mandag 26. april 2010

Søvn, igjen.

Tusen takk for tips ang søvnen til Tilde. Ser at flere av dere mener hun sover for mye på dagen.
Jeg er ganske sikker på at de tre timene hun sover på dagen er timer hun trenger. Siden hun starter dagen veldig tidlig, så synes jeg ikke at tre timer er så mye, jeg. Kanskje tar jeg helt feil, det er jo slett ikke umulig ;-)
Og det kan jo være der feilen ligger, selv om jeg ikke tror det.
I går slo hun til med å sove i fire timer til sammen på de to duppene sine, men har hatt en ganske fin natt allikevel. ( i går startet vi dagen 05.30)
Hun sovnet kl 19.00, sov til 01.00, og var deretter våken, men svært trøtt i en liten time.
Da fikk hun komme til oss, siden vi allikevel hadde lagt oss, og synes samsoving er ganske så koselig, så lenge hun våkner etter vi har lagt oss. Hun slo til med å sove til 07.45.

Hun har alltid hatt behov for mye søvn, og de dagene vi starter senere, sover hun dermed mindre. Nettene blir likevel de samme, det er derfor jeg ikke føler at det er der "feilen" ligger.

Det er veldig vanskelig dette med søvnen, og jeg har jo fått mange fine tips. Jeg kommer helt klart til å bruke noen av de, tusen takk for forslag!!! men ikke når det kommer til skrikekurer/ferber-light. Jeg er litt i mot de, selv om de sikkert er milde, og virker. Det føles i allefall feil for meg å benytte meg av de, tror kjærestemannen er av en annen oppfatning, da ;-)
Uansett ikke noe vi kommer til å bruke her i hus.
Jeg tror jeg må lære meg å være mer tålmodig, og vise mer at det er jeg som bestemmer.
Jeg tror kanskje hun bestemmer litt mer enn hva sunt er, ovenfor meg i allefall.
Lurer meg lett, lille Tildusen.

Tusen takk igjen for mange gode råd, og erfaringer dere selv har erfart virker og ikke virker med barn og soving.
Det hjelper jo litt å høre at ikke alle barn på hennes alder er supersnille på nettene også, da, i allefall på humøret mitt ;-) Da føler man at man ikke er helt alene med sovetull.

8 kommentarer:

 1. Jeg tror heller ikke hun sover for mye på dagen.
  For husk at søvn avler søvn!!
  Jeg erfarte at jo bedre lillemann sov på dagen jo bedre sov han ppå natten;)
  De dagene han sov lite på dagtid, ja da ble natten urolig og han våknet tidlig neste morgen.
  Jeg har heldigvis ikke slitt med søvnen til lillemann.
  Og han gikk fra to dupper til en dupp rundt 13 mnd. Men da fikk han sove så lenge han ville på den ene duppen. Og den varte som regel fra 12-15, noen ganger lenger;)
  Nå er han 2,5 år og sover en time på dagen, som regel fra 13-14..
  Lykke til med søvnen og lillemor;))

  SvarSlett
 2. Jeg fulgte ikke med på kommentarene etter sist innlegg, men ville bare kommentere det angående dagsøvnen. Mali sover fortsatt 3-4 timer på dagtid uten at det overhodet påvirker nattesøvnen. Så lenge det ikke blir for sent vel og merke. Her soves det ca 9.30-11.30 og 13.30-15.30, selvfølgelig med litt pluss og minus. Poenget mitt er at du har nok rett i at hun trenger den søvnen. Det er jo forskjell på barn, men jeg mener de er gode til å tilpasse seg den søvnen de trenger. Bortsett fra bølling på nattestid da kanskje:P

  SvarSlett
 3. Enig med Hilde. Søvn avler søvn:) Da Elias var på Tilde sin alder sov han også to dupper som var på tilsammen 3-4 timer på dagen.
  I det siste har han fått vært oppe til rundt 1930 og vi har hadd kjempeproblemer!Har tatt mellom 30min-2 timer før han har sovnet, men de siste dagene har vi vært påpasselig m å legge han mellom 1850-1900 og hører ikke et pip før rundt 0630 morgenen etter.Herlig:) Litt uvant så jeg titter innom han nå og da.hehehe

  SvarSlett
 4. Min gutt var også en morgenfugl, det var morgen i 5tiden når han var på Tildes alder..

  Eneste tipset jeg vil gi deg er å prøve å gå ned til èn dupp. Trenger ikke korte ned på antall timer soving enda, men om hun f.eks sover fra 11 til 14, og er våken til det er kveld..? Det tar litt tid og endre rutinene, håper virkelig dere får rolige kvelder og lange morgener igjen snart=)

  SvarSlett
 5. Rutiner, rutiner, rutiner. Hva med å vekke henne gradvis litt tidligerec fra duppen? Og selvsagt samme "ritualet" før leggetid. Eks, bad, kvelds, kos, tannpuss og natta. Kanskje det vil hjelpe med beroligende musikk? Eller en eventyrcd?

  SvarSlett
 6. Vi har faste rutiner på kvelden, det har vi alltid hatt. Hun liker at jeg synger til henne, merkelig nok, men annen musikk er hun ikke så fan av. Men vet ikke om stemmen min vil oppleves beroligende ;-)

  Hun får ikke sove etter 15.00, da vekker vi henne.

  SvarSlett
 7. Jeg har ikke lest alle rådene du har fått, men jeg tror heller ikke hun sover for mye på dagen. Min på 14 mnd kan godt sove 2-3 timer på dagen og så lenge det ikke er etter kl 3, sover han godt på natten også. Jeg tror noen barn er morgenfugler... jeg vet jeg har to stk. Her begynner dagen alltid i seks tiden, og jeg har lært med å akseptere det og nyte morgen timene vi har sammen (selv om jeg nok er et utpreget b-menneske av natur..) også tenker jeg at dette er en periode... også blir de tenåringen og umulige å få ut av sengen ... :) Du har kanskje allerede lest det, men hvis ikke kan jeg anbefale nett stedet midt i mellom (www.midtimellom.no) mange gode søvnråd og ingen skrikekurer, som jeg ikke har noe tro på. Og gjør det som føles best for dere, samsov hvis det funker, og selv om rutiner er viktig så trenger ikke det å være hugget i sten... hvis hun nå sover godt i sengen deres la henne gjør det, så kanskje dette endrer seg og da får man tilpasse seg....

  SvarSlett
 8. Jeg tror ikke det er noe lurt å fikle med dagsovingen. Men mange anbefaler å legge barna mye tidligere. I perioder la jeg Magnus litt etter kl 18 da han var i den alderen. Det er veldig lett å se på ham at han er trøtt, men det er det jo ikke med alle barn.

  Og sørge for masse lys og frisk luft på dagen, og så roe godt ned om kvelden med en flaske melk, synge litt på fanget ol. Passe på at det er helt mørkt på rommet (jeg kjøpte blendingsgardiner jeg tapet rundt vinduet...) og ikke gi mer enn et betryggende klapp på hodet/Hssssj, sove nå, når hun våkner om kvelden. Det skal være trygt, men gørrkjedelig for småttiser å våkne om natten.

  This too shall pass!

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen til meg. Det gjør meg så glad :)