tirsdag 23. mars 2010

Hjemme og full av Jespertanker..

Satt å kikket litt på gamle bilder. Se, så liten han var der. Liten og trygg i mammakroken. Like god da som han alltid var.

Kjemper for livet, 6 mnd gammel. Nydelig, selv med all slags duppedingser i ansiktet.


Og veldigveldig blid, det var så vakkert å være tilstede når Jesper var så blid og fornøyd.


Da er vi endelig hjemme i Tr.heim igjen. Det var veldig godt å komme hjem, samtidig som det var vondt. For Jesper var jo ikke her, som jeg visste i utgangspunktet, men allikevel tok jeg meg i å håpe. Helt teit, jeg vet. Håpe på noe som ikke kan gå i oppfyllelse, det er bare håpløst, det er det det er...
Jeg har alltid sagt at uten håp, har man ingenting. Følte at så lenge jeg hadde et håp om ett eller annet, så skulle ting gå bra, men nå har jeg jo ikke noe mulighet for å håpe mer, ikke for Jesper i allefall, eller en fremtid som skal være bare god.
Har sett gjennom flere gamle bilder i kveld, man blir så tankefull når man ser det som var. Alle de nydelige bildene, det gjør at man kan glemme det som var vondt i livet til Jesper. Alle bilder synes jeg er bare fine, selv der jeg vet at han er så dårlig og kjemper, så ser jeg ikke at han har det vondt, jeg ser bare en vakker gutt.
Min vakre gutt.

Jeg vil jo ikke glemme at han hadde et vondt liv heller, for det er eneste måten jeg kan prøve å akseptere det som skjedde. At han døde for å ha det bra, at han var for god for dette livet. Jeg må huske det vonde, for å i det hele tatt prøve å skjønne det som har skjedd.
Men jeg ser bare så mye godhet, takknemlighet, omsorg, varme, blide ansikt, et fang å ligge i. Jeg ser bare alt jeg savner tror jeg, ikke det som var vondt, for det savner man jo aldri.
Og da blir jo egentlig alt litt feil, blir det ikke? Jeg ser jo ikke det som var livet hans, jeg ser det jeg ønsker var livet hans, og det er jo to forskjellige ting.

Nei, jeg må finne sengen. Tilde driver å tuller så veldig på nettene, så jeg må forsøke å være flink å legge meg tidlig, slik at jeg ikke blir en sur og utmålmodig mamma på dagen som har seg selv å takke siden hun aldri la seg før midnatt ;-)

En god klem til alle som følger bloggen min :-)

18 kommentarer:

 1. En helt nydelig gutt - så fantastisk fine øyne og et utrolig vakkert smil.

  Jeg føler virkelig med deg - det gjør vondt å lese om savnet ditt og sorgen din.

  Håper dere får en god natt. :o)

  Klem fra Kirsebær

  SvarSlett
 2. Hei Gøril!

  På det første bildet ser vi jo en Jesper som nyter mamma sin armkrok. Så nydelig. De andre bildene er også veldig fine. Men det var noe ved det første bildet som lyser av KJÆRLIGHET OG TRYGGHET.

  Håper du får en god natt :)

  Klem til deg, fra Inger K og David

  SvarSlett
 3. Så fine bilder, de beskriver så mye.
  Bildene forteller at hadde det så godt som det var mulig å ha det ,med alt han hadde av plager. Han var heldig som hadde dere som foreldre.
  En fin Jesper gutt som stråler til tross for alt han har vært gjennom i det korte livet han fikk. Ikke det minste rart dere savner han .
  Håper dere har hatt ei god natt!
  Ønsker dere alt godt.
  Hilsen Wenche

  SvarSlett
 4. En stor og god klem til deg!!

  Ingrid

  SvarSlett
 5. God morgen Gøril
  Jeg har noe til deg på siden min
  Ønsker deg en strålende dag og at solen kommer frem for å varme humøret litte grann
  Her på Kolbotn er det grått og trist og humøret er deretter ;)

  SvarSlett
 6. Jeg har sagt det før og sier det igjen: Han er så utrolig fin:) En skikkelig hjerteskatt, det er både Jesper og Tilde:)
  Kjenner jeg tårene kommer igjen.lenge leve hormoner!hehehe..

  Håper dere får en fin dag alle 3

  Klem

  SvarSlett
 7. Dere får ha ei god påske i trønderstaden, klem fra Smøla.

  SvarSlett
 8. For noen utrolig skjønne bilder!
  Du er en veldig sterk og ærlig person. Håper du får en fin dag :)

  Klem

  SvarSlett
 9. Nydelige bilder, Gøril. God klem tilbake!

  SvarSlett
 10. Hei Gøril!
  Så nydelige barn du har! Så mange flotte bilder. Du har veldig mye å være stolt av, Gøril!

  Jeg husker deg fra BIM fra våren 2007. Vi fikk barn samtidig det året og jeg husker godt historien om deg og Jesper. Har fulgt med på historien din både gjennom BIM/DIB, Kamille, og nå på bloggen din.

  Ønsker deg alt god fremover.

  Klem

  SvarSlett
 11. Mente selvfølgelig bladet Henne, ikke Kamille...

  SvarSlett
 12. Hei Gøril.Så nydelig bilde av deg og Jesper.Det lyser av kjærlighet mellom dere.Det river i et mammahjerte av og se det og tenke at du ikke har skatten din der mere...
  Skjønner savnet etter Jesper er stort.Kos deg med Tildesnuppa di som er helt om natten;)Håper på en fin vår med masse sol som varmer og gode netter med masse søvn fremover for deg:)Klem

  SvarSlett
 13. Hei! Du er bare en helt nydelig person Gøril. Det føler jeg sterkt når jeg leser dine ord.Det du skriver er så ekte, sant, nært og klokt. Du har så mye å lære mange av oss, du har mange verdifulle innsikter som et urettferdig liv har gitt deg. Takk for at du deler så mye med oss.
  Det med å forstå at en du elsker er borte tror jeg nesten ikke går ann. Det er iallefall noe ikke jeg kan forstå. Og jeg trøster meg med å tenke på at det er umulig å forstå fordi den personen ikke virkelig er helt borte. Borte fra vårt fysiske liv ja, men ikke borte alikevel.

  SvarSlett
 14. Du skriv så vakkert så vakkert om din kjære sønn:)
  Ord er terapi, forsett slik du vakkre menneske!

  SvarSlett
 15. Jeg blir varm om hjertet når jeg ser de vakre bildene av Jesperskatten din. Det rører noe i meg hver gang jeg er innom bloggen din Gøril. Håper skrivingen hjelper deg på veien.

  Jesper, et at livets under, for vakker for denne jord ♥

  SvarSlett
 16. Du er så utrolig sterk, jeg tror ikke du vet det selv.. Men det er du! Bildet av deg og Jesper, i armkroken.. Kjærlighet, ren og ekte kjærlighet. Skulle ønske det var noe man kunne si som gjorde alt bedre,men ord blir så knappe. Han var for god for denne verden,jeg tror han er ett bedre sted, ett sted der han ser på deg,kjærestemannen og Tilde,smiler og er stolt av dere <3

  SvarSlett
 17. Hei Gøril!

  Klemmer litt ekstra på deg i hjertet mitt! I morgen er det torsdag. Torsdager tenker jeg på Jesper.

  Puss och kram gumman!

  SvarSlett
 18. Syns du skriver så bra jeg, Gøril. Du får satt så fine ord på følelsene dine, føler nesten jeg "kjenner" dere ved å lese alt det du skriver. Du er flink til å se det positive og det er jeg utrolig imponert over. Selvfølgelig glemmer man de "vonde" minnene, det er jo sånn vi er laget, for å klare oss videre når vonde ting skjer.
  Fortsett å skriv tankene dine, for det er terapi å få det ut og ned på "arket"...
  Håper du har sovet godt de siste nettene!
  Klem fra størstepia

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen til meg. Det gjør meg så glad :)