søndag 19. september 2010

Utetid.

Tilde elsker å være ute. Det er det artigste som finnes. Å huske, det tror jeg kommer veldig høyt opp på listen av favoritting, og det er veldig artig når man får full fart. Det rare innfallet hennes, om at den rosa spaden skal være med på alt, det skjønner jeg ikke så mye av. Men den er med på husking, på gåturer, bilturer og av og til når vi bader. Og det kan bli totalt raserianfall om den skulle være borte, og da holder det ikke å prøve å gi en gul eller blå spade, for den SKAL være rosa. Diagnosebarn? ;-)
Vi har lært og kjøpt inn en del.Tilde har sett at de større barna klatrer opp her, så lett som bare det. Å hun skjønner virkelig ikke hvorfor hun ikke kommer seg opp. Hun står å rister og drar i tauet, og roper. Men det hjelper så lite. Jeg vil tro det er ganske lenge til hun kommer seg på toppen ;-)
Selv om hun står leeenge hver eneste dag og rister på tauet i håp om at det skal få henne opp.
Hun er ei skikkelig klatremus, men akkurat her møter hun litt motstand.det blir visst alltid innmari mange bilder når jeg først skal legge ved noen. Jeg klarer ikke være kortfattet til noe her i livet. *rødme*
Smilet er alltid tilstedet, særlig når vi leker ute og koser oss. Sant hun er fiiiin ja? :)
Hun gir meg nesten en sånn nyforelsket-følelse. Tenk at hun er min, jeg blir så stolt.To søte tannebisser nede. (og to oppe) Og jeg må innrømme jeg bekymrer meg litt for akkurat det. Hun har bare 4 tenner, og er 16 mnd. Helsesøster var ikke veldig bekymret, men sa fra at dette ikke var normalt heller. Og dette må følges opp. Hun burde hatt flere tenner.
Mammahjertet liker ikke slike ting som må følges opp, da blir man lett engstelig for at noe er galt. Det må jo komme flere tenner, sant? Hun kan jo ikke bare ha 4 tenner resten av livet sitt.
Kan ikke forstå at det finnes barn som ikke har fått tenner der ute?
Og ikke skal jeg google det heller, for jeg lider av googlesykdom og finner helt sikkert ut at det er noe ALVORLIG galt med henne om jeg først setter i gang med googlingen.

Hva tror dere, kommer det flere tenner, eller bør jeg bare bestille et gebiss? ;-)


Og når jeg først skal fortelle om ting som er litt utenfor normalen, så er jo også vekten til Tilde ganske langt utenfor normalen. Men spisingen tror jeg er litt over. Hun spiser veldig bra, men veier kun 9 kg. Akkurat her er jeg ikke overhodet bekymret, for hun følger jo så fint sin egen kurve, og spiste her en dag 13 kjøttboller ;-)


Akkurat nå ligger Tilde og kjærestemannen (som var ute på byen i går og sikkert trenger litt ekstra søvn) og sover. Jeg skulle i grunn rydde hus og sånn, siden vi straks får besøk, men sitter godt plantet i sofaen enda. Formen er fortsatt ikke bra, selv om jeg har gått en uke på penicillin. Men det har i allefall blitt bedre, og det er veldig etterlengtet. 3 uker med sykdom for meg er mer enn nok. Tilde snørrer og hoster som bare det, så her må vi vel utsette vaksinen for andre gang i morgen. Typisk.

Håper alle får en fin søndag. Her har vi planer om å komme oss til skogs når alle har våknet og fått noe å spise :)

15 kommentarer:

 1. Tilde er helt nydelig!!!:)

  SvarSlett
 2. Åååå, søteste Tilde med den rosa spaden. Morsomt. Tennene kommer de vettu. Og Tilde spiser da godt høres det ut til, så tror nok ikke du trenger å bekymre deg over fantastiske jenta di.
  Ha en fin søndag.
  Klem

  SvarSlett
 3. Nydelige bilder av ei nydelig jente!

  Ikke bekymre deg for tennene! De kommer!!!! Det er tull av helsesøster å gjøre deg bekymret!!! Tannlegene sier det er bare en fordel at tennene kommer sent, for da varer melketennene lenger, voksentennene kommer senere, og kan få mindre hull!

  Min største gutt fikk sin første tann når han var 15 (!) måneder, og da kom de sakte men sikkert i tur og orden. Han var også en av de siste som begynte med tannfelling. Det syntes han var litt leit, for han også ville ha besøk av tannfeen, men det var som sagt en fordel i følge tannlegen.

  Tror nok jenta di er frisk og fin på alle måter, så fortsett å kose dere med den rivende utviklingen hennes:)

  SvarSlett
 4. Min gutt på 10 mnd holder på å få sin første tann nå. Søstra hadde fullt tannsett som 1 åring (ikke 2 års jekslene da). Han har akk passert 8 kg og søstra var 10 kg på samme alder. Så det er forskjell på unger!!! Så lenge de er blid og fornøyd så er ikke det med spisinga noe å stresse med. Det kan bare gjøre det enda verre å kave med måltidene. Tilde ser jo hvertfall ut som hun er strålende fornøyd, smiler på alle bilder!!

  SvarSlett
 5. som sagt er jeg ikke bekymret over spisingen til Tilde. Hun spiser veldig bra, og vi må av og til begrense henne. Hun har nok en forbrenning som jeg veldig gjerne skulle ha hatt ;-)
  Men det jeg tenker litt på er det med tenner.

  SvarSlett
 6. Siden jeg hadde babyboken min hendig rett ved siden av meg, kan jeg melde om at jeg fikk tann nr 1. da jeg var 11 mnd. Tann nr 5. kom da jeg var nesten 18 mnd. Jeg kan også melde om at jeg har fullt sett med tenner i munnen i dag ;)
  Mamma var også bekymret for tennene mine, og spurte helsesøster om det hadde hendt at barna ikke fikk tenner. Men det hadde hun ikke hørt om..
  Og Tilde er selvfølgelig verdens søteste!
  Klem

  SvarSlett
 7. Så nydelig hun er!!!
  Og jeg tror du gjør helt rett i å ikke google det med tennene til Tilde! Det ligger ikke alltid rett informasjon der ute, og man kan brått bli mye mer bekymret enn man bør bli.
  Da ville jeg heller tatt henne med til en lege, eller kanskje en tannlege og fått sjekket det ordentlig opp. Bedre enn å gå rundt å lure...

  Håper dere hadde en flott søndag ute!
  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 8. Hei!
  --- Er det eit alternativ å få tatt eit røntgen bilde av munnen til vesle Tilde? Eit sånn eit som dei tar hos tannlege?? Kunne du ikkje gått innom helsestasjon/ evt spurd fastlegen din om det var mulig? Men eg syns det er så dumt at du bekymrer deg for noko som med ALL sannsynlighet er unødvendig å bruke energi på....??? ... Viss helsesøstra er så teit og lager bekymring så kan ho gjere noko med det syns eg. Helsing naboen

  SvarSlett
 9. Hei! For ei søt jente du har ;)

  Og jeg må le da jeg hører om den rosa spaden ;) min gutt er nå 19 mnd, og siden han fikk sin første spade julen 09, har den blå spaden vært en trofast følgesvenn ;) overalt!!! Så dette er et kjent fenomen ;)

  Klem fra Lisbeth

  SvarSlett
 10. Synes hun har ganske lite hår også?! Det blir lite barnebarn på deg hvis det fortsetter slik vettu - dårlig med dater for hårløse, tannløse chicks, altså!

  Men altså. Magnus hadde fullt sett med tenner (til og med jeksler) før han var året. Karin nærmer seg året og har bare fire stykk - i ekte Flode-stil.

  Du har sikkert øvd opp bekymrings-muskelen din noe voldsomt med Jesper. Og nå er det bare noen små tenner og litt snørr og bruke den på!

  Kos og klem,
  M.

  SvarSlett
 11. Tilde er aldeles nydelig :)

  SvarSlett
 12. Ja hun er fiiiiiin! Hun er nydelig rett og slett! Utrolig fine bilder av skatten!

  Jeg tror virkelig ikke at du har noe å bekymre deg for med tanke på tennene hennes. Før du vet ordet av det sitter hun nok der med en perfekt tanngarde og gliser sitt fine smil!

  Rosa spade som følgesvenn ja! Hihi! William syns også at rosa er en fin farge og velger mange av storesøsterens rosa leker fremfor sine egne i mer guttete farger...

  Har du fått lua forresten?

  Klem!

  SvarSlett
 13. Maria: Du har rett, hun har jo ikke hår. Hjelpes, det har jeg ikke sett. Nå skal jeg straks sette i gang tiltak for å se om det vokser noe hår her ;-)
  Det blir som du sier ikke noe barneharn uten hår og tenner. Rett på gamlehjem med henne.
  Bekymringsmuskelen min er ENORM. Hadde bare resten av kroppen hatt den type muskler ;-)

  Elin: Tusen takk for lua, den kom frem i dag. Og er virkelig helt nydelig. Har akkurat blogget om den. Tusen takk.

  Til alle sammen, tusen takk for kommentarer. Det setter jeg veldig pris på.

  Anonym som er naboen, du er LT ja? :)

  SvarSlett
 14. Hei!

  Sønnen min fikk ikke en eneste tann før han var 17 mnd så ikke være bekymret du. I tillegg sa han nesten ikke et ord før han var 2,5 år (bare mamma, pappa, takk). Nå er han nesten 3 år og skravler som en foss. Noen barn er sene og andre raske. Men ved 3 års alderen har de fleste raske og "trege" barn jevnet seg ut. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 15. Olivia på 15 mndr veger 9,5 kg. Hun hadde bare tre tenner, to oppe og en nede. Så plutselig for 2-3 uker siden fikk hun 5 stk på en gang oppe, inkludert en jeksel.
  Slapp av, det kommer når det kommer.
  Nydelige bilder av Tilde !!

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen til meg. Det gjør meg så glad :)