tirsdag 2. februar 2010

Dikt og tanker midt på natten.

Jeg fikk et dikt på mail i dag, et dikt som var så fint, synes jeg.
En helt spesiell og god venninne sendte det til meg, ei som jeg ikke ser så ofte lengre, men ei som jeg alltid vil være veldig glad i.


Det satt ein liten engel
i skogen
Engelen grein
Kvifor grin du
du som er ein engel ?
Eg grin i takknemelighet
sa engelen
fordi foreldra mine
var glad nok i meg
til å la meg reise
når eg ikkje orka meir.
Engelen såg på meg
gjennom tårene
og sa
Allle tårene frå meg
er for å styrke foreldra mine
i savnet etter meg.


Kjæreste Jesper.
Jeg vet jeg sier det samme om og om igjen. Det er de samme tankene som kverner rundt, og ting blir jo ikke annerledes fordi om jeg tenker de samme tankene tusen ganger, skriver om det hele tiden. Jeg er bare så glad i deg. Jeg savner deg så det river i kroppen. Av og til gråter jeg slik at jeg tror jeg skal slutte å puste. Så, plutselig, så går det over. Ikke den vonde følelsen, men gråten.
Det er så vondt å gråte, men tro meg, det er like vondt å ikke gråte også.

Jeg lurer sånn på hva du tenkte, tenkte du noe på slutten, eller var du borte, lenge før du døde? For oss virket du ikke som Jesper, selv om du pustet og strevde hele onsdagen, og nesten hele torsdagen. Vi følte at du hadde dratt.
Jeg lurer på hvordan du selv oppfattet livet ditt. Fikk du alt du ønsket deg? Følte du deg høyt nok elsket? Vit at vi gjorde så godt vi kunne kjære venn. Selv om vi var slitne, og kunne virke både sinte og oppgitte, så var det aldri deg vi var sinte på. Det var situasjonen. Aldri deg Jesper.
Jeg har så dårlig samvittighet for jeg var fortvilet, sint, frustrert, sliten. Stakkars deg, det var jo ikke din feil. Du var jo syk. Du ville jo også bare ha det bra.
Jeg håper du vet at jeg aldri var oppriktig sint på deg, jeg håper du aldri ble lei deg da jeg ville at noen andre skulle ta over.
Jeg håper du vet det kjære Jesper, at du var og er noe av det beste som har skjedd i livet mitt.
Selv om du var så syk, så har du gitt meg de beste venner, du har gitt meg en enorm styrke, nye perspektiver på livet, jeg har blitt en bedre person. En mye bedre person, og det bare takket være deg.
DU har gitt meg så mye Jesper, og jeg håper du føler at du har fått mye tilbake også.

Jeg må slutte å skrive så mye tror jeg. Tankekverna raser avgårde, døgnet rundt.
Jeg må slutte å tenke sånn, det gjør så vondt.

67 kommentarer:

 1. Du skjønne, vakre menneske♥ Så forferdelig vondt å lese disse innleggene du har postet siden skatten deres dro herfra - jeg har grått og grått sammenhengende, og å da tenke på hvordan DU må gråte - det finnes ikke ord på denne jorden som kan beskrive godt nok, ord er altfor fattige for det tapet du har lidd. Jeg er så ufattelig lei meg på deres vegne, jeg er helt dårlig ved tanken på hva dere går gjennom, den hule tomheten og altomfattende sorgen. Jeg har så lyst til å gjøre noe, HVA som helst, for at det skulle lette litt på dere, men jeg vet jo at ingenting kan lindre et istykkerrevet hjerte som det dere har opplevd at har skjedd. Så inderlig vakker han var. Herregud så vondt! Du skriver så enormt godt, det er så nakent og rått at det treffer meg rett i hjertet. Jeg ber av hele min sjel om at dere må bli styrket og at dere blir passet på denne tiden, resten av livet her. ALL min medfølelse og omtanke♥

  SvarSlett
 2. For et nydelig dikt! Føler med deg <3 Sitter her å griner når jeg leser igjennom innleggene dine, du må være så utrolig sterk! Jeg kan love deg at han neppe hadde hatt et vondt ord å si om sine foreldre og sin søte lillesøster, dere har nok vært de beste for han!
  <3 *sender masse kjærlighet og omtanke* <3

  SvarSlett
 3. Klemmer til deg!
  Nydelig dikt, og flotte ord fra deg og.
  Lå og tenkte på deg og Jesper før jeg sovnet i går, dere har kapret mange hjerter.
  Og tenkte at det nok var dere og deres store kjærelighet og mye mot som holdt Jesper gående mye lenger enn noen leger trodde.
  SÅ du spør om han følte seg nok elsket, er nok ingen tvil om det. Men som sørgende forelder er det nok naturlig å tvile...
  Du skriver så fint at han er den vakreste, tapreste, den godeste, den nydeligste, den sterkeste, og den herligste... dere var med og gjorde han til det Gøril! Pga dere kunne han få et godt liv, men selvfølgelig for kort..

  *klemmerpådere*

  Stå på og hold ut!
  Livet blir nok aldri det samme igjen.
  Men det blir nok bra igjen.. vanskelig å tro nå, men dere må tro det!

  <3 <3 <3

  SvarSlett
 4. Kjære Gøril.
  Jeg tror Jesper merket din grenseløse kjærlighet, din stolthet og din glede. Du har vist et utrolig mot og en styrke som er lik en kjempes. Ikke klandre deg selv for å ha opplevd sinne, frustrasjon og sorg, du har opplevelser som de fleste av oss aldri vil oppleve. Du skriver så vakkert. Skriv videre, jeg tror det vil hjelpe deg på veien. Jeg tenker på dere. Klem Marit.

  SvarSlett
 5. For et fint dikt:)
  Tenker på dere ofte. Plutselig kommer det og da kommer klumpen i halsen også. Så dødsannonsen i Adressa på jobb i dag så da var det ut å gå en liten tur før jeg kom tilbake.

  Jeg tviler ikke et sekund på at Jesper har hadd det godt og trygt hos dere og han elsker nok dere like mye som dere elsker han. Dere er foreldrene hans og ingenting er så trygt som det.Ingen som kjenner han så mye som dere gjør.

  Med tid vil det bli bedre, men ta den tiden du trenger for å sørge. Du er veldig sterk,men som du sa om Jesper: De sterkeste må også få slippe og det må du/dere tillate dere. Man trenger ikke å være sterk hele tiden.

  Jeg vil aldri glemme Jesper. Han har fått en liten plass i hjertet mitt og jeg er nok ikke den eneste som mener dette. Dere har rørt mange .

  *klem*

  SvarSlett
 6. Hei!

  Først vil jeg bare si; kondolerer.

  Jeg har aldri blitt så veldig berørt av sånne ting før, men nå har jeg lest alt du har skrevet om RS-viruset og etter han døde. Jeg er berørt. Jeg gråter ikke, jeg hulker - og tårene renner så fælt at jeg nesten ikke ser hva som står. Dette er forferdelig! Ingen skal behøve å oppleve noe sånt. Jeg ønsker dere alt godt, og ber for Jesper i himmelen. Og jeg ber for dere, ber for at Gud skal passe på dere.

  Hilsen Veronica..

  SvarSlett
 7. Kjære Gøril,
  Skriv når du må skrive og skrik når du må skrike! Du sørger og ingen ting er feil da. Og husk at det samme gjelder mannen din, man kan sørge på ulik måte og til ulik tid.

  Jeg har fulgt bloggen din en stund og det er ingen tvil om at at Jesper har følt seg dypt elsket!

  hilsen en mamma som også er barnepsykolog og som har kjent mange alvorlig syke barn og fulgt dem i livets siste fase.

  SvarSlett
 8. Du har vært den beste mamman for Jesper, jeg mener også at han levde så lenge for dere og på grunn av dere. Det er jeg sikker på! Alle mammar blir slitene, lei og frusterte - jeg kan skjønne hvor den dårlige samvittigheten din kommer fra, men du hadde ikke vært deg selv, verdens beste mamma til Jesper og Tilde, hvis du ikke hadde hatt slike stunder. Alle må ha pause innimellom, selv vi med friske barn må det. Kjære Gøril, skriv ned følelsene dine ,det er slik du har det NÅ og det er så ekte.

  Marie

  SvarSlett
 9. Jesper har hatt det beste livet han kunne fått, og dere har vært de beste foreldrene denne vakre lille gutten kunne ha..
  Mange som mister sine kjære sier det er ofte lettere og kjempe enn å sørge..jeg er sikker på at du vil føle at du kjemper litt videre og holder liv i vakre jespers minne ved at du holder liv og skriver dine tanker i denne bloggen..
  Du er en engel Gøril som ble valgt som mamma for en nydelig liten jesper..dere alle er i mine tanker:))
  Ser frem til å følge bloggen din videre..

  Stor klem fra kine.

  SvarSlett
 10. For et inderlig flott dikt og for en inderlig flott gutt. Jeg har akkurat oppdaget bloggen din og har lest meg igjennom det meste. Jesper er heldig som fikk deg som Mamma.

  Du skriver så fint og det er så flott at du får til å sette ord på sorgen. Jeg er helt sikker på at du er til stor hjelp for andre Mammaer eller Pappaer som har vært eller er i samme situasjon. Du er ikke minst til stor hjelp for oss som er velsignet med friske barn. Denne bloggen har i alle fall hjulpet meg å få perspektiv på livet og å være takknemlig for de små tingene også.

  Jeg føler så inderlig med deg, gråter for deg og skulle ønske jeg kunne bare gitt deg en klem og lovet at alt kommer til å gå bra.

  Stor klem

  SvarSlett
 11. Kjære Gøril! Min aller dypeste medfølelse for dere alle. Gråter med deg og vil aldri glemme den skjønne gutten din. Han bor i manges hjerter. At han har vært høyest elsket, hatt sin plass i verden og elsket tilbake hele vegen kan jeg se i øynene hans. De hadde et helt spesielt lys.
  Vil bare si noen ord som hjalp meg gjennom min største sorg, og de ordene kom liksom fra den andre siden rett inn i hodet mitt:
  Sørg over meg med takknemlighet, savn meg med verdighet, husk meg med all din kjærlighet. Livet, ja det må nok læres å leve på nytt.
  All verdens lys til dere.
  Klem fra Eli

  SvarSlett
 12. Kjære Gøril
  Du er den tapreste og flotteste mammaen jeg vet om.Det var en mening med at Jesper skulle være nettopp deres lille gutt.Han var omfavnet med kjærlighet og trygghet hele tiden.Du skriver så vakkert og så sårt...tårene triller for dere.Kunne jeg bare tatt bort det vonde en liten stund så du fikk litt hvile.Ta imot all støtte,varme og omsorg fra alle de som vil hjelpe dere nå.Det er sikkert 1000 spørsmål og tanker som flyr rundt i hodet ditt.De faller på plass etterhvert. Sender deg en god varm styrkeklem,og legger ved et nydelig dikt som beskriver litt av det skriver....

  Ellen


  Ser du stjernene, liten, fra der hvor du er?
  Ser du månen som speiles i vannet?
  Ser du vi gråter? Vi har deg så kjær.
  Vet du hvor dypt du er savnet?

  Fryser du, liten, - eller har du det godt?
  Sprer du tannløse smil over verden?
  Er du redd, er du ensom, kanskje savner du oss?
  Har du kjærliget med deg på ferden?

  Kjempet du, liten, før du reiste fra oss?
  Fikk du med deg alt du trengte?
  Fikk du omsorg og lykke og kjærlighet nok?
  Merker du hvordan vi lengter?

  Kan du høre meg, liten? Når tankene frem?
  Kan du gi meg det svaret jeg trenger?
  Er du omsvøpt i glede og varme og fred
  i hvile på dunmyke senger?

  Elskede unge, får vi treffes igjen?
  Det er blitt så stille her hjemme.
  Takk for den tiden vi hadde deg her
  for alt det vi aldri skal glemme.

  ~ Magdalena Langset

  SvarSlett
 13. Jeg har fulgt dere lenge, helt siden jeg "kom over dere" på nettet. Jeg leste om dere i ukebladet, og etter det ble det til at jeg tenkte på dere. Veldig ofte. Det er merkelig at mennesker som man ikke kjenner, som ikke vet at enn eksisterer klarer å sette så dype spor i hjertet. Når folk sier : jeg skal tenke på dere, så er det ikke noe man kjenner sånn umiddelbart mye på. Folk har sine liv, og sitt å styre med. De mener godt, men ikke alltid tenker man så mye som man prøver å formiddle. Likevel er man der, tilstede med godheten sin. Slik er det med meg ofte, jeg sier : jeg skal tenke på dere, selv om jeg kanskje ikke tenker så mye i ordetsrette forstand, men jeg er der. Og bryr meg. Da jeg "møtte" dere tenkte jeg. Og har siden tenkt på dere. På Julaften satt vi å spiste middag, familien min og jeg, å da tenkte jeg på dere. Hva gjør de? hvordan går det med de? Håper Jesper får en fin julaften.. Masse pakker ! På Nyttårsaften tenkte jeg ; Godt nyttår, Jesper mammaen pappaen og lillesøster. Håper 2010 blir bedre for dere...
  Hver gang jeg står med lille jenta mi, som nylig ble 2 år, å ser ut igjennom vinduet.. vi snakker om pip-pippene, bilene, sola, og alle ungene som finnes der ute. Vi snakker om at vi håper alle får en like fin solrik dag som oss.. og jeg tenker faktisk en ekstra tanke til Jesper. Hver gang. Jeg har tatt dere inn i hjertet mitt, og følt med dere. Selv om jeg sitter en plass i Trondheim by, aldri har jeg møtt dere, aldri sett dere, aldri kommunisert med dere, vi er fullstendig ukjente.. Men dere grep meg. Idag, da vi våknet her i heimen, kokte jeg kaffe, samboeren min hentet avisen for å bla igjennom den, lillemor satte å så litt barne tv i pysjen. En helt vanlig morgen. Så hører jeg et sukk fra kjøkkenet, etterfulgt med : Å nei.. sagt litt stille. Jeg går ut til samboeren min, som leser dødsannonsene.Han peker forsiktig " Sovnet stille inn i pappas fang".. å sier så: Verden er så urettferdig. Stakkars lille gutten.. Stakkars foreldre. Uff.. Helt ukjent for han var det at jeg med engang skjønte hvem sin annonse det var. Vesle Jesper hadde forlatt oss, han hadde fått fred. Jeg hastet inn på badet, og tårene rant. Jeg ble sint, lei meg, lettet, og sørget..
  Igjen, en tilfeldighet, jeg kom over bloggen din idag. For første gang fikk jeg se den. Jeg fikk se bildene av Jesper, aldri har jeg sett han før, sett bilde av deg, pappaen og lillesøster. Der var dere. Alle sammen! Hele historien, dag for dag.. Jeg har brukt hele formiddagen på å lese om dere, gråte med dere, gråte for meg selv. Jeg sørger, og tenker på dere. På torsdag skal jeg også tenke på dere, jeg skal følge dere i tankene mine hele dagen. Med lykke ønskninger , medfølelse og nå med en beskjed om at noen tenker på dere.. noen dere ikke kjenner. Dere er noen fantastiske foreldre. Sterke, nesten like sterk som Jesper. Lillesøsteren fikk heldigvis oppleve sin Storebror. Han fikk oppleve henne. Han vil for alltid være her i dere, over dere, vedsiden av dere. Aldri blir han glemt. Jeg ser sorgen deres, jeg kan ikke si at jeg forstår hvordan dere har det for det forstår jeg ikke. Men vit at flere sørger rundt dere.. Vi er med dere. Er her for dere.. Og vi beundrer dere. Hvis jeg noen gang fikk en gutt skulle han hete Jesper. Jeg fikk en jente. Får jeg noen gang en gutt i fremtiden skal han ikke hete Jesper. Det navnet føler jeg kun kan bæres av en , og det er deres Jesper. For meg finnes det bare en Jesper, og han skal få beholde navnet sitt..

  Jeg tenker på dere, mest på Jesper. Den vakre gutten! Han gjorde et enormt inntrykk på meg. Og aldri vil jeg glemme han.

  SvarSlett
 14. du er ett fantastisk menneske Gøril! jesper kunne ikke fått noen bedre mamma og pappa om han fikk velge!! du vet det og alle vi andre vet det!
  din styrke har gitt så mange av oss andre styrke til å kjempe også!
  Jeg skulle så inderlig ønske at jeg kunne gjort noe for deg som ga deg Jesper tilbake, i allefall for en liten stund. men du treffer han igjen en dag, inntil da vil han titte ned til deg og være stolt av deg. stolt av at du er den mammaen du er! stolt av å ha fått vært en del av deg.

  både du og Jesper har satt dype spor i så mange menneskers liv, at det aldri vil være noen tvil om at han vil bli husket! vi er mange som tenker på dere. og vi har mye å lære av dere.
  gled deg over Tilde og gled deg over alle de fine stundene dere hadde med jesper. minnene deres kan ingen ta fra dere! de vil alltid leve!

  SvarSlett
 15. En klem fra en fremmed.
  Det er vanskelig å finne ord.. Blir sterkt berørt av å lese det du skriver, kan ikke forestille meg smerten du kjenner på.
  En smerte som nok aldri blir borte, men som du etterhvert lærer deg å leve med på et vis.

  SvarSlett
 16. En klem fra ei som ikke kjenner deg. Jeg er helt sikker på at du var den beste mammaen for Jesper - og du ga han helt klart den aller høyeste kjærligheten så lenge han levde. Han lever jo fortsatt i deg, og smerten du føler nå blir nok aldri borte, men det er tungt. Jeg sitter her selv og feller tusen tårer. Det er lov å felle tårer. Uansett hvor og når. Ta vare på dere selv, du, mannen din og Tilde! Sender over tusen klemmer til deg!

  SvarSlett
 17. Hei Gøril. Jeg har aldri kjent dere personlig, men husker dere godt fra bim da du var gravid med Jesper. Kondolerer så mye, kjære deg. Det gjorde vondt å høre at Jesper har forlatt denne verden.Du skriver så godt! Det er mye terapi i skriving, fortsett med det. Jeg er sikker på at dine ord også kan hjelpe andre. Klem fra Lita78

  SvarSlett
 18. Jeg er lei meg for at dere må gjennom dette... Jeg gråter for dere alle sammen.. Vet ikke helt hva jeg skal skrive, men bare at jeg tenker på dere, selv om vi ikke kjente hverandre.

  SvarSlett
 19. Har sittet her og lest gjennom siste innleggene dine,mens tårene har trillet.
  Skjønner godt du tenker hvordan du skal greie å overleve uten at. Sånn tenker jeg også, det er hjerteskjærende å tenke på at dere ikke har han hos dere lenger. Selv om dere visste dagen en dag ville komme.
  Håper dere får en fin begravelse og finner styrke til å holde ut dagen og i tiden fremover. Skulle ønske jeg hadde funnet bloggen din tidligere.

  Klem!

  SvarSlett
 20. Kjære Gøril

  jeg gråter og gråter for dere. Det er så forferdelig trist. Jeg tenner et lys for lille, vakre Jesper og for verdens sterkeste og flotteste foreldre og lillesøster. Dere har gjort et uslettelig inntrykk på meg, jeg vil aldri glemme Jesper med de fantastiske øynene.
  Min dypeste medfølelse og mange varme klemmer <3

  Klem, Ulla

  SvarSlett
 21. Ingen kan ta fra oss følelser eller minner. De vonde blir heller aldri borte, men svakere over tid... Mens de gode minnene og følelsene vil alltid være der og like sterke til den dagen dere møtes igjen alle sammen!
  Når tårene renner saktere vil fortsatt minnene holde dere varme i hjerte og smilet kommer før tårene rekker!
  Kjærligheten dere hadde dere i mellom vil alltid leve videre med dere!

  Tenner et lys for dere!
  <3

  SvarSlett
 22. Kondolerer så mye!
  Det var utrolig trist å lese dine rørende historier om den skjønneste lille gutten jeg har sett! For noen helt vidunderlig vakre øyne sier jeg bare!!<3 Du virker som en sterk person.. Klem fra meg^^

  SvarSlett
 23. Ord blir litt meningsløse...
  Tenker mye på dere og vet at morgendagen kan bli tung.

  Fant et annet lite dikt som har gitt meg litt trøst i tunge stunder:

  Som en rose på min vei,
  Vil jeg alltid minnes deg.

  I mitt hjerte du får bo,
  Der jeg ei kan finne ro.

  Rosen binder våre bånd,
  I glede, savn og sorg.

  Du vil alltid være med,
  I tankene ett sted.

  Vi tenner så et lys for deg,
  Og slipper minner inn.

  Det hjelper bitte, lite grann
  Og slippe livet til.
  ---
  Varme og styrkende tanker sendes dere alle <3

  Sofia

  SvarSlett
 24. Tenker på dere! <3 L.E.

  SvarSlett
 25. Kondolerer. Ord blir så fattige når man har mistet det kjæreste man har. Jeg mistet sønnen min for 1 og ett halvt år siden, og jeg tror aldri smerten over å mistet barnet sitt blir borte, men plutselig en dag smiler man og får dårlig samvittighet for at man gjør det. Det kjennes ut som man har ett stort hull i hjertet som det blåser og trekker i.. så tomt.. Men smerten blir litt mindre dag for dag.. og barnet ditt vil adri bli glemt det vil alltid være med deg i tankene og hjertet.

  Vet ikke hva jeg skal si, for jeg kjenner deg ikke men så skjønne barn.

  Tankene mine går til dere i dagene fremover <3

  SvarSlett
 26. Å, Gøril..

  Du kjenner ikke meg, men jeg følte bare behov for å skrive noen ord til deg likevel.
  Første gangen jeg fikk vite om Jesper, var da jeg leste en artikkel om dere i et blad.
  Og igår leste jeg dødsannonsen hans i avisa.
  Jeg har tenkt så mye på dere..
  Og jeg gråter når jeg leser denne bloggen om alt det triste og fine du har skrevet.
  Jeg ville bare at du skulle vite at jeg tenker på dere. Det er det mange som gjør.

  Klem fra en englemamma

  SvarSlett
 27. Så trist og vondt å lese dette..Dere har kjempet hardt og hatt en tøft liv sammen med lillegutten, og nå har dere mistet han!
  Tenk at et så lite menneske kan sette så store spor i så mange mennesker! Vi (jeg) som har lest bloggen deres har virkelig lært noe, fått prespektiv på livet!

  Tenker på deg!

  SvarSlett
 28. Kjære dere<3 Da har jeg lesr denne urolifge vakre og sterke bloggen om lille Jesper og tårene triller det er så meningsløst.Ble kjempetrist da vi motok mail fra barnehagen om at lille jesper var død.Han var en utrolig skjønn gutt.Man vet ikke hvor heldig man er som har friske barn og det må man lære seg og verdsette.Jesper kommer alltid til og bli husekte,han har nok rørt manges hjerter.Det blir nok tungt for dere og leve uten skatten deres.Man har jo ingen og miste men himmelen har fått en vakker engel.Vi skal huske jesper og ofte se på det nydelig bildet som henger av han i garderoben i barnehagen.
  So ro lille mann,nå er dagen over
  alle mus i alle land ligger nå og sover
  so og ro og tipp å tå sov min vesle pode
  reven sover også nå med halen under hodet.Varme tanker fra Andrea i barnehagen til jesper og Barbro og Jon (mamman og pappan til Andrea)

  SvarSlett
 29. Lykkeliten

  Da Lykkeliten kom til verden
  var alle himlens stjerner tent,
  de blinket "lykke til på ferden",
  som til en gammel, god bekjent!
  Og sommernatten var så stille,
  men både trær og blomster små,
  de stod og hvisket til den lille,
  som i sin lyse vugge lå.

  Slik kom da lille Lykkeliten
  til et av verdens minste land.
  Og skjønt han va`ke store biten,
  så var han dog en liten mann!
  Han hadde mørke brune øyne,
  og håret var så sort som kull,
  han lå og skrek det første døgnet,
  men han har så store smilehull!

  Han har så sterke, faste never,
  og slike silkebløte kinn,
  og i en silkeseng han lever,
  der har han også ranglen sin!
  Det er hans verden nu så lenge
  det aller første år han har,
  og han vil ingen større trenge
  før han det første skrittet tar!

  Til livets ære skjer et under
  i alle land hver dag som går,
  ja, i ethvert av de sekunder,
  som men`skehetens klokker slår!
  Men ingen vet og ingen kjenner
  den vei ditt lille barn skal gå,
  og ingen vet hva skjebnen sender
  av lyse dager og av grå.

  Men Lykkeliten kom til verden,
  og da var alle stjerner tent.
  Det lovet godt for fremtidsferden,
  det var et tegn på skjebnen sendt!
  Og sommernatten var så stille,
  men både trær og blomster små
  de stod og hvisket om den lille,
  som i sin lyse vugge lå!

  Hvil i fred lille Jesper<3

  SvarSlett
 30. Kondolerer så kjempe mye..måtte du og dine rundt deg klare denne store sorgen, føler veldig mye med dere og vet hvordan det er å miste noen, bare at dere fikk se hvordan Jesper ble, hvor utrolig vakker han var og den fantastiske personligheten du klarer så godt å skrive frem. Første gangen jeg ser denne bloggen, men har lest igjennom masse, og ser hvilken utfordringer dere har hatt..
  Er en søster til en gutt på 6 år som har cp og hans tvillingbror døde dessverre før vi fikk se han i live. Ser at min bror og Jesper har hatt mye av samme komplikasjoner, og det er nesten litt godt å lese at man ikke er alene her i verden med noe helt annerledes enn et vanlig liv.

  Håper du å dine klare komme dere over dette som er så inderlig forferdelig..En dag vil nok dere se han igjen :) og minnes over de gode, så alt for korte årene dere hadde i lag med han.

  SvarSlett
 31. Det er så sterkt det du skriver, det river i hjertet mitt!
  Et nydelig dikt også.
  Du er verdens beste Jesper-mamma, Gøril! Og likeså Tilde-mamma!
  Jeg tenker på deg og dere hele tiden, jeg tenker på hva du går gjennom nå, jeg tenker på begravelsen i morgen, hva som kommer etter det...
  Jeg har forsøkt å gi noen kommentarer i et par av de forrige innleggene dine, og jeg kjenner bare at jeg ikke har ord, egentlig... Men vil så gjerne vise deg min medfølelse!
  Tenker på deg, gråter med deg, føler med deg♥

  Varm klem.

  SvarSlett
 32. nå har jeg lest langt bakover i bloggen din, og alt om jesper. jeg bare gråter og gråter. han er noe av det vakreste jeg har sett. uskyldige, storøyde lille. kan ikke se han feiler noe som helst, også forsvinner han bare.. kan jeg banne, kan jeg si fy faen, så jævlig. jeg kjenner jeg vil kose han jeg og, den varme slappe kroppen, som en forvokst nyfødt.jeg vil aldri glemme historien din.

  SvarSlett
 33. Det er fælt å se deg lide med dette. Ønsker deg alt godt resten av 2010. Gutten din er der for deg uansett :)

  - Anne Marthe

  SvarSlett
 34. Kjære Gøril...
  skal tenne lys på frokostbordet i morgen tidlig,
  og tenke på dere og den dagen dere har foran dere...Tenk på alle oss "usynlige" vennene du har i blogg-verden. Vi holder deg litt i hånden i morgen, alle sammen...

  SvarSlett
 35. Som so monge andre her har sagt so e det fyrste som slår meg at du selvfølgelig e den beste mammaen Jesper kunne hatt. For det andre kan ikkje ej forestille mej, som nybakt mamma, kor djup sorga over å miste sønnen sin må vere.
  Tårene renner i medfølelse, i fortvilelse og i ønske om å på noken måte bidra til å trøste. Takk at alt du dela med oss, og om eg kan sei det slik so gir det meg mot og styrke og inspirasjon til å vere den beste mammaen eg kan vere, slik som du for Jesper og Tilde.

  Måtte du og familien igjen finne styrke og det håpet som du skreiv va borte. Jesper og historia hans har fått ein plass i hjertet mitt.

  Alle gode tanker,
  Elise

  SvarSlett
 36. Lykke til i morgen. Måtte du finne styrke til å ta et siste farvel med den flotte gutten din. For alltid vil du likevel bære han med deg!

  SvarSlett
 37. Det var veldig trist å lese om at Jesper er død. Men det har vært veldig fint å lese om flinke foreldre som har gjort mye for barna sine. Dere har vært enestående!

  SvarSlett
 38. Hei. Jeg kjenner deg ikke men fant bloggen via en annen blogg. Jeg har nå lest mye i bloggen din, og dine to hjerteskatter. Tårene renner og jeg synes det bare er så altfor trist, alt sammen. Jesper er nydelig, og bildene så fine, pass alltid godt på dem og alle minner. Jeg er sikker på Jesper synes du var den beste mammaen og pappaen den beste pappaen og Tilde den beste lillesøsteren. Ta vare på dere selv alle 3. Det vil alltid være 1 for lite i familien, men jeg tror ting blir lettere etterhvert. Ikke mindre trist, men bare litt lettere. Han sover sin dypeste søvn nå, og har ingen smerter mer. Stor klem til dere alle.

  SvarSlett
 39. Jeg sitter her og leser, mens tårene renner konstant, huff så utrolig trist :(

  Dere er sterk, og sammen blir dere sterkere! <3

  SvarSlett
 40. Kjære Gøril!
  I morgen vil det brenne to lys her hele dagen.
  Et for vakre lille Jesper og et for hans fantastiske mamma,pappa og lillesøster.
  Må den tøffe dagen i morgen,bli en avskjed en kjempe verdig.Jeg er helt sikker på at det blir en flott seremoni...og en av de tøffeste dagene dere som foreldre må igjennom.
  Tenker mye på dere!
  Mange trøsteklemmer fra Ellen

  SvarSlett
 41. Dette er så vondt og sterkt å lese. Det er også inspirerende på den måten du "overlever" selv på. Du viser stor styrke i å være åpen om hvor vondt dette er. For meg setter det perspektiv på livet. Og jeg ser det er mange som føler det samme. Jeg kondolerer, og sender beskjed til englene om å ta godt vare på Jesper. En vakker gutt.

  SvarSlett
 42. Hei.
  Jeg leste bloggen din første gang i dag.
  Kondolerer så mye!
  Vet så altfor godt hvordan det er å miste noen.. Ikke et barn, men bestevenninne.

  Beste tanker til dere begge.

  SvarSlett
 43. Hei! Det er så lett å føle med dere i den sorgen dere har nå... Satt med klump i halsen og tårer i øynene. Du har en veldig flott blogg, med mange reflekterte tanker. Ønsker dere alt godt! Trøsteklem <3

  SvarSlett
 44. I dag brenner det 1 lys her hjemme for en tapper liten vakker engle jespergutt .Tenker på dere og den utrolig tunge dagen dere må i gjennom i dag.Sitat Åge Aleksandersen.Mange tåra,tunge stunda e æ redd for at det bli.Man får ta vare på de gode minnene som sikkert er mange.Jeg tror nok jesper hadde de supreste foreldrene og lillesøsteren.Dere er virkelig unike!!!!Varm klem.

  SvarSlett
 45. Kjære Gøril,

  tenker på dere i dag når Jespers gravferdsdag er kommet. Lyset er tent i vinduet mitt for ham i dag.
  Lykke på reisen, Jespersen...
  Varme bjørneklemmer til dere alle sammen, venn.

  SvarSlett
 46. Hei igjen, håper dere får en fin og minnerik dag. Tenker på dere

  Varme klemmer

  SvarSlett
 47. Hei Gøril. Jeg husker deg fra bim og dib. Jeg fødte også en gutt i 2007-oktober 2007.
  Synes det var så grusomt det som skjedde med dere:( Når jeg nå leser at lille vakre tapre Jespersen har gått bort, ble jeg bokstavelig talt helt fra meg - av sorg. Begynte å lese bloggen din sent igår, og ble sittende å lese til laaaangt på natt mens tårene rant i strie strømmer:(
  Så flott at dere har fått et barn til, som i tillegg er frisk som en fisk;) Utrolig vakre barn du har! Men så har de en vakker mamma også, på alle måter:)
  Jeg føler for å si så mye til deg, men jeg finner ikke ord, eller de "rette" ordene.
  Utrolig vakker header du har, jeg forstår hva du mener med å drukne i de vakre øynene til Jesper;) Jeg tror med hånden på hjertet at det er noen av de vakreste øynene jeg noensinne har sett!!
  Du har det helt sikkert knalltøft nå, men det vil bli bedre etterhvert. Tror nok at du etterhvert vil klare å se tilbake på de gode minnene med Jesper.
  Mitt mammahjerte lider med dere i denne tunge stunden:(
  Håper det er greit for deg at jeg følger bloggen din?!
  Varme tanker til dere fra oss:)

  SvarSlett
 48. Jeg tenner lys for Jesper og tenker på dere i dag. Mange varme klemmer.

  SvarSlett
 49. Alle mine tanker er hos dere i dag Gøril. Jeg håper dagen blir minneverdig og fin. Tenner et lys her som brenner for Jesper, vi kommer aldri til å glemme deg lille venn. Tenk så mange du har beriket livet til!

  SvarSlett
 50. I dag er tankene mine hos dere Gøril!
  En tung dag... Husk at selv om dere følger Jesper til hans siste hvilested, kommer han alltid til å være med dere i hjerte, sjel og sinn!
  Tenner et lys for den tøffeste lille kjemperen! Du vil aldri bli glemt Jesper!

  SvarSlett
 51. Kjære Gøril!

  Du og dine nærmeste er i våre tanker i dag.

  Klem fra Inger K og David

  SvarSlett
 52. Tenker på deg i dag Gøril. Tenner også lys for Jesper idag. Mange klemmer

  SvarSlett
 53. Kjære Gøril.

  I dag har jeg tenkt på dere i hele dag, jeg har så vondt av hva dere står i.

  Jeg fant bloggen din for noen dager siden og har sett på det mange ganger siden. Jeg har en liten jente på snart ett år som har et sjeldent syndrom og kjenner meg igjen i så mange av tankene dine. Frykten for å miste var enorm før vi fikk diagnosen, klarte ikke å ta vare på de andre barna mine slik som jeg ønsket.

  Jeg finner en styrke i bloggen, takk.


  Klem fra Benedicte

  SvarSlett
 54. Tenker på dere idag..
  Lev ut sorgen som det passer for dere..Ikke noe er feil, men det kan være vanskelig om dere stenger noe inne. Sender avgårde både trøst og styrke - selv om jeg bare kjenner dere litt fra denne bloggen.. Veien går videre selv om det føles umulig...
  Inger, Østlandet

  SvarSlett
 55. Har tenkt masse på dere i dag, og 1 lys brenner her i dag for englegutten Jesper.

  SvarSlett
 56. Jeg sitter her...tårene renner...har tenkt på dere i hele dag...også dagene før denne dagen. Tusen takk for at jeg fikk være med å ta farvel med verdens beste og fineste gutt, jesper. Kjente han ikke så godt, men allikevel føler jeg at jeg kjente han... Ser han for meg der han lå oppi senga si på stua.Så fin og rolig. Vær sterk Gøril. Tilde trenger deg, verdens beste mamma. Mange gode klemmer fra Laila.

  SvarSlett
 57. Hei, fant link til bloggen din på facebook, fikk litt lyst til å skrive til deg..
  Vet ikke helt hva jeg skal skrive men har lest et par sider nå og har grått i ett kvarter, kan ikke innbilde meg hvor fælt dette må være for deg. Men sterk det er du, det ma du aldri tvile på..kjenner deg som sagt ikke men du virker veldig sterk utifra hvordan du skriver.. Ville egentlig bare si at Jespers historie virkelig rørte meg, helt nydelig gutt..
  Ronja Fra Finnmark

  SvarSlett
 58. Hei Gøril! Har tenkt på dere i hele dag! vore helt i "min egen verden" på jobb i dag! lyset tente eg klokken 10 i dag og det brenner enda! dere har virkeli rørt meg og mange tusen andre!

  SvarSlett
 59. Jeg fant bloggen din via en annen blogger.
  Det skulle ikke mange setningene til før jeg begynte å gråte.

  Du har nok funnet din måte og "behandle" en del av den tunge prossesen du må igjennom.
  Jeg har ingen anelse om hva du og din familie har gått igjennom og ennå gjør.
  Men en ting er 100 prosent sikkert lille Jesper var og er i deres hjerter en fantastisk gutt. I tillegg til oss lesere.
  De nydelige øynene og det flotte smilet er brent inn i mine minner for alltid.

  En gang for noen år siden skrev jeg et lite dikt til min mor som takk for alt hun har gjort. Det passer nok bra med de tankene du skrev om her i et innlegg.

  A mothers love is like the claws of a lioness, she will allways protect you.
  A mothers love is like the eyes of an eagle she will allways see you.
  A mothers love is like the ocean it is for ever.

  Ingen annen kunne vært en bedre mor for lille Jesper enn du har vært og alltid vil være.

  Jeg håper dere får en fin dag i morgen.

  Takk for at du deler dette med oss.

  Siv.

  SvarSlett
 60. Hei kjære deg. Mange ord er skrevet, mange som føler med dere. Ville bare sende en god varm klem! Jeg blir så berørt av din historie. Har selv vært så heldig å få kjenne et helt spesielt lite barn, lille Ive. Men så vondt det gjør når de små må forlate oss så tidlig... Du skriver utrolig godt om det dere står i nå, du formidler så mye kjærlighet og varme gjennom ordene om dagene som har vært og dine tanker til Jesper. Du kan ha verdens beste samvittighet for at du var der som den beste moren Jesper kunne få, og at du alltid vil bære han med deg som en helt spesiell skatt i hjertet. Mine tanker går til deg og din familie, varm klem fra Gunhild i Lavendelheimen.

  SvarSlett
 61. Kjære Gøril!
  Ord blir fattige! Jeg har tenkt mye på dere i dag! Takk for at jeg har fått følge Jesper siden han var i magen din. Han vil alltid være i hjertet mitt, den nydelige gutten din! Jeg vil bare si at han var heldig som hadde deg som mamma!
  Varme tanker fra Ønskemor!

  SvarSlett
 62. Du skriver i et innlegg lenger ned at verden går videre, at folk ler og smiler. Verden min stoppet opp en stund når jeg leste bloggen din. Ønsker deg alt godt :)

  SvarSlett
 63. Kondolere.
  Et lite liv som setter sterke spor etter seg er over.
  En sterk opplevelse å lese om kampen deres. Både som forelder og barn.
  Alle gode ønsker!

  SvarSlett
 64. huff som jeg griner nå... ! :(

  så vakkert skrevet! og så tapre dere er!
  mistet datteren min i krybbedød på julaften 2008... 5uker gammel..

  uvirkelig og urettferdig... blir fortsatt helt satt ut av å se og lese om andre englemødre... :`( men stå på<3 han vil alltid være med dere<3 stor klem fra mamman til Cèline

  SvarSlett
 65. Jeg kondolerer så mye, jeg sitter her å gråter for dette var virkelig noe av det tristeste jeg har vært borti!
  Det var kjempe vakkert skrevet..

  Lykken i livet
  er veien du går.
  Veien til lykken
  er nå der du står.


  Lykken i livet
  er en blomst,
  en venn, en vind,
  der venter i sivet.


  Lykken i livet
  er en stille stund,
  en tanke, en hånd
  og de nære bånd.


  Lykken i livet
  er levende øyne,
  et givende hjerte -
  der lærte av smerte.

  kanskje det her er frekt av meg å spørre om men jeg lurte på om du synes det er greit att jeg legger ut ett lite innlegg på bloggen min om denne bloggen?

  Du å dine er i mine tanker!

  SvarSlett
 66. Jesper rører meg til tårer og det gjør du og Gøril. Jeg jobber i en barnebolig hvor det er flere multihandicappede barn, og jeg må si at jeg beundrer deg STORT! Det er en grunn til at Jesper valgte deg til mor, ingen kunne gjort noe bedre for han enn deg og det du gjorde for han. Han er virkelig elsket og det vet han sikkert. For en skjønn liten engel han er:-)

  Jeg tror at alle har en "misjon" de skal utrette før de forlater vår jord og at når denne "misjonen" er utført kan man forlate kroppen og sjelen blir fri. Barna jeg jobber med har kanskje ikke språk de kan kommunisere med oss med, men ingen har likevell lært meg og rørt meg så mye som disse vidunderlige barna. Dette høres kanskje rart ut, men det er sånn jeg tenker.

  SvarSlett
 67. Barne våres er bara til låns en liten stund...
  til de får vinger og klarer å flyge sjølv...
  Barna våres er bara til låns der vi er til for å veilede dem gennom livet...
  Barna våres er der for å vise oss veien til hjerta ♥

  ...Vi glemmer lett ut hva et liv betyr... men når vi mister det så skjønner vi at vi alle føds under samme himmel..
  Vi kjemper fra det vi føds til vi læmnar denne jord og flyger tilbake til himmlen.

  En del av oss er her en kort stund et lite øyeblikk andre får kjempe gennom hele livet...men husk at det er minner som teller og vi husker hvordan den person fikk oss til å føle...elske, glemme og tilgi er nøkkeln til livet ♥ ♥ ♥

  Besøk gerne siden min ( Secret in My Heart ) på fb...legger in mye dikter og sitater der som kan hjelpe på vei... Stor klem til deg min ukjente venn... ta vara på dere!!! )

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen til meg. Det gjør meg så glad :)