tirsdag 20. april 2010

Gladtirsdag?

Kanskje det blir det? Sånn etterhvert? Jeg er i allefall veldig klar for å kjenne at humøret skal bli bedre nå, og i dag har jeg enda ikke vært helt nede i kjelleren. Jeg har bestemt at jeg skal begynne å trene litt for å få humøret opp. Om det hjelper, det er en annen sak. Det er i allefall et forsøk som må til, så jeg får hive meg rundt og bli litt sprek.

I dag har jeg kjøpt meg spinningsykkel. Det får være en bursdagsgave til meg selv, fra.. meg selv. Den var litt dyr, og det var i grunn penger vi ikke hadde råd til å bruke på slike ting, men.
Jeg skal jo bli sprek, da er det vel verdt det? ;-)
Det er mye trening som er gratis, men er det noe jeg virkelig hater, så er det å jogge. Det skjer bare ikke. Jeg prøvde meg her en dag, og jeg måtte stoppe etter et par minutter fordi jeg hadde blodsmak i munnen og fikk ikke puste. HELT SANT.
Jeg blir fryktelig fort sliten når det er noe som er så kjedelig som jogging. Demotivert og sur blir jeg også.
Sykling derimot, det synes jeg er gøy, så jeg tror at det skal bli bra å få brukt kroppen litt. Jeg er allerede flink og går daglige trilleturer med trollet mitt da, men man blir ikke akkurat svett av det. Så selv om den kosta litt, så får vi satse på at det lønner seg i lengden.

Litt sunnere tror jeg heller ikke kroppen min har noe i mot at jeg blir, jeg er veldig glad i usunn mat, veldig glad i øl, veldig glad i potetgull og godteri. Kan jeg klare å motstå alle fristelser?
Jeg er også ganske flink til å trøstespise nemlig. Og i disse dager blir det ofte litt "trøst" til kvelds.
Jeg har ikke som mål og bli supertynn og supersunn, det kommer aldri til å skje. Jeg er alt for glad i det gode liv. Men å stramme litt opp, og bli litt sterkere, få litt mer energi, det kan vel ikke skade? Jeg hadde blitt glad om jeg kunne blitt litt tynnere da... ;-) Jeg er ikke akkurat noen sylfide.

Derfor skrev jeg gladtirsdag som overskrift, jeg har nemlig tenkt å la denne tirsdagen bli en sunn og frisk dag. Fiskemiddag og salat på menyen, og en lang sykkelrunde til kvelds med gladmusikk i øret, det må da være den rette medisinen, i allefall for i dag? Og kanskje for et par-tre dager i uken.

Trener du? Og blir du glad og får overskudd av det?

13 kommentarer:

 1. Jeg trener, av og til... når jeg føler for det... :-) Alltids et ønske om å bli flinkere, men humøret er liksom ikke der så ofte. Men jeg blir glad av det da, etterpå, ikke underveis. Så hvis jeg er sur og gretten en dag så pleier mannen min å si at jeg må dra å trene, for da er jeg som regel i bedre humør etterpå. Og man får jo litt mer overskudd av det, og ryggen blir bedre. Så det er nok absolutt mer positive sider enn negative med trening :-) Lykke til. Tror faktisk jeg skal trene litt i dag jeg også når du nå fikk meg på de tankene :-)

  SvarSlett
 2. Jeg er en periodetrener! Starter hver nye periode med ny giv, overbevisst om at DENNE gangen skal jeg virkelig komme i form! Jeg er heller ingen sylfide og hadde nok hatt godt av å få trent muskler både her og der (og samtidig kanskje fått bukt med ett par kilo). Trening gir meg overskudd og energi, jeg elsker kicket jeg får etter hver treningsøkt! Men jeg klarer ikke å holde det gående i det lange løp...

  Jeg startet opp på nytt igjen her tidligere i år, men etter en måneds tid falt jeg ut. Forskjellen denne gangen var at jeg var lur nok til å kjøpe meg klippekort fremfor et årsabbonnement på treningssentret. Men jeg fant i det minste en treningsform jeg likte - MRL til latinske rytmer :) Kanskje jeg skal hive meg rundt å begynne på igjen...
  Jeg også HATER å jogge!! Det er noe av det aller verste jeg gjør, og reagerer på samme måte som deg med blodsmak å det hele ;) Da tar jeg også mye heller med meg sykkelen ut på tur og lufter den!

  Lykke til!!! Håper du finner glede i dette og at syklingen gir deg overskudd!

  SvarSlett
 3. Så flink du er, vennen!
  En god investering i helsa!
  Som du vet, så trener jo jeg, prøver å få til 4 ganger i uka.
  Om jeg får så mye overskudd av det vet jeg ikke, er trøtt hele tiden, jeg, men det er veldig godt å bli sliten i kroppen slik at hodet får fri fra vanskelige tanker, det er blant annet derfor jeg liker å trene i frisk luft, synes det er ekstra godt for hodet.
  Og så har jo treningen den hyggelige bieffekten av kroppen strammes opp!
  Forøvrig er jeg et levende bevis på at det går an å lære å like jogging etter å ha vært ihuga joggehater hele livet.
  Nå har jeg forresten kjøpt meg ny sykkel og tråkker mil etter mil langs landeveien, er nødt til å variere treningen litt mer pga bekkenet.
  Og i kveld skal jeg på ballett!
  Jeg har forresten også spist fisk til middag i dag, skikkelig sunn tirsdag her også!
  Håper dette har blitt en gladtirsdag for deg vennen, og att du blir glad i å bruke sykkelen din. Tenker så mye på dere, vet du.
  Store klemmer fra meg

  SvarSlett
 4. Kjempelurt! Jeg tror helt klart at både kosthold og mosjon påvirker humøret, jeg håper du finner en treningsform som du liker. Og om man er flink til at hverdagskosten blir sunnere og til å mosjonere så er det faktisk ikke så gærnt om man koser seg litt på kvelden:) Å unngå øl, potetgull og godteri helt er faktisk fullstendig umulig spør du meg. Man kan selvfølgelig erstatte en del av det med f.eks frukt, men alt? nei.

  Kan anbefale å melde seg på et løp som god motivasjon:) Er det en vanlig sykkel eller sånn stillestående sykkel du har kjøpt? Jenterittet er et sykkelløp for damer på Røros 5.juni, du kan jo ta en titt på det.

  SvarSlett
 5. Hehe, du kan trøste deg med at det er dyrere å være støttemedlem på elixia. Jeg betaler nesten 600,- pr mnd, og sitter ikke igjen med noe som helst annet enn dårlig samvittighet. Nå har du ihvertfall en sykkel som du i verste fall kan selge og få igjen litt penger for ;)
  Jeg er sånn som deg som virkelig HATER å jogge. Jeg er ikke så glad i å gå på treningssenter heller da, men det er ihvertfall bedre.
  Krysser fingrene for at du når de målene du ønsker å nå. Masse lykke til!!

  SvarSlett
 6. Jeg trener 2-3 dager i uken, og får definitivt mer overskudd av det. Jeg trener aerobic/dansetimer, virkelig min form for trening! Jogging funker ikke for meg, jeg må ha musikk og da gjerne en som pusher meg litt. Da yter jeg mye bedre.. Av og til veldig hardt å slepe seg avgårde på trening, men det er bare så deilig etterpå! Skal på trening nå, så jeg får løpe. Lykke til med syklingen!!

  SvarSlett
 7. hehehe enig der.Jogging er noe dritt!Og noe mer kjedelig får du ikke tror jeg.Ser på de som er ute å jogger i all slags vær og jeg fatter det ikke.At de gidder!Men det er min mening.Favoritten er er styrketrening og spinning:) Det føles innmari godt etter du har trent:)Blir ekstra digg å legge seg langflat på sofaen.hehehe

  Det er en del som bruker trening som en form for terapi istedet for å sitte i en sofa i en halvtime hos en psykolog og det er visst som gull:)

  Ha en fortsatt finfin dag:)

  SvarSlett
 8. Kjøp deg et hoppetau, det gir kjempegod kondis på rekordfart og det er dobbelt så effektivt som å jogge ;) Jogging er PYTON! Å hoppe hoppetau høres sikkert litt barneskole ut, men det får iallefall opp humøret mitt (og kondisen, og kiloene blir færre og færre..!!) siden jeg er en sånn person at jeg MÅ ha resultater helst før jeg begynner med det jeg skal gjøre ;) Det krever ikke så mye av personen heller før det merkes ;)

  Masssse lykke til med treninga! Og JA, man får overskudd og masse endorfiner :) -Så sex, trening og sjokolade på samme dagen = et nytt og lykkeligere menneske! ;)

  SvarSlett
 9. ja, jogging er fælt. Syns det er så deprimerende å se hvor få meter jeg klarer å legge bak meg før jeg blir KJEMPEsliten. Sykling derimot er gøy. Et lite tips fra meg er å sette sykkelen foran TVen, ikke sett den inn på et rom hvor du nesten aldri er, da glemmer man det bare. Selv har jeg ikke trent noe særlig siden jeg ble gravid, og etter at jeg fikk lille Frøken har det bare blitt daglige trilleturer. Selv om det kan være et ork så er det deilig å trene, kjenne at man får brukt kroppen litt sånn ordentlig. Så jeg burde vel egentlig komme igang med noe jeg også!! Når det gjelder matvaner så ELSKER jeg godis, det går ned på høykant. Men siden Krøllemannen og jeg har blitt enige om å holde Frøken unna søtt lengst mulig så har vi (dvs jeg!) måttet gjøre noe med egne vaner, så nå er det kunn godis i helgene! Kan jo ikke slutte hel, er då ikke helt gal!

  SvarSlett
 10. Jeg trener, og ja, det gjør underverker for humøret ;)

  SvarSlett
 11. Så bra !!! Håper treningen gir deg litt ny energi og kanskje noe annet å tenke på en stakket stund. Håper det !!!
  Jeg er også godtegris og glad i både øl og
  vin :-)
  Men jeg har alltid trent og vært slank. Har hatt pause ett år nå, men begynte på an igjen 1. april. Herlig !!! jeg trener på treningssenter og der er det barnepass til ungene, hvor de elsker å være. Supert !!

  Ønsker deg gode treningsøkter fremover

  Klem

  SvarSlett
 12. Hei! Tusen takk for små, koselige hilsener i ny og ne inne hos meg.

  Har vært innom deg to ganger før, men hver gang har tårene begynt å trille når jeg leser om Jesper og jeg har ike visst hva jeg skulle skrive. Jeg har siste året levd med en personlig sorg selv, etter å ha mistet min mamma for ett år siden - 2 mnd før jeg fødte min sønn. Jeg vet hva det vil si å leve med sorg, men jeg kan likevel ikke forestille meg hvordan det er å miste et barn. Tunge dager, slik du hadde det på lørdag, vil det nok bli mange av, men etterhvert blir det lengre mellom hver gang de kommer. Sorgen blir lettere å bære etterhvert, men savnet må man lære seg å leve med. Jeg har fått så mange visdomsord av mange dette året, om hvordan man skal komme seg videre, men jeg har funnet ut at dette kan man kun ta i sitt eget tempo - og man må gi seg selv både tid og lov til å både være trist og glad uten å føle at det er unormalt.

  Håper dagen din i dag er en god dag. Klem!!

  SvarSlett
 13. Så flink du er!!!
  Godt at det er flere som er som meg - jeg blir også litt sur av å jogge:-) (OG jeg får blodsmak i munnen og hiver etter pusten, hehe)
  Håper dagen igår og idag har vært bra!
  Klem fra størstepia

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen til meg. Det gjør meg så glad :)