fredag 8. januar 2010

Det var da tydelig en gutt...

sa en dame på venteværelse på legekontoret mens hun tittet på Tilde.
"ja, jeg pleier egentlig ikke si sånn, for det er jo så lett å ta feil, men det var så tydelig at dette var en gutt, skikkelig guttetrekk i ansiktet".
Tilde satt i fanget til pappaen sin, med lilla og hvit ulldress, rosa votter, lilla smekke rundt halsen, og det var visst tydelig at dette måtte være en gutt...
Jeg sa til damen at hun er nok ei jente.
Jeg kunne se at den gamle damen rødmet noe helt forferdelig, og det var tydelig vondt for henne at jeg sa det jeg gjorde. Hun rodde som en gal, og fortalte om sine barnebarn, to jenter, som også ble tatt for å være gutter..
Ja, også måtte jeg jo vite at Tilde ikke har noe hår, så da er det jo ikke så lett å vite.
Ja, jeg er fullstendig klar over at hun ikke har så mye hår altså.. Har jo sett Tilde et par ganger nå ;-)

Jeg lo litt og sa at det nok ikke er lett å vite med så små babyer nei, og at jeg ikke brydde meg om at hun trodde at Tilde var en gutt. Og at hun ikke måtte tenke på det mer.

Hun fortsatte med roingen sin leenge, og jeg ble til slutt litt sur, og lei.Et gammelt bilde av gutten min ;-)

Jeg har alltid trodd at hun var skikkelig jentete av seg, sånn utseendemessig altså, men der tok jeg visst litt feil i følge damen.

11 kommentarer:

 1. Hehe, så irriterende!! Jeg kan ihvertfall si helt sikkert at jeg synes at Tilde ser veldig ut som en jente. En nydelig liten prinsesse :)
  Jeg har blitt forundret et par ganger selv når noen har spurt om Daniel er en jente, så har han hatt på seg et skikkelig gutteantrekk..

  SvarSlett
 2. He,he dama burde ha hatt briller. Tilde har jo veldig feminine trekk.

  Den ene datteren min fikk jeg også høre at var gutt selv i rosa bobledress... ja,ja forstå det den som kan. Ikke noe å bry seg om ihvertfall.

  SvarSlett
 3. Hehe, hun tråkket visst rett i salaten hun, stakkar! Hun må ha vært svaksynt, det er jo ingen tvil om at Tilde er ei tulle!
  Skjønne Tilde!

  SvarSlett
 4. Heheh! Hun er veldig jentete for meg, det skal vaere sikkert aa visst! De öynene er bare en jentes!
  A har jo blitt tatt for aa vaere jente da! Enna han var kledd i blaatt! Jaja, folk sier mye rart, men det er sikkert at mange babyer kunne vaert baade gutt og jente. Ikke alltid saa lett aa se, men man kan vel heller gaa litt varmsommere frem da man antar hva kjönnet er. Og som regel er jo klaerne/fargene man har paa seg en god indikator. Damen var sikkert gammel og med daarlig syn!
  Ha en riktig fin kveld!
  KLEM!

  SvarSlett
 5. Knis, ja hun må ha sett dårlig. Tilde er jente, og det er det virkelig ingen tvil om syns jeg da. Mali blir også tatt for å være gutt, det samme ble Nora (liten hårvekst å spore her også;))
  Mali har blitt hilst på av gamle menn som sier "ja der har vi en skikkelig barsk gutt ja". Jeg bare lo. Hun skal denge gutta når hun blir større:P

  SvarSlett
 6. haha!Skjønner ikke dette.Dattra til noen vi kjenner lignet veldig på faren sin da hun var mindre og selv om hun gikk i rosa og i skjørt så sa folk ALLTID: For en fin gutt:S Mora hadde jo på henne rosa og skjørt nettopp pga at lignet litt på en gutt,men alikevel da.

  Cicilie

  SvarSlett
 7. Hei Gøril;) Først så må jeg bare grautlere deg meg ei nydelig jente;) helt tilfeldig at jeg kom inn på bloggen din... men det var så hyggelig å lese litt om åssen dere har det... og ikke minst se bilder av jesper... en fantastisk nydelig gutt;) Han er jo så pen;) Hilsen "cec26" På Bim..... ;;)

  SvarSlett
 8. Hehe!!
  En nyyydelig gutt dere har!! ;)
  Enda godt at den damen ikke uttaler seg om sånt så ofte! For meg ser ikke Tilde ut som noe annet en ei jente! Tror ikke jeg kunne ha tatt feil av henne...
  Ingen som har tatt feil av William! Eller jo, det er fryktelig mange som mener han er lik pappa'n sin, men der tar de skrekkelig feil ;) Tihi!

  SvarSlett
 9. Såeh, hun mener at små jenter har mer hårvekst enn små gutter?...... hahaha, teite kjerringa! Jeg ble forøvrig tatt for å være gutt helt til jeg var 5 år. Hadde nesten ikke hår på hodet...

  SvarSlett
 10. Hehe, måtte jo bare smile mens jeg leste dette innlegget, for jeg kjenner det igjen, om jeg nå ikke har vært utsatt for noen som har rodd så til de grader som dama du snakket med gjorde. Snuppa vår har også nemlig blitt tatt for å være gutt, og selv etter jeg har sagt "altså, HUN blablabla", fortsetter de med "ja og så er HAN jo blablabla".

  Tilde er jo bare så jentete da, så hun må ha vært halvt blind hun som presterte å si at hun lignet på en gutt. Sådetså. :-)

  SvarSlett
 11. Offda, snakk om å tråkke i salaten!
  Det er nesten sånn at man får lyst til å bare late som det er en gutt, for å slippe det pinlige øyeblikket og roingen etterpå.

  Alina har også blitt tatt for å være gutt en gang, da hadde hun på seg den blå ulldressen etter broren. Jeg som synes hun ser Sååå jentete ut, selv med guttefarger..

  Nydelige unger du har Gøril, og fin blogg!

  Klem fra Christina (xtina)

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen til meg. Det gjør meg så glad :)