fredag 29. oktober 2010

Fin fredag og tankefull, igjen.

I dag har det vært, og fortsatt er, en nydelig fredag. Kjenner det er befriende og deilig, og en lettelse at det går an å ha det bra, tross for å ha opplevd så mye trasig i livet mitt. Jeg kan kjenne på følelsen av å være heldig, selv om jeg egentlig ikke synes det er så passende ord om meg og min familie. Men jeg er jo det, på mange måter, er jeg ikke?
Jeg har en fantastisk datter som betyr hele verden for meg, en kjærestemann som også topper den listen, jeg har de godeste venner og familie, og jeg elsker jobben min.

Jeg har en indre ro som er lenge siden har vært hos meg, og jeg føler meg mye mindre stresset. Endelig begynner jeg å føle meg helt frisk, sånn fysisk altså. Det har tatt lang tid, men jeg kan sove uten nesespray ;-)
Dere vet jo om det ekstra bekymringsgenet jeg har fått utdelt, og det er skjønt å la det hvile litt. Det gjør godt i topplokket mitt, og jeg kjenner meg lettere. Friere. Gladere.

Lykke.

Jeg sitter fortsatt å tenker mye på helgene vi hadde før. At jeg gruet meg til de, så virkelig ikke frem mot en eneste helg. Det var så vondt, og jeg ønsket alle hverdager velkomne. Jeg må innrømme at jeg HATET helg før. Det var et mareritt, jeg kan ikke finne passende ord, og det er fælt å tenke på at det var sånn.
Nå er det blitt motsatt. Jeg ønsker helger svært velkommen, og ser alltid frem mot helgen.
Rart hvordan livet forandrer seg. Fordi jeg savner jo han som gjorde helgen vanskelig, og derfor er det rart å tenke at det var vanskelig og tøft, når jeg får vondt i hele hjertet mitt når jeg tenker på at han er borte.
Han var glede, livet hans var sorg. Og glede og sorg går hånd i hånd. Det kjenner jeg veldig på.
Den vanskelige tiden vil jeg jo ikke ha tilbake, men Jesper, han vil jeg alltid ha tilbake.

Og det er klart slike ting er trasige å tenke på. Jeg kunne ikke få begge deler når han levde, og jeg kan ikke få han tilbake, aldri. Det var slik det måtte bli, om han skulle få lov å hvile seg, endeløst, uten smerter.
Jeg håper at han føler at livet hans var fint, tross alt. Det var hans liv, og han levde det fullt og helt. Han visste ikke om annet, men det gjorde jo jeg, og jeg ønsket ikke et slikt liv for gutten min. Jeg håper at han likte livet sitt allikevel om det var preget av så mye vondt. Han hadde kjærlighet og omsorg fra alle.
Jeg håper han følte seg elsket, og håper at han vet at han er savnet, hver dag, hver time, hvert minutt, av så mange, mange. Livet vil aldri bli det samme uten han, det vil aldri bli helt bra, selv om jeg har en fantastisk fin fredag. Jeg klarer ikke forklare følelsene mine, det er som jeg skrev tidligere, sorg og glede.. Hånd i hånd.
Jeg kan ikke leve uten han, kan ikke leve med han.

Jeg tenker ikke så mye på det nå, de vanskelige helgene vi hadde før, jeg prøver å nyte helgene vi har, fordi de har blitt en så fin familietid. På en annen måte enn før. Og jeg kan ikke sitte å tenke på alt som var før, av det som var vondt, fordi det gir meg bare negative vibber og dårlig tankegang. Uansett hva jeg følte om helgene før, så elsket jeg jo min sønn, og kjempet for han.
Og Tilde hun skal få oppleve alt Jesper ikke kunne, livet hennes skal  preges av gode opplevelser, lykke, glede og håp. Basta.

Nå er helgene liv og røre. Vi har stort sett alltid planer. Det kunne vi aldri ha før. Kunne ikke ut av huset. Nå er vi lite i huset vårt, og vi nyter livet, vi nyter hverandre og koser oss.
Og denne fine fredagen er starten på en ny helg, en ny helg full av håp og glede, latter og forventninger og fullpakket av planer.

Denne fredagen har vi kost oss med å spise nyyydelig pizza ute. Tilde testet ut eplemost for første gang, og drakk hele flasken før maten kom.

I morgen skal vi finne en super plass å spise lunsj, gå litt i byen, kose oss, nyte at vi har hverandre, og at det er helg. Hva er deres helgeplaner?

Håper dere har en fin fredag, og kjenner at livet er NÅ.

7 kommentarer:

 1. Du skriver så fint. Må bare si det hver gang! Helg er deilig!!! Her begynte lørdagen tidlig, men koselig og å stå opp med lillegutt, lese bøker for han, tenne stearinlys og møte dagen sammen. Her har vi planer om en rolig helg, med litt å gjøre hjemme, og litt besøk hos familie. Kanskje tar vi en cafetur....Uansett skal vår lille familie være sammen. Og det nyter jeg!!

  SvarSlett
 2. Så godt å høre at du har det godt og at du klarer å nyte dagene dine...det har du ærlig fortjent!!!
  Det må være deilig for dere alle sammen at dere klarer å kose dere:)

  Ha ei riktig koselig helg..nyt og kos deg med dine:)

  Klem Ea

  SvarSlett
 3. Det er så herlig å høre at dere har så fine helger sammen nå :) Jeg skjønner godt hva du mener med glede og sorg hånd i hånd da.. Men man skal ha lov til å kose seg og kjenne på både glede og lykke selv om man har opplevd det verste.
  Jeg jobber i helgen, så ikke så mye familiekos denne helgen på oss.. Vi får ta det igjen neste helg!
  Ha en fortsatt fin helg!
  Klem

  SvarSlett
 4. flott skrevet <3 tankefult og godt.
  ha en fin helg med din flotte familie.
  og ha storebror godt gjemt i tankene dine, å ta det frem når du trenger det.

  SvarSlett
 5. Hei Gøril.
  Først må jeg få takke fordi du deler og har delt så mye av hverdagen din med oss "her ute". Dere deler en utrolig sterk historie du og "kjærestemmannen", en historie som alle kan lære noe av. Ikke minst å sette pris på hverdagene som det jo er flest av, barn og famile og god helse. Det er jo ingen selvfølge!
  Men noen får flere utfordringer enn andre, som din lille familie.Hvorfor det blir slik finnes det ingen svar på. Jeg har også et barn for lite og har opplevd sorg og savn uten at våre historier kan sammenlignes.
  Men, vi har verdens beste jobb Gøril. Jeg har som deg arbeidet med barn og foreldre i mange, mange år. Ingen dag er lik, og vi kommer så tett på livet og hverdagen til så mange familier i både glede og sorg. Jeg har vært og er så glad for yrket jeg har valgt fordi jeg merker at jeg får så god bruk for "ryggsekken" jeg har med meg.
  Godt å høre at du har gode dager. Jeg håper du også får oppleve at du med din "ryggsekk" kan bety mye for mange i hverdagen. Det er jeg sikker på! Nyt dagen, og lykke til!

  SvarSlett
 6. Hei Gøril! Veldig fint skrevet som alltid! Håper du har en fin helg, og at dere virkelig får nyte den! Det er vel fortjent! :)

  Jeg har gitt deg en award på bloggen min, jeg vet ikke om du er med på sånt, men uansett! :)

  Klem fra meg! :)

  SvarSlett
 7. Du skriver så utrolig godt, og du får meg til å se ut av vinduet en søndags morgen og bare kjenne at livet er herlig! Det betyr mye å ha de rette menneskene rundt seg, og det er helt greit å kjenne både på sorg, savn og glede på en gang! Ønsker deg en god dag :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen til meg. Det gjør meg så glad :)