mandag 1. mars 2010

Litt om mye.

Kjære alle som leser bloggen min; Jeg er så takknemlig for alle som orker å kommenterer på bloggen. Det er så godt å lese og se at Jesper har berørt så mange liv, og at dere orker å bruke tid til å skrive noe til meg, det varmer langt i hjerteroten. Jeg har også sett at jeg har fått mange flere følgere på bloggen min i det siste, noe som er veldig koselig. Jeg har enda ikke vært innom hos alle nye, men jeg skal snart hilse på dere. Har bare ikke funnet energi til så mye slikt enda. Uansett vil jeg dere skal vite at jeg synes det er veldig hyggelig at dere vil følge meg, da.

Ellers er det ny uke, og nye muligheter. Jeg har akkurat gått en liten tur for å få litt friskluft. Har vært inne alt for mye i dag, så det gjorde seg med litt minusgrader og lue og ytterjakke. Hodepinen forsvant nesten ;-)
Benyttet anledningen til å handle inn masse unødvendig snop for kvelden. Har bare planer om å ligge på sofaen og spise snop, og være innmari lat.
Har også kjøpt nydelige friske roser til minnekommoden. Jeg kom til å tenke på det forrige innlegget, om Jespermål. Jeg har faktisk noen nå også. Som er for Jesper-min. Ikke at de betyr så mye, ikke så mye som de målene jeg nådde da han levde, men jeg har uansett noen jeg vil følge nå, for min egen del. Egentlig er det helt naturlig, men jeg vil bare ha noen Jespermål nå også.
Alltid friske og nydelige roser på minnekommoden, det må Jesper ha. Det har han alltid hatt også, og jeg synes det gjør seg med noe levende på en kommode som er så trist. Det er også levende lys der, hver dag, og sammen med rosene blir det jo litt fint å se på, selv så fælt det er å faktisk ha en minnekommode i huset.
Når snøen forsvinner, så ska jeg også alltid sørge for at det er fint på gravplassen. Nå snør det så mye, så når man ordner litt, vises det ikke for å si det sånn.
Jeg føler jo fortsatt ikke noe tilhørighet der han ligger nå, og er der sjelden, men jeg vil uansett alltid sørge for at det er fint der. Kanskje ikke så mye for min egen del, men for andres del.
Jeg har minnekommoden jeg føler så mye mer tilhørighet til. Den står jo der senga til Jesper står, og jeg føler at han er der, så mye mer enn der han faktisk ligger. Den skal i allefall være fin.
Jeg sier godnatt til han hver dag, det er jo ikke et mål, det er noe jeg føler jeg må. Man sier god natt til barna sine, sant? Og selv om han er død, så klarer jeg aldri å legge meg uten å si god natt til han.. Jeg slukker lysene på kommoden, ser på bildene av han og sier god natt Jespersen, så kan jeg legge meg.

Jeg har også et annet mål, som jeg skrev om litt før, men som jeg ikke vil røpe enda. Men målet er å få det ferdig i år i allefall ;-) Jeg tror det blir veldig bra om det går. Og jeg skal røpe det litt etterhvert. Å, L.E, denne ideen din er bare så fantastisk synes jeg. Du skal få en premie for å ha kommet på den. :)

Jeg skal prøve å finne flere mål, som gjør at Jesper vil være levende selv om han faktisk ikke er det. Slike mål vil kanskje hjelpe meg, eller det vil gjøre det tyngre, det vet jeg ikke.
Men jeg har lyst til å gjøre noe for Jesper, selv om han ikke er her. Han betyr så mye for meg, og han betyr like mye i dag som for en måned og en dag siden. Han vil alltid være helt spesiell for meg. Å jobbe mot å finne noen slike Jespermål, det får være mitt nye mål. Og de vil nok sikkert bli oppfylt med en annen slags seier, men jeg vil så gjerne få lov å gjøre noe for han.

Ja, nå skal jeg avslutte for i kveld, håper alle har en fin mandagskveld, og kos dere med snop dere også, så får jeg ikke så dårlig samvittighet nemlig ;-)

22 kommentarer:

 1. Hei søte deg.
  Jeg har også kost meg med snop - så gjør det med god samvittighet du også.
  Jeg er en ny leser på bloggen din, og må si at det du skriver berører meg mye mer enn du sikkert tror du gjør! Tårene står i øyne når jeg leser bloggen din og jeg tenker at jeg ALDRI ALDRI må ta noe eller noen for gitt! Takk for at du minner meg på det!
  Etter mye sykdom hos oss (en 4 åring som vi holdte på å miste da han var 10 mnd) og mye innleggelser for både ham og meg med lungebetennelser, har jeg lært meg at ingenting er en selvfølge! Alle dager er gaver!
  Jeg tenker på deg hver gang jeg ser bloggen din på siden min og sender deg varme tanker med ønske om gode dager innimellom de tunge som naturligvis er der.
  Det er flott du har en minnekommode og Jespermål! Det er nok mange gode ideer her for andre som opplever tung sorg som deg.
  Helt til slutt vil jeg bare si at Jesper var en nydelig gutt som helt tydelig har satt sine store spor på jord!
  Mange varme klemmer fra 2 barnsmamma Tonemor

  SvarSlett
 2. Det kommer til å være tungt Gøril men de sier det blir lettere med tiden.
  Kanskje ikke det beste å høre akkurat nå men gi det tid, det kommer aldri til å forsvinne men det kan bli så mye bedre.
  Kanskje det er godt å vite at Jesper er i alle våres hjerter og at vi føler med deg både på godt og vondt.
  Jeg føler meg beæret av å få lov til å være med deg og dine gjennom bloglandia.
  Ha en strålende kveld og kos deg med snopen med god samvittighet

  SvarSlett
 3. Hei, jeg er en ny følger av bloggen din.
  Du skriver så befriende ærlig og åpent om deres sterke historie! Fortsett med det! Måten du skriver på får meg virkelig til å sette pris på de små tingene i livet vårt. Det smerter meg langt inni hjertet når jeg leser alt dere har vært gjennom, og det er vanskelig å finne ord som kan være til trøst. Historien deres rører nok utrolig mange flere enn det du er klar over.

  Så fint at du fortsatt har mål for Jesper – om enn på en helt annen måte enn tidligere. Spennende å høre mer om ”det nye prosjektet ditt” etter hvert!

  Ps: Vi har kjøpt alt for mye snop i kveld – både smash, påskeegg OG chips - så det er flere av oss!

  SvarSlett
 4. Jespers minne lever videre gjennom ordene dine, du er så utrolig flink til å fortelle! Det er godt å høre at du fortsatt kan sette deg litt Jesper-mål, han har vært og er en stor del av livet ditt fortsatt. Høres fantastisk ut at du tenner lys, har friske roser og sier godnatt til lillegutten din.
  Du er vanvittig sterk Gøril, som klarer å skrive alt det du skriver. Så ærlig og jordnært så alle får se litt inn i hjertet ditt. Og det hjertet ditt det stråler av kjærlighet.
  Kos deg med godteri med god samvittighet, det skal jeg iallefall, så kan vi vel alltids få trimma det av oss etter vi har bikka 30 :-)

  SvarSlett
 5. Du er en fantastisk mamma for Jesper... han er nok superstolt av deg oppe i hjerteskatthimmelen... Utrolig hva du får utrettet i denne tunge tiden, jeg er veldig imponert. Stor klem fra meg.

  SvarSlett
 6. Mangeg gode og varme tanker til deg Gøril

  SvarSlett
 7. Skulle gjerne holdt følge med deg på godteriet, men etter en altforaltfor snopete helg bør jeg nok holde meg unna;)

  SvarSlett
 8. Det er så sterkt å lese det du skriver. Er vanskelig å finne de rette ordene i en kommentar. Syns det med minne kommoden var en utrolig fin ting.Det å tenne lys, ha roser og si gonatt til hjerteskatten virker så utrolig fint ,sterke, godt og vondt på samme tid.
  Har stor respekt for deg og at du deler med oss.
  Tenker mye på deg selvom jeg ikke kjenne deg.
  Hilsen Wenche

  SvarSlett
 9. Jeg er helt enig, Jesper ser nok ned på deg fra hjerteskatthimmelen og smiler både utenpå og inni seg, stolt av mammaen sin :) Du er gull!

  A.L.

  SvarSlett
 10. Må bare si det i gjen ,du beskriver ting så ekte.Du viser at du er en sterk og ekte mor.Skjønner det føles godt men samtidig veldig vondt og ha en minnekommode.Roser og levende lys som står der og minner om en av de vakreste rosene som ble revet bort så brutalt og fikk en tøff start på livet.Nyt tiden med Tilderosen du;)Varme tanker fra Barbro.

  SvarSlett
 11. Heihei...
  Sitter her å leser bloggen din å inn i munnen går litt crispo gitt:) Så du er ikke alene:)
  Må virkelig si at jeg nesten har blitt avhengi av bloggen din, du skriver på en så fantastisk måte:)
  Er nesten som a du skriver mange av de følesene som jeg sitter med, er neste litt skremmende hvor mye jeg kjenner meg igje i det du skriver noen ganger.

  Jesper og Tilde er heldige som har deg som mamma:)
  Og må bare si at din lille Jesper minner meg litt om Oliver`n min:) Oliver elsker også å bli kastet bakover:)

  Håper dere får ei fin uke:)

  SvarSlett
 12. Hei.
  Vil bare si at det er to fantastisk nydelige barn du har. har fulgt bloggen din en stund, du skriver så levende og ekte. Har grått mange tårer for din nydelige jesper.

  Ord blir for fattige, men jeg ønsker dere alt godt.

  Hilsen Christin

  SvarSlett
 13. Ser du har lagt til flere bilder...så fine de er. Hjerteskattene dine.

  Klem fra Inger K og David

  SvarSlett
 14. Hei igjen:) Godt å høre at du har mål enda også:) Vet ikke om det er slik, men det føles som om du skriver lettere nå. Det er ikke så tungt lenger. Stemmer det? Du er uansett utrolig flink til å finne ord på følelser.
  Prøvde å lure ut samboeren til å kjøpe godis i går, men han gikk ikke på den dessverre:( ble nesten litt skuffet.hehehehe..
  Håper du får en fin dag:)

  Klem

  SvarSlett
 15. Med den begynnelsen på innlegget MÅ jeg jo greie og få lagt inn en kommentar! :)
  Jeg tenker på dere hver dag, og gråter når jeg leser bloggen din. Har utallige ganger sett på et tomt kommentarfelt uten å finne et eneste ord som passer...

  Mange varme tanker til dere fra Ingrid

  SvarSlett
 16. Jeg synes det er flott at du lager deg fine Jespermål!! Og så fint med friske blomster på kommoden hans <3
  Gratulerer med ny bil forresten :D Har ikke hatt tid til å titte så mye på andre blogger mens jeg er på ferie, så måtte oppdatere meg litt hos deg nå ;)

  Stor klem fra Australia

  SvarSlett
 17. Kjære Gøril,
  lenge siden jeg har sendt deg en hilsen her på kommentarfeltet, men jeg har lest bloggen din nesten daglig og følger med deg♥

  Det er sterke ord og mye jeg (det meste, faktisk) kjenner meg igjen i. Og dine Jespermål kan jeg også kjenne igjen, i mitt liv med Ive i hjertet - minnekommoden med tente lys og friske blomster, det er noe livaktig ved det. Også det at sengen stod akkurat der minneplassen befinner seg...
  Og det er godt å tenke på at denne plassen er det ingen som kan ta fra oss, den skal være med oss bestandig!

  Det er sterkt å følge deg denne tiden etter at du måtte ta farvel med Jesper-skatten din, det er fint, vondt, sårt, godt (ja, hele spekteret) å kunne følge dine opp- og nedturer. For min del er det spesielt å få ta del i disse tankene - og for andre som ikke har opplevd noe av det samme, er det sikkert utrolig tankevekkende og fint å kunne følge bloggen din. Og det er sikkert en utrolig viktig ventil for deg og sorgen du bærer...

  Takk for at du deler så ærlig og varmt!

  Ønsker deg masse styrke og mot til å møte en ny dag - med nye muligheter;)

  Varm klem fra meg.

  SvarSlett
 18. Jeg er ikke så flink til å kommentere, men tankene mine er hos dere, og jeg har lest hvert eneste ord og sett på de nydelige barna deres.

  Jeg har lært så uendelig mye av bloggen din, og den er sterk å lese, og den er så full av kjærlighet.

  Takk for at du deler med oss! Tenker på dere!

  Tonje

  SvarSlett
 19. Jeg vil gjerne gi deg en kommentar. Full av håp og glede, tro og smil. Men det er ikke så lett. Det er så mye jeg vil si, men lite som kommer ut.

  Den enkleste kommentaren blir vel:

  Vi tror på deg, heier på deg og støtter deg!

  SvarSlett
 20. Du er så fantastisk! Jeg beundrer deg rett og slett.
  Målene du har sett deg er kjempefine, og jeg håper de hjelper deg i denne tunge tiden.
  Klem

  SvarSlett
 21. Jeg er her og leser hvert ord du skiver, og syns det er veldig hyggelig at vi får følge deg!

  Syns det var noen fine Jesper-mål du har fremdeles. Friske roser og tente lys er noe som så absolutt er Jesper verdig :)

  Også må jeg jo si at jeg er fryktelig nysgjerrig på dette nye målet ditt ;) Gleder meg til å få vite mer :D

  En stor klem i natten!!

  SvarSlett
 22. Hei kjære skjønne deg...kom over bloggen din igår, via en annen blogg. Jeg ble sittende å lese, og lese...mens tårene trillet. Du skriver så fint, så ekte og det er så sterkt å lese...jeg kjenner at jeg får en klump i hjertet av dette, for et savn, for en sorg....jeg synes det er beundringsverdig at dere i det hele tatt kommer dere opp om morran...men slik er vi kankjse skapt, vi mennekser, med en evne til å komme oss videre....selv der vi har mest lyst til å legge oss ned...å bli liggende.


  Jeg har selv barn...og jeg kan ikke tenke meg et liv uten dem, ikke vil jeg tenke tanken heller.Du får du meg til å forstå hvor heldig jeg er...som har de friske...tusen ♥takk for at du deler bilder, flotte tekster og deres liv med Jesper, og nå livet uten....

  Jeg gråt noen tårer i går kveld, og jeg måtte vente med kommentaren til idag, måtte rett og slett summe meg litt...

  Ønsker deg, din kjære og lille datter alt godt videre, måtte solen skinne for dere, og lille Jespers minne, han er som du sier...verdens herligste og nydeligste lille JESPER..

  Varme klemmer fra Monja

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen til meg. Det gjør meg så glad :)