onsdag 28. april 2010

Det vakreste dikt om min umistelige gutt. Tenk at det er 3 mnd siden han døde.

3 måneder siden Jesper begynte på sin siste hvile, det er dagen i dag. Tenk at det har gått så lang tid, selv om 3 mnd er veldig kort tid. Det føles som en evighet, det føles som i går, på samme tid. Det gjør like vondt, selv om det føles som en evighet siden, eller som i går.
Savnet vil alltid være der, lengselen likeså.

Jeg har ikke så mye jeg vil skrive i dag, selv om dagen faktisk har vært så fin som den kan få vært. Jeg har hatt masse besøk, av et søskenbarn av meg og hennes to små, av Jespers og Tildes fantastiske og snille bestemor som har vartet oss opp som bare det i dag. Alt hva hun gjør for oss. Jeg føler meg heldig som har verdens beste mamma.

I stedet for å skrive om mine tanker i dag, vil jeg dele et dikt med dere, av et nydelig menneske som jeg er så heldig å få blitt kjent med gjennom Tildepusen min. Med min vakreste gutt i tankene har hun skrevet et så vakkert dikt. Jeg er så rørt over at hun tenker på Jesper.
Dette diktet betyr MYE for meg.

Se gjerne på bloggen hennes for flere dikt her. Hun er så flink med ord, denne jenta.


Mamma, jeg elsker deg

En mor kysser sin sønn på kinnet for aller siste gang, og stryker han over håret mens hun synger en vuggesang. De klareste, men såreste toner fyller et barnerom. Hun var fylt med så mye glede. Nå føler hun seg så tom.

En tapper gutt hun hadde, som kjempet til siste slutt. Han ga sine innerste, siste krefter, men hjertet holdt ikke ut. Da han tok sitt siste åndedrag fikk gutten endelig fred, men dit han dro av gårde, kunne ikke mamma bli med.

Hun sitter igjen med minner, et hvelv så godt bevart. Hun har så mange spørsmål som aldri vil bli besvart. Men hun har elsket det kjæreste i livet, og ser på gutten så fredlig og fin. Mamma vil alltid følge deg, jeg elsker deg gutten min.

Så slipper hun tak i lanken, den som er så myk og god. Hun kysser han på pannen, og tenker på de to. På alt de har gjort da han levde, så mange ganger hun har smilt. Endelig får han sove, endelig får gutten hvilt.

Han er fri fra alle smerter, og kan lukke øynene i ro. Hun vet de sees igjen, de vil le igjen de to. Og da vil han kunne løpe, og hun holde han i sin favn. Det vil ikke være smerter, og ikke lenger være savn.

Han vil kysse henne på kinnet, og hun vil se så inderlig klart, at hennes utallige spørsmål nå vil være besvart. Og han vil holde henne i hånden og de vil gå den samme vei.
Takk for at du fulgte meg, mamma jeg elsker deg.


Carina, du er en engel, tusen takk.

20 kommentarer:

 1. et fantastisk nydelig dikt.. om en nydelig gutt...

  Anne-Kristin

  SvarSlett
 2. Nå fikk jeg gåsehud, og tårene triller. For et vakkert dikt dette var. Jesper har vært spesielt mye i tankene mine i dag. Tenk; tre måneder er gått. Vi har mintes i dag, her hjemme, vi har snakket om Jesper, og vi savner ham så forferdelig. Han er her med oss, godt gjemt i hjertene våre, der dere også er; du, kjærestemannen og Tildepus.

  Veldig glad i deg, Gørilmin.

  SvarSlett
 3. Et nyyydelig dikt om en fantastisk gutt!
  Carina har virkelig fått en gave når det kommer til å skrive. Diktene hennes er så følelsesladdet og ekte.

  Skjønner godt at diktet betyr mye for deg.

  En god klem!

  SvarSlett
 4. Jeg leste faktisk det diktet for første gang i går. Hun skriver så fint, jeg skjønte med en gang hvem det dreide seg om. Den nydeligste lille Jesper.

  SvarSlett
 5. Fantastisk fint dikt..

  A.L.

  SvarSlett
 6. Nydelig fint dikt.
  Om en nydelig gutt som hadde verdens bese mamma.

  SvarSlett
 7. For et nydelig dikt om den nydeligste Jesper.
  Sitter nå her og prøver å ta meg sammen igjen da;)

  SvarSlett
 8. Jeg kjenner ikke deg og har aldri møtt Jespergutten din, men jeg gråter og gråter når jeg leser på bloggen din. Jeg har selv en datter som er like gammel som jenta di og kjenner meg veldig igjen i alt du skriver om henne.
  Kan bare ikke forestille meg hvor vondt det må være å ha mistet et barn.

  Stor klem til deg fra en mor til en annen.

  SvarSlett
 9. For et nydelig dikt! Det skjoenner jeg at du setter pris paa!

  SvarSlett
 10. Hei,
  Dette er første gang jeg titter innom bloggen din.
  Sender deg og dine mange varme tanker, -det er liksom ingen ord som strekker helt til..

  Vakkert dikt!
  En stor klem fra Cecilia

  SvarSlett
 11. For et vakkert og gripende dikt.

  SvarSlett
 12. Nydelig dikt og tårene triller...har selv vært hjemme med en skarlagensfebersyk tuppe denne uka.Må si tankene om dere har streifet meg mange ganger..Setter utrolig pris på og ha et friskt barn.Men det er ikke alle forunt <3 Varm klem og masse gode tanker.

  SvarSlett
 13. *snufs*
  For et utrolig vakkert dikt!!
  Tror ikke det går ann å lese dette uten å felle en eller en million tårer.
  Her rant tårene i strie strømmer gitt.
  Vakkert vakkert vakkert :D

  SvarSlett
 14. Hei!
  Takk for herlig kommentar på bloggen min, og så fint at du gjorde det også, for da kunne jeg finne din og lese om den vakre gutten.
  Ja for først av alt så gjør det meg så vondt at vi har felles skjebne.. Det stikker alltid i meg når jeg leser om andre som har mistet barnet sitt, jeg skulle ønske ingen opplevde slikt.
  For en utrolig nydelig gutt Jesper er.. De vakreste øynene jeg har sett.
  Han var virkelig en tapper liten kjempe.
  Dette er jo ganske så ferskt for deg/dere, men du virker så sterk..
  Kjenner meg veldig igjen i følelsen om at 3 mnd er lite, men føles som en evighet. For oss var det nesten umenneskelig å forstå at det var gått 1 år.
  Vi var ufattelig heldige som fikk lillebror Iver i desember. Selv om vi har måttet tåle at folk har snakket om oss og tenkt at vi skulle ha en erstatning for Even, men det var ikke i våre tanker siden Even er uerstattelig. Vi koser oss med lillebror og snakker om storebror hver dag!

  Klem

  SvarSlett
 15. For et flott dikt med trekkende ord. Det var fint men og veldig trist å lese. Nydelige barn, begge to OG UTROLIGE flotte bilder av de.. Håper du har mange gode venner og familie rundt deg i dag og dagene som kommer.

  SvarSlett
 16. ..ps, skrivefeil: skulle stå "treffende" ord, ikke trekkende..

  SvarSlett
 17. Nydelig og vakkert dikt.

  SvarSlett
 18. Carina er virkelig flink til å skrive. Jeg har lest dette diktet tidligere på bloggen hennes, og kan ikke forstå hvordan hun kan beskrive en sorg så vakkert. Og når det ikke engang er hennes sorg.

  Skjønner godt at du er glad i dette diktet.

  Mange klemmer fra Ann Christin

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen til meg. Det gjør meg så glad :)