mandag 1. februar 2010

Litt om dagen i dag, en sorgfull dag.

Dagen i dag har vært tøff. Knalltøff. Det er godt å ha denne bloggen å skrive fra seg. Jeg merker at skriving er terapi. Jeg må skrive fra meg tankenen mine, ellers blir det enda vondere.


Jeg stod opp i dag, og tenkte bare på at Jesper var i barnehagen. Han har alltid dratt til barnehagen før jeg står opp. Sengen hans var oppredd, og klar til han skulle komme hjem fra barnehagen. Jeg ventet og ventet på han, og jeg visste jo at han ikke ville komme hjem i dag.
Jeg kikket allikevel ut av vinduet da klokken var 16.00, for å se om det kanskje kom en taxi med verdens fineste gutt i.

Jeg visste jo at det ikke gjorde det, allikevel måtte jeg se. Og det var så tøft. Forferdelig.

I dag har jeg grått mye. Gått nesten hele dagen med tårer rennende nedover. Tenkt på alle de gode minnene. Luktet og satt og niholdt på Jesper sin vognpose i fanget mitt. Det lukter innmari Jesper av den. Jeg snuser og snuser og kan ikke forstå at jeg aldri skal lukte han igjen. Jeg sovnet litt mens jeg holdt den. Da lå jeg liksom med Jesper i armkroken min, som han alltid var, i en eller annen armkrok. Jeg var litt i ørska da jeg våknet. Skjønte ikke. Ville ikke.

Jeg har pratet med fastlegen min i dag, hun er utrolig god å prate med. Glad jeg har en så fin lege. Glad hun ringte meg i dag.

Vi var også en tur på sykehuset. Hadde på forhånd ringt for å høre om sykepleieren som var sammen med Jesper da han døde var på jobb. Og det var hun. Kjente at jeg ville så inderlig prate med henne. Hun var så trygg, rolig og omtenksom. Hun passet på meg, på kjærestemannen, og hun passet på Jesper mens han levde, og etterpå.
Det betydde mye for meg at hun var sånn som hun var, så ekte, full av følelser og ærlig, men likevel så trygg og rolig.
Vi kjøpte med noen blomster til henne. Mine favoritter, lyserosa roser.
Det var nok veldig tøft for henne å være der da Jesper døde, jeg ble så redd de hadde glemt henne. Jeg vet det gjorde veldig inntrykk på henne, og at det ikke var bare en jobb for henne da Jesper døde. Det gjorde godt å få klemme henne igjen, pratet med henne, fortalt henne hvor viktig hun var for meg den dagen. Det var tydelig at hun var veldig beveget og rørt. Et fint menneske.

I kveld kommer presten, jeg gruer meg. Jeg har en stor klump i magen.
Vi skal prate om begravelsen, jeg har aldri hatt en slik samtale før. Det føles jo bare feil. Det føles bare vondt.

Det er så tomt her i huset, selv om vi har verdens fineste Tilde som virkelig lyser opp tilværelsen min. Hun har også fått RS-viruset nå, og er veldig forkjølet. Men for en forskjell. Hun spiser, hun ler, hun leker, full fart. Ja, snørret renner, hun hoster til hun kaster opp, og er full av feber.
Allikevel så er hun helt frisk. I mine øyne den friskeste i verden.
Det er så vondt å tenke på at Jesper døde av dette, og her sitter hun, min solstråle og ikke bryr seg særlig om hun er ganske så pjusk her om dagen. Er det sånn det egentlig skal være?
Det vil bli en befrielse, at forkjølelser ikke lengre vil bety døden.

Vil dele et bilde med dere, det er ikke spesielt fint akkurat. Men det spiller ingen rolle.
Slik lå jeg og Jesper ofte på morgenene, i helgene. Kjærestemannen lekte med Tildesnupp, og jeg og lillekjæresten min sov sammen. Det var herlig, det kunne ikke bli mer herlig.

Det føles så tomt, så innmari tomt uten han.min nydelige, vakre, varme gutt.

30 kommentarer:

 1. Jeg har tenkt så mye på dere de siste dagene, Gøril. Plutselig popper dere opp i hodet mitt, og jeg blir så trist :(
  Man vet liksom ikke hva man skal skrive eller si. Det er jo ingen ting man kan si som vil gjøre ting bedre..
  Jeg er veldig glad for at dere har fineste Tilde da, som kan lyse opp dagene deres!! Håper hun blir fort frisk!
  Stor klem fra Daniel og meg

  SvarSlett
 2. Hilde, mamma`n til Ole1. februar 2010 kl. 19:12

  Må bare si at du er helt fantastisk på alle tenkelige måter, Gøril. Helt ubeskrivelig.. For oss er du det tapreste og sterkeste på denne jord. Og det at Jesper valgte akkurat deg til å være mamman sin, er ren og skjær lykke♥ Han kunne ikke vært mer klok i valget sitt. Vet så inderlige at smerten river og sliter i hele kroppen din. Men du har så mye å leve for, så du må holde deg flytende, holde hodet over vannet. Enkelt for meg å si, men du må. Hele verden venter på deg, Tilde trenger deg. Jeg vet at du klarer dette. Tenker på dere hele tiden♥

  SvarSlett
 3. Tenker så mye på dere, selv om jeg ikke kjenner dere. Tårene bare strømmer når jeg leser det du skriver.... Bildet av deg og Jesper er nydelig!!! Det er så tydelig at han koser seg. Så fredelig, med den lille gode armen over skulderen din....

  SvarSlett
 4. Kjære deg...
  Du skriver så fint, og flink til å sette ord på det.. det vil nok hjelpe deg senere..
  Bilde du delte med oss var nydelig.. ser ut til å være noen gode stunder...
  Både du og Jesper er i tankene mine mange ganger til dagen, og jeg er inne og leser bloggen din.. Jeg sko så gjerne sendt all min styrke din vei i disse dager, men jeg håper det kan styrke litt at det er mange i norges land som følger dere og tenker på dere...
  Sender en klem din vei.... Lillebille

  SvarSlett
 5. Så trist å lese. For en heldig gutt du har - tenk å få lov å ha deg som mamma den korte tiden han ledve.Jesper er så utrolig vakker, på bildene ser han så harmonisk , lykkelig og fornøyd ut.
  Jeg er ikke der

  Stå ikke ved min grav og gråt,
  jeg er ikke der, jeg sover ikke
  Jeg er vinden som blåser
  Jeg er diamanter som glitrer i snøen
  Jeg er solskinnet på det modne korn
  Jeg er det milde høstregn
  Når du våkner i morgengryet, er jeg der som
  fuglenes sirklende flukt
  jeg er de funklende stjerner som skinner om natten
  Stå ikke ved min grav og gråt
  Jeg er ikke der
  Jeg døde ikke

  ~Mary Frye (original

  SvarSlett
 6. Du er så flink til å skrive, Gøril. Jeg er glad du er flink til det. Som du sier, så er det god terapi. Du skriver så bra at jeg synes jeg kjenner noe av smerten du gjennomgår når jeg leser. Tårene vil ikke stoppe.

  Jeg har mest lyst til å holde rundt deg og gi deg en god klem når jeg leser. Sender deg mange styrkende tanker jeg også.

  Det bildet syntes jeg var utrolig fint. Synes det gjenspeilet så godt relasjonen mellom dere to. Du, den trygge og besteste mamman Jesper kunne ha fått. *klemme*

  SvarSlett
 7. Du er så flink å skrive Gøril. Flink til å dele tankene dine sammen med oss. Jeg skulle så ønske at omstendighetene var annerledes. Jeg gråter hver gang jeg er innom og leser det du har skrevet. Tenker på dere og Jesper gutten. Den nydelige gutten som er så heldig å ha deg som mamma. Vet egentlig ikke hva jeg skal skrive. Ord er så fattige! Men, dere har mange som tenker på dere. Jeg håper samtalen sammen med presten også bringer frem de gode minnene om Jesper. Savnet vil alltid være der, men grip godt om de gode minnene dere har.

  Klem fra Elin

  SvarSlett
 8. hei :)
  har lest bloggen din en stund, men aldri lagt inn kommentar.. men jeg må bare si at du skriver så vakkert, og jeg blir rørt av alt du skriver. jeg føler med deg i tapet av Jesper, selv om jeg aldri har mistet ett barn selv, og klarer ikke forestille meg hvor vondt det er. han var en nydelig gutt, som helt tydelig var en gledesspreder for de rundt seg.
  jeg kjenner at jeg blir takknemlig for at jeg selv har friske barn, det har jeg egentlig alltid tatt som en selvfølge, men det er det jo ikke. man burde bli flinkere til å sette pris på det, og alt annet som livet tilbyr oss som er friske.
  lykke til med begravelsen, håper det blir en vakker avskjed, som gir dere gode minner for senere.

  katarina

  SvarSlett
 9. Tenker på dere selvom jeg ikke kjenner dere.
  Har fulgt bloggen en stund ,syns du skriver så godt at jeg har lest gjennom hele.Alle de fine bildene gjør det ekstra koselig.
  Det at du tenker på andre som var rundt Jesper, sier vel alt om hvor stor sinnet du er. Uansett hvor vondt du har det. At han som skal synge i begravelsen føler seg beæret skjønner jeg godt. Ingen tvil om at en knytter sterke bånd når en jobber så tett på barn som trenger litt ekstra.Da gjør det godt å være med helt tilslutt selvom det er aldri så vondt.
  Sender varme tanker til deg og kjærestemannen og alle andre som har mistet en kjær og god gutt.
  Hilsen Wenche

  SvarSlett
 10. Hei. Jeg kjenner deg ikke, men har vært inne og lest bloggen din noen ganger. Historien om Jesper har gjort inntrykk. Verdens vakreste, fineste gutt. Som flere sier her; du er så utrolig flink til å skrive, til å sette ord på følelsene dine. Det gjør så vondt å lese. Går ikke ann å forestille seg den sorgen dere sitter med nå. Mange varme tanker til deg og familien din i denne tunge tiden. Klemmer fra Anniken V.

  SvarSlett
 11. Hei, kjenner deg ikke, men kom innpå bloggen din, helt tilfeldig faktisk.. Å den har gjort inntrykk! Tårene triller når jeg leser dette, å bildene av prinsen din er verdens vakreste!
  Ingen kan nok forestille seg hva du går igjennom uten å ha opplevd det selv.. Det at du bryr deg om andre oppi alt dette, viser bare hvilken fantastisk å sterk person du er. Sender dere mange varme tanker.

  SvarSlett
 12. For et nydelig bilde, Gøril.
  Alle kan se at dere hørte sammen.
  - du og Jesper.
  Det gjorde dere gjennom hele hans fysiske liv, og det skal dere alltid gjøre gjennom hjertet ditt.

  Varm klem, Alba.

  SvarSlett
 13. Hei Gøril, tenker fortsatt masse på deg. Synes det var så trist at dette skjedde med deg og jesper.For noen flotte bilder du har av han. Selvom det er mye smerte i det du skriver synes jeg denne bloggen mest av alt handler om kjærlighet. En ressurssterk mor sin sterke og dype kjærlighet til sine barn.

  SvarSlett
 14. Jeg har egentlig ikke ord for å uttrykke min medfølelse ovenfor deg!
  Jeg sitter her med ett hull i hjertet og med tårer som renner som en sildrende bekk nedover kinnene mine.
  Det er veldig lett å leve seg inn i situasjonen din - selv har jeg en sønn.
  Men samtidig går det ikke ann å forstå hvordan det er og føles for deg.

  Jeg må bare si, du er ett utrolig sterkt og vakkert menneske. Du skriver om barna dine på en helt fantastisk, vakker måte <3

  Jesper er og var utrolig vakker og lever igjennom deg fortsatt.

  Sender deg tusenvis av varme tanker, og ett lass med styrke!

  Ord er fattige i en slik situasjon. Jeg aner ikke hvordan jeg skal få ut ordene som beskriver hva jeg føler når jeg leser bloggen din. <3

  Alt jeg kan si er at jeg er utrolig lei meg på deres vegne, og tusentakk for at du deler denne historien med oss <3
  Jeg kjenner verken deg eller din familie, men jeg vil alltid huske historien din, og det vakre englebarnet ditt <3

  SvarSlett
 15. Kjære Gøril-vennen.. føle så inderlig m dæ. Du e så fin og sterk. D har du verre i lang tid, og no e d en ny fase.. men du kjæm styrka igjennom den her å Gøril. Alt gir dæ styrke t slutt. Ingen hadd passa bedre som mamma for Jesper og Tilde enn nettopp du. Så my kjærlighet, ærlighet og omsorg. Og ikke minst humor. Takk for at æ har fått kjenn all dæm sian ved dæ.. Og takk for at vi får ta del i hverdagen.. Varme tanka og klemma fra Liv Marit

  SvarSlett
 16. Jeg vil hedre deg, og sønnen din.
  Det er det minste jeg kan gjøre.

  Jeg håper det er ok at jeg har linket til bloggen din på min blogg.

  Historien din er så sterk og vond - samtidig som den er så vakker <3

  SvarSlett
 17. Saa utrolig fint bilde av deg og Jesper! Saa harmonisk og stille og godt det saa ut.
  Jeg vet jo ikke helt hva jeg skal si i en slik situasjon, men jeg haaper at du klarer aa se en glede i de smaa tingene i dagene som kommer. Selv om det sikkert föles meningslöst naa kommer det bedre dager. Det er jeg sikker paa. Jeg har venninner som har mistet brödre i ung alder, det er jo ikke det samme som aa miste sitt barn, jeg VET det. Men uansett, dagene blir litt bedre etterhvert. Man finner en maate aa leve med sorgen paa. Og aa huske alt det som var saa fint.
  Haaper det har gaatt bra med dere i dag.
  Tenker masse paa dere OFTE i löpet av dagen. Jeg tar virkelig ingenting for gitt lenger, men er enda mer dypt takknemlig for det jeg har i livet mitt.
  Lue er snart paa vei min venn:)
  Store og varme klemmen fra meg!

  SvarSlett
 18. Tenner ett lys for dere og lille Jesper. Det lyser svakt utover Oslo by. Det er nok mange lys der ute for lille Jesper nå.

  Fordi du skriver så flott synes jeg nesten jeg kjente Jesper og dere litt jeg også. Akkurat nå kjennes det som om jeg aldri kan slutte å gråte igjen. Ingen skal måtte miste barnet sitt.
  Jeg synes bildet av deg og Jesper var utrolig vakkert!

  Takk og lov at dere har lille nyydelige Tilde! God bedring til henne fra oss også.

  Håper det gikk bra med deg hos presten i kveld. Jeg tror at alt har en mening - men dette er bare fryktelig fryktelig meningsløst :(

  Varme tanker til dere fra "Beline"

  SvarSlett
 19. Kjære Gøril! jeg sier som alle andre her inne, jeg blir så trist og rørt når jeg leser bloggen din. Du skriver helt fantastisk bra, så ekte og beskrivende. Jeg tror alle som har et mammahjerte blør inni seg av dine ord.
  Du gjennomgår nå alles frykt, det er ingen smerte som kan overgå det å miste sitt eget barn.Jeg føler sånn med deg, tenker på dere mye, jeg tenker på tapre Jesper. Jeg er sikker på at han kler vinger,at han er en liten engel som passer på mamma, pappa og Tilde nå.
  Takk for at du deler sorgen din med oss, og vit at vi tenker på deg.

  God klem fra Marie

  SvarSlett
 20. Ble utrolig rørt av det du har skrevet. Kan ikke sette meg inn i det dere opplever, men føler med dere.

  SvarSlett
 21. Kjære Gøril!

  Du er en helt unik peron, som mitt i den sørste sorgen du har evner å se de andre rundt deg. Tenke på at han som sang for Jesper i barnehagen, skal få synge en siste sang for han, om sykepleieren som var på vakt og tok hånd om dere - i dag tok du hånd om henne. Med dine yndlingsblomster og gode ord.
  Det var ett så flott bïlde der dere lå tett sammen du og den lille kjæreste gutten din. Så herlig, så herlig....
  Jesper var en så nydelig gutt, de blå tindrende øynene innrammet av lange øyenvipper. En ser de så godt på de små bildene med teksten: den sterkeste, den vakreste.

  Vi ønsker Tilde god bedring <3

  Og sender mange gode tanker til deg og kjærestemannen.

  Klemmer fra Inger K og David

  SvarSlett
 22. Kom over bloggen din , og det er jeg utrolig gla for. Du skriver så ærlig, virkelig..Jeg har lest hele bloggen og kan ikke annet enn å si kondolerer. En nydelig gutt på mammas skulder, vakkert bilde. Tenker på dere selv om jeg ikke kjenner dere..ønsker dere alt godt! For ei søt lita prinsesse du har<3

  SvarSlett
 23. Så skjønt bilde av Jesper og mamma. Han ligger på verdens tryggeste fang, dere varmer hverandre. Dere to vil for alltid være knyttet sammen, kjære Gøril.

  SvarSlett
 24. Dette er første gang jeg er innom bloggen din, og jeg bare gråter og gråter. Det er umulig for meg å forestille meg smerten du og din mann har nå, men jeg skjønner at sorgen er bunnløs. Verden er urettferdig, og ingen foreldrer fortjener dette. Jeg vet ikke hva jeg skal skrive, for alle ord blir fattige - men jeg håper dere vet at det er mange som tenker på dere. Husk at dere har gitt Jesper det beste han kunne fått, og at han endelig har funnet fred nå.

  Vil dele et dikt med dere. Der har sikkert hørt det før, men jeg synest det er så nydelig:


  Ser du stjernene, liten, fra der hvor du er?
  Ser du månen som speiles i vannet?
  Ser du vi gråter? Vi har deg så kjær.
  Vet du hvor dypt du er savnet?

  Fryser du, liten, - eller har du det godt?
  Sprer du tannløse smil over verden?
  Er du redd, er du ensom, kanskje savner du oss?
  Har du kjærlighet med deg på ferden?

  Kjempet du, liten, før du reiste fra oss?
  Fikk du med deg alt du trengte?
  Fikk du omsorg og lykke og kjærlighet nok?
  Merker du hvordan vi lengter?

  Kan du høre meg, liten? Når tankene frem?
  Kan du gi meg det svaret jeg trenger?
  Er du omsvøpt i glede og varme og fred
  i hvile på dunmyke senger?

  Elskede unge, får vi treffes igjen?
  Det er blitt så stille her hjemme.
  Takk for den tiden vi hadde deg her
  for alt det vi aldri skal glemme.

  SvarSlett
 25. Kondolerer så utrolig mye, ingen mødre burde måtte gå igjennom noe slikt, ikke noe barn heller...
  Han var en kjempeskjønn gutt

  SvarSlett
 26. I likhet med flere som har lagt inn en hilsen her, så kjenner jeg dere ikke. Men, jeg vil bare få uttrykke min sterkeste medfølelse og fortelle dere at jeg tenker mye på dere nå om dagene. Jeg er sterkt beveget av deres historie. Den vakre og sterke gutten deres har gjort dypt inntrykk. Takk for at jeg gjennom denne bloggen har fått tatt del i deres liv.

  Varme klemmer fra Ingvild - en tobarnsmamma fra Trondheim

  SvarSlett
 27. Ni er i mina tankar idag.

  klem Maria_76

  SvarSlett
 28. føler jeg knuser innvendig på dine vegne når jeg leser. må være sinnsykt fælt, kan ikke forestille meg det en gang. utroooolig herlig han var også! hvil i fred. håper det går bedre etterhvert.

  SvarSlett
 29. for en vakker liten Jespergutt <3<3
  fineste bildet <3

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen til meg. Det gjør meg så glad :)