lørdag 9. januar 2010

Kos.

Både Jesper og Tilde har sine egne måter å vise at de koser seg på. Det har vel de fleste barn.
Det er ganske snodig hvor forskjellige måter det finnes å vise det frem på.
Selv så var jeg en tottejente som satt å dro andre folk i øret når jeg koste meg, nesetippen var også noe jeg likte svært godt. Særlig om de var kalde. Og stryke på en kald nesetipp var himmelen for meg.
Søsteren min tvinnet hår, sitt eget eller andres, og totten var godt plassert i munnen.

Jesper, han maler som en katt når han koser seg. Det er ganske morsomt å høre på.
Når han ligger helt avslappet i fanget, også stryker jeg han lett over hodet, så begynner han å male, ganske stille, men jeg som kjenner han så godt hører det.
Og det er en veldig behagelig måte for meg i allefall å nyte Jesper sin kos på.

For behagelig er det overhodet ikke med Tilde. Hun koser seg nemlig med å være vond mot andre.
Det vet hun selvfølgelig ikke selv, men det oppleves ikke avslappende og behagelig når hun setter i gang med kosingen sin. Da skal det klores i neglebånd, veldig hardt. Gjerne så hardt at det kan begynne å blø. Og på samme sted hele tiden.
Ellers er det også veldig godt for henne å klore folk i munnen, da skal det være på ett sted, mellom tennene og tannkjøttet. På samme sted hele tiden.
Det er forferdelig vondt, det iser og finnes overhodet ikke koselig, men Tildepusen hun synes det er helt topp.
Det går også greit om hun får stappe en finger langt opp i nesen, gjerne så fort at du ikke rekker å tenke, og disse skarpe babyneglene gjør seg virkelig ikke i nesen.
Hun klyper og klorer, og drar i huden i ansiktet, hver eneste dag. Huden under øynene er ganske fin å dra i synes hun. Og som hun koser seg når hun får lov til dette.
Hun er helt avslappet og rolig og bare har det best i hele verden. Hun er jo egentlig som en liten ål med mark i rompa, så hun er sjelden rolig i fanget for å si det sånn.

Jeg trenger vel ikke si at jeg har helst Jesper i fanget når han koser seg? ;-)


Hva gjør/gjorde deres barn når de koser seg?

6 kommentarer:

 1. Så herlig Gøril. Blir glad av å lese sånne fine ting.
  Alle barn har sine måter å kose seg på, og det er fantastisk å se hvordan barn nyter omsorg. Selv har jeg en jente som minner om Thilde når hun koser, det gjør nesten vondt uansett hvordan hun koser. Men så er hun jo så utrolig skjønn når hun kommer snikkende opp i fanget. Hun er fem år nå og føler selv at hun er "for stor til å kose", som hun selv sier. Men av og til klarer hun ikke la være selv. Og da nyter jeg det jo selv om det ofte er litt vondt og går hardt for seg. Har en liten lillebror som ofte er syk og da vil han gjerne har mye kos. Han kan ligge en time i fanget mitt og kose forsiktig med håret mitt. Jeg nyter disse stundene. I de øyeblikkene er morskjærligheten ekstra sterk.
  Når jeg var liten, var den beste kosen et fang og et kjøkkenhådkle som var litt fuktig, godt plssert inntil øret. Forstå det dem som kan....

  Anne

  SvarSlett
 2. Må være en aldri så liten utfordring det, med den lille spisse fingeren i munn og nese på dere rundt, hehe!
  Husker Ylva var også en liten luring med pekefingeren, om det ikke var for å kose (eller kanskje det var det hun egentlig ville, men vi syns det var så vondt at vi aldri lot henne kose på denne måten..?), hun hadde alltid begge pekefingrene opp i luftn i hver sin retning, som om hun pekte på noe, allerede før hun våknet om morgenen. Og de spisse fingrene fant lynraskt veien inn i en nese eller munn. Au!
  Kosingen besto av en smukk i munnen og en i hver hånd, helt til hun passerte 4! Hun var, og er, veldig kosejente og vil sove sammen med oss - enda :) ...hun blir snart 8!
  Ive hadde vel ingen særegenheter med fakter eller lyder (men hadde alltid sine surklelyder), men måtte legges i riktig posisjon, på siden, med puter som støttet opp bak ryggen og mellom beina - og hun hadde alltid skilpadda med seg i armene (ble lagt der for henne som en støtte for magen og armene). Skilpadda var med på mange ting, den... Nå er den med henne i graven). Og ofte måtte vi holde hånden og rugge henne forsiktig for å roe henne. Ellers koste hun seg på fanget, der det kjentes aller tryggest!

  Så nydelig at Jesper maler når han koser seg:)

  SvarSlett
 3. Hehe, så herlig! Jeg tenkte faktisk på å lage et lite innlegg om Daniel sin kosing selv, der går det på å lugge i alt av hår.
  Håper dere har en fin lørdagskveld! Klem

  SvarSlett
 4. Hehehehe ja de er artige disse småtassene og hvor forskjellige de er.
  Mine gutter har en tendens til å lugge seg selv og klore seg i bakhodet (ser slik ut for meg)
  Brage har aldri hatt ro nok til kosing kun når tempen er så høy at han er slapp da stjeler jeg meg litt kos.
  Da pakker jeg han inn i dyne på fanget mitt og så sitter vi der bare til han sovner.
  Trym ser desverre ut til å bli like dann men akkurat for tiden er det å ha puppen i munnen mens han lugger/klorer seg i bakhodet. Ellers ligger han helt inntil meg på natta med et smil om munnen.
  Deilig å ikke få fingre inn i nese eller munn når man koser det holder med å få det når man leker.
  Leste om Ive og skilpadden, det også er en ting disse guttene ikke har ingen kosedyr/smokker/kluter eller noe som de er avhengige av å ha som kos.
  For Jesper så er vel du kosen hans, trygghet og ro med masse omsorg.

  SvarSlett
 5. Heia!
  Må le litt når jeg leser dette jeg... for det er jo akkurat som om du skriver om Frøya og Mie. Mie er også en sånn en råtass med både mark og litt av hvert i rompa, og som koser hardt i munn, øyne, hår, nese...
  Frøya synes det er best i verden med kos på ryggen, blir slappere enn slappest og brummer.

  Jeg var også ei suttejente, og kalde øreflipper var toppen av lykke. Aller helst Pappa sine.
  Ha en fortsatt fin helg :)

  Hege

  SvarSlett
 6. Her er det smokk som gjelder. Også har han det som "kongen på haugen" når han legger seg tilrette i en av godstolene med bena opppå det ene armlenet og nakke og hodet på det andre med teppe omkring seg og ser på Ole Brum eller Mummi. Ellers kan han krype tett, tett inntil kroppen å legge armene rundt nakken og legge kinnet sitt mot kinnet mitt. Han liker bamser også, men er ikke så nøye med at det er samme bamsen.

  Så fint å høre at Jesper koser seg. Tilde også, men det hørtes litt mere au ut måten hun gjør det på.

  Ha en fortsatt fin helg!

  Inger K

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen til meg. Det gjør meg så glad :)