onsdag 29. september 2010

Fornying

Jeg hadde plutselig behov for litt fornying på bloggen. Kom til å tenke sånn på Jesper, at det er 8 mnd siden han døde. Måtte bare gjøre noe for å tankene over på andre ting. Ikke bestandig så lett, og ikke ble jeg helt fornøyd med fornyingen heller. Det er jo typisk.

Sitter å ser på gamle bilder, og savner han voldsomt. Vil derfor dele noen magiske øyeblikk med dere. Det finnes mange av de, og om jeg velger noen få om gangen, lever jeg litt lengre på gode minner.
Her leker han som han alltid gjorde med verdens fineste kjærestemann og pappa. Jeg savner den tiden, og kjenner i hjertet mitt at det gjør uendelig vondt. Det føles som et annet liv, men det var jo mitt liv. Allikevel er det i dag et fremmend liv.


 Jeg har vel i grunn ikke så mange nye ord å dele med dere. Mange tanker, men de er jo fortsatt de samme. Jeg tenker likt som jeg gjorde forrige måned, og for et halvt år siden. Savnet er der alltid, sorgen endrer ansikt.


Bakovergleden. Det var virkelig den største gleden. Full fart bakover. Latter. Gode hvin. Armen som ble sterkere og sterkere for hvert kast bakover. Jesper ble også sterkere. Brukte all sin makt på å kaste seg bakover. Ville mer og mer. Sunnhetstegn.


En liten og glad gutt, kanskje rundt 6 mnd? Er ikke sikker på når bildet her ble tatt. Men det vekker mange minner, ikke bare de triste minner, men om et liv med en gutt som smilte og lo og hadde det også bra. Så bra som han kunne. Jesper visste ikke om et annet liv, så for han var disse dagene enestående. Han visste ikke om alt han ikke kunne, og vi ga blaffen i det også. Det betydde ingenting lengre, at han ikke skulle lære noe nytt. Det viktigste for oss ble å se han, få sett smilene  og være sammen med Jesper. Vår Jesper, slik som han var. I våre øyne var han perfekt. På de gode dagene.

Jeg savner ikke så mye det som vi ikke fikk. Det at han aldri lærte å gå, snakke eller se på meg gjorde jo vondt i starten. Men den sorgen ble fort erstattet med lykke over å være mammaen til denne fine gutten. Han kunne jo så mye mer enn å gå, enn å snakke. Han kunne krype inn i hjertene til folk, nå inn hos mennesker og gi dem glede. 


Livet handler ikke om milepæler, men om øyeblikk. De gode øyeblikkene tar vi vare på, lagrer de i hjertene våre og tar de frem når vi trenger å kjenne på de.
Jeg tror jeg må legge meg nå. Tilde hoster som bare det, og jeg har tidligvakt på jobb i morgen. Skjønner i grunn at dette blir en tung natt, siden lillefineste ikke sover noe særlig, og jeg har alt for mange tanker å holde styr på.

10 kommentarer:

 1. God natt Gøril!
  Håper både du og Tilde får sovet godt.
  Og du har helt rett, det er øyeblikkene som gjør livet!
  Klem!

  SvarSlett
 2. Nydelig bilde i headingen!!
  Nydelig gutt!

  SvarSlett
 3. Jeg synes det nye utseendet på bloggen din ble riktig så fint! Rent, enkelt og lettlest. Bildene kommer veldig til sin rett. Så jeg synes du skal være fornøyd :)

  SvarSlett
 4. Så vakkert du skriver om lille Jesper.
  Det ser ut som du har mange flotte minner i hjerte.

  Klem

  SvarSlett
 5. Så fantatsisk vakkert skrevet Gøril!!
  Imponert over hvordan du får ned ordene sånn at vi her ute skjønner akkurat hvordan det er!!!
  Savnet vil nok alltid være der, men av en merkelig (og nødvendig) grunn så klarer vi mennesker å komme oss igjennom tøffe ting og store sorger. Det at du gleder deg sånn over hvor herlig du og mannen (og Tilde da) hadde det sammen med Jesper, tror jeg er kjempesunt - for å glede seg over det gjør at det blir letter å leve med det!!!

  Kjempeflott ny header og nytt utseende på bloggen din!

  Håper du fikk sove litt i natt og god bedring til lille Tilde - er jo tiden for den hostinga nå...

  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 6. Håper natten ble bedre enn forventet, og at det ble søvn både på store og små.

  Synes bloggen ble fin jeg!
  Headingen er jo bare nydelig! For et fantastisk bilde av dere to.

  SvarSlett
 7. Kjempefint bilde på headingen :)

  SvarSlett
 8. Så herlige bilder!! Likte spesielt det fine bildet i headeren :)
  Håper natten blir bedre enn forventet for dere!
  Klem

  SvarSlett
 9. Jesper er bare så utrolig nydelig! Hver gang jeg går inn her hos deg og ser et bilde av han, så blir jeg varm om hjertet. Han er virkelig den vakreste Jesperen i verden!
  ....Og hver gang du skriver om savnet så kjenner jeg smerten din. Jeg vet jo så altfor godt hvordan du har det, og det føles så urettferdig at du skal måtte kjenne på alle disse følelsene!

  Headeren er nydelig, beskrivende og rørende!

  Klem

  SvarSlett
 10. Hei Gøril.du skriver alltid så vakkert.... Om Jesper,Tilde å livet.Det er en nytelse å lese det du skriver,selv om endel er trist,så er det alikavel så fint.Jeg sitter ofte med klump i halsen etter å ha lest bloggen din.Fine bilder av en vakker gutt....jeg blir både glad å trist når jeg ser dem.Syns headeren din er kjempeflott jeg. Ha en flott uke videre,håper at du er blitt frisk igjen.Hilsen Karin

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen til meg. Det gjør meg så glad :)