de andre bildene der Jespergutten din har sovnet inn. For oss blir det "bare" sovebilder, men for deg og dine blir det noe helt annet.
  Jeg tror fremdeles at det finnes noe etter dette livet her, jeg er så sikker på at det finnes et sted der hvor man begynner på nytt.
  Et sted der alle stiller likt.
  Et sted hvor man ikke er syk.
  Jeg tror på det og jeg håper det stemmer;))
  Ha en fin helg du og dine;)

  SvarSlett
 21. De er så nydelige, bildene av Jesper og Tilde sammen. Det ser ut som de koser seg veldig i hverandres selskap. Fineste barna dine! Og det er fint å tenke på at dere fikk en så god helg sammen alle 4, den siste helga sammen med Jesper. Kanskje det var Jespers avskjedsgave til mamma, pappa og lillesøster? En siste fin helg hvor alle koste seg sammen, før han skulle forlate dere. Rart at det snudde så raskt. At han ikke er her mer...
  På det siste bildet er han så vakker, Gøril. Så vakker at en nesten ikke legger merke til masken foran ansiktet.
  Mange klemmer oversendes fra meg til deg :)

  SvarSlett
 22. Så utrolig vakkert skrevet til en nydelig liten gutt. Tårene triller...

  SvarSlett
 23. For noen fantastisk flotte bilder å ta med seg videre! De utstråler søskenkjærlighet mellom søster og bror. Tror det er en mening i at dere fikk en sånn fin siste helg, det er sånn dere skal huske han!
  Jesper var en usedvanlig vakker gutt, helt spesiell! Han hadde et blikk og et smil som bare treffer en rett i hjerterota. Han vil aldri bli glemt...

  En stor god klem!

  SvarSlett
 24. Veldig fint skrevet, Gøril.
  Jeg kjenner tårene presser på her.
  Det er flere ganger tårene vil bare komme når jeg er innom her å leser.
  Fine bilder du har tatt av Jesper og Tilde.

  SvarSlett
 25. Jeg kan ikke forestille meg hvor tøft det har vært å være mammaen og pappaen til Jesper den siste måneden. At det skulle gå som det gjorde med Jesper, er fremdeles vanskelig å forstå. Takk for at du deler tankene med oss, og ikke minst bildene av hjerteskattene dine. Jeg tenker på deg ofte, og sender deg mange varme tanker og klemmer.

  SvarSlett
 26. Jesper var en utrolig nydelig gutt... Blir veldig trist av å lese det du skriver...Det er så trist når sykdom å død rammer barn.En blir tom for ord liksom.Føler med dere å syns du skriver så vakkert å fint. Hilsen en som tenker på deg

  SvarSlett
 27. Så nydelig Jesper var. Og så uendelig trist det er at han ikke er hos dere mer. Jeg har lest om dere tilbake til den tiden du skrev på Dinbaby, jeg har selv en jente som er født i april 07. Og historien din er så rørende og så trist. Du skriver utrolig godt og jeg sitter med klump i halsen når jeg leser bloggen din. Ord blir fattige når man har mistet det kjæreste man har men jeg sender deg og dine varme tanker.

  SvarSlett
 28. For en NYDELIG gutt!! Har lest gjennom bloggen din og sitter bare og gråter :( All den tid vi bruker på krangling og intriger blir så meningsløs når man leser en sånn historie... Huff... Du er vannvittig tapper og virker som et godt menneske! Ønsker deg og dine alt godt i fremtiden! Det fortjener dere! :) Gutten din er nok på et fint sted nå, og en dag vil dere nok treffes igjen :)

  Masse tanker og hilsner fra en som unner dere en fin hverdag

  SvarSlett
 29. Å herregud, jeg gråter nå som jeg leser dette. OMG!!!
  Sørger med deg...

  SvarSlett
 30. Kommet rett fra begravelse i dag, riktig nok til en voksen mann, men død er død.. Den er nådeløs..
  Sterkt å lese dette innlegget! Håper du leser mitt å:)

  Hvil i fred lille mann<3 :) Han ser nok ned på dere og smiler, og husk å hold minnene godt til deres hjerter! :)

  minaariiel.blogg.no

  SvarSlett
 31. Vil bare gi et lite vink om at jeg har vært innom bloggen din, for aller første gang - ikke den siste. Sitter med en liten tåre i øyekroken etter å ha sett og lest litt rundt her inne. For en nydelig familie dere er, og for noen vakre skatter du har :)

  Liv inger

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen til meg. Det gjør meg så glad :)