torsdag 15. april 2010

Forferdelig tungsinn.

Det har vært en så tung dag i dag. Mange tunge tanker. Jeg er så sliten. Jeg er så trøtt. Jeg er så tankefull. Skulle ikke våren komme med ny energi og glede? Det føles ikke sånn. Også sitter jeg med mange følelser for min venninne, som jeg skrev om i ett tidligere innlegg i dag. Man skulle ikke få lov til å oppleve slike vonde og vanskelig ting.

Mange uvirkelige ting som har skjedd i livet mitt. Jeg føler jeg har fått opplevd alt for mye dritt, at flaksen aldri er på min side. Jeg føler meg tom, tung i kroppen, tung til sinns. Av og til føler jeg meg ensom, selv så mange jeg har rundt meg.
Men jeg har ikke Jesper. Gutten min..
Av og til så kommer det kastende på meg, den følelsen av at noe viktig mangler. Jeg blir nesten overrasket, som om det var noe nytt for meg? Det er det jo ikke, jeg vet jo hva som har skjedd. Tar jeg det ikke innover meg? Forstår jeg det ikke?

Savnet i de siste dager har vært så mye mer tilstedet. Jeg har sett i album, kjent på minner, både de man kan ta på og de man lagrer i hjertet sitt. Det gjør så vondt. Og jeg vil så inderlig ikke at dette skal være virkeligheten.
Jeg klarer nesten ikke se på bilder av han lengre, tårene flommer over. Jeg tar ned bilder fra veggen, holder de inntil meg, som om jeg klemmer han, mens tårene gjør alt uklart og tåkete.

Jeg sliter med så mye dårlig samvittighet for de siste dagene til Jesper. Hvorfor jeg ikke var mer sammen med han, for han var jo på avlastning to dager før han døde. Jeg skulle jo vært sammen med han hele tiden om jeg visste hva som skulle skje. Men jeg kunne jo ikke vite det, allikevel er det en stor svart klump i magen min. Denne dårlige samvittigheten ødelegger meg. Ville Jesper at jeg skulle være der mer? Savnet han mammaen sin? Han gjorde nok ikke det, men jeg klarer liksom ikke slå fra meg tanken. For tenk om..
Jeg føler meg som en dårlig mamma, som ikke var der for gutten min. Jeg var heldigvis sammen med han hele dagen før, og dagen han døde, men jeg føler det ikke hjelper. Jeg skulle vært der så mye mer. Jeg skulle vært der bestandig, og han skulle vært her bestandig.
Jeg føler jeg har prioritert Tilde for mye i forhold til Jesperskatten min. Hadde jeg endret på fortiden om jeg hadde visst hva som skulle skje? Kunne jeg?

Mange rare tanker sniker seg på om kveldene også. Særlig når jeg legger meg. Da er det ofte kaldt på soverommet, og da tenker jeg på han som ligger alene i en kiste, som ikke har noen til å varme seg. Fryser han, tenker jeg? Skal han ligge der helt alene? Og fryse?
Jeg vet jo dette ikke har rot i virkeligheten, men tankene mine styrer jeg ikke. Og ikke tårene heller. Eller, til en viss grad gjør jeg det. Jeg vil helst gråte når jeg er alene. Vil ikke bry andre med tårer og savnet mitt. Jeg får heldigvis utløp for det her på bloggen min. Ordentlig terapi er det, å få skrive av seg alt som gjør at jeg føler meg helt bånn. Men tankene mine råder jeg ikke over..

Tenk om jeg kunne fått holdt han litt? Bare for et minutt. Tenk hvor glad det hadde gjort meg, bare fått sagt det jeg har i hjertet mitt mens jeg visste at han hørte meg. Savner han så forferdelig. Kunne jeg ikke bare fått et halvt minutt? Noen sekunder? Oppleve han litt igjen?
Gitt han en god klem, kysset han på den faste kysseplassen min, hørt de gode hvinene hans, og fått lekt med han. Gitt han glede, gitt han velbehag, gitt meg selv hele verden. Hvorfor kan jeg ikke få lov til å gjøre NOE av det jeg vil? Bare for noen sekunder?

Livet er så urettferdig, livet er så vanskelig i disse dager. Jeg er så trøtt og sliten, og jeg finner ikke så mye å glede meg over lengre. Jeg savner han så det gjør vondt, hele tiden.
Jeg håper at morgendagen kommer med litt overskudd, litt latter og litt solskinn. I allefall litt sol i hjertet og i tankene, det hadde gjort underverker. Jeg vil bare ikke ha det sånn som nå.

9 kommentarer:

 1. Du må være en fantastisk mamma, du er så hel og klar- selv i dyp sorg. Jeg har stor respekt for deg.

  Varme klemmer fra Martine

  SvarSlett
 2. Sender deg en god styrke og energiklem herfra. DSyns det höres veldig fornuftig og rett ut det du beskriver her... Du skriver VELDIG godt Göril og jeg haaper, haaper at skrivingen er den beste terapi akkurat naa.
  Ha en god kveld.
  KLEMMER i fleng fra meg!

  SvarSlett
 3. Det er så urettferdig at noen skal måtte oppleve så mye trist. Mine tanker går til både deg og din venninne, Plomma.
  Og du må ikke ha dårlig samvittighet for at du ikke var sammen Jesper hver dag. Jeg er sikker på at han ville ha en mamma som hadde energi og overskudd til å ta seg av han de dagene han var hjemme. Du er jo en fantastisk mamma!!
  Stor klem fra Daniel og meg

  SvarSlett
 4. Hei igjen Gøril.

  Jeg er innom bloggen din hver eneste dag, men det er bare andre gangen jeg legger igjen en kommentar. På en måte så har jeg litt dårlig samvittighet for det. Føler liksom at jeg snoker rundt.. Men tro meg, det er ikke det jeg gjør. Jeg syns det er så fint å lese alt du skriver. Du vet å sette ord på følelsene dine.
  Jeg har selv opplevd og miste en sønn, men på en veldig annen måte enn dere mistet Jesper. Jeg vil uansett ha et barn for lite.
  Og mye av det du skriver om, passer så godt med det jeg selv føler. Bloggen din gir meg så mye, selv om jeg ofte gråter når jeg leser her inne.

  Fortsett med de fantastiske innleggene dine du Gøril. Takk for at du deler din sterke historie med oss.

  Og bare så det er sagt; jeg er helt sikker på at Jesper synes du var og er den aller beste mammaen i hele verden!

  Håper morgendagen blir litt lettere enn den idag.

  Klem fra en englemamma

  SvarSlett
 5. Det er så vondt å lese at du har det vondt:(

  Jeg håper morgendagen kommer med sol, varme og glede til deg. Mange klemmer fra oss

  SvarSlett
 6. utrolig bra det du skriver og rystende og ''flott'' blogg..

  SvarSlett
 7. Kjære deg,

  Det er så sterkt å lese dette. Hvert ord du skriver, forteller så sterkt din inderlige sorg. Du finner så gode og beskrivende ord, det er umulig å ikke kunne forestille seg litt av det du opplever...
  Kunne ønske det var noe som kunne gi deg trøst når tungsinnet kommer. Men ingenting i verden kan vel kjennes godt når slike stunder kommer, du har mistet din dyrebareste lille gutt - du er i sorg, og det er det tyngste av det tunge...

  Men vil få si at du er en fantastisk mamma!! Vi som har fulgt bloggen din, kan ikke være i tvil om det! Du må ikke tro noe annet, kjære deg...

  Håper for deg at tungsinnet har tatt seg en pause i dag og at du kjenner litt sol i hjertet...

  Varm klem

  SvarSlett
 8. Åh, kjære Gøril. Tårene triller her og jeg blir så trist av at du har det vondt.
  Men du må aldri tvile på at du er en fantastisk mamma! Det er jo nettopp derfor du ble mamman til Jesper, for jeg tror ingen andre kunne ha vært en bedre mamma for akkurat Jesper;))

  SvarSlett
 9. Hei Gøril. Du kjenner ikke meg, men jeg føler jeg "kjenner" deg litt igjennom Plomma og bloggen din. Vakre fine Jesper.... Håper tankene og følelsene snart blir litt lettere å bære for deg. Store klemmer til deg og Tilde

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen til meg. Det gjør meg så glad :)