mandag 18. oktober 2010

Monday morning blues

Ja, i dag er en litt annerledes dag kan man si.
Vi skal på sykehuset å få høre obdukjsonssvarene til min vakreste. Jeg gruer meg. Endelig er de her, men allikevel, det blir vanskelig tror jeg.
Jeg ser frem mot å få svar, det er klart. Å gå leve i uvisshet er jo ikke bra, men jeg tror ikke nødvendigvis vi kommer til å få så mange svar. Og at samtalen bare blir om hva som var galt, hva som ikke fungerte, og at det blir mye negativitet. Det kommer sikkert til tøft.

Jeg vil bare sette meg ned i stolen, og høre at legen kommer med rosende godord om gutten min, er så lei av at det alltid skal være i fokus hva som ikke var bra med han. Og nå, når det ikke er mer å gjøre, så er det ikke noe særlig å igjen må høre på alt som er feil, alt som var så riv ruskende galt.

For han var jo verdens fineste. Han var helt unik, mykere enn de fleste, og det fantes ikke noe ondt i han. Han smilte det vakreste smil, og de blå øynene kunne stråle de også, mange ganger. Det er mye vakkert å si om Jesper, og i dag trenger jeg å høre noe. Noe som ikke handler om sykdom, død og sorg. Noe vakkert, noe betydningsfullt, noe som gir meg litt piffen til å komme meg opp fra kjelleren.
Men, når jeg skal på en slik samtale, så vet jeg jo at det vil bli snakk om bare vanskelig ting. Jeg stålsetter meg, jeg skal jo få det til. Men jeg håper, som jeg håper, at det også kan komme noen fine ord om han. Om at han blir tenkt på, at han er savnet der også. Sykehuset var jo hans andre hjem, dessverre.
Legen vi skal til i dag er Jespers gamle lege. Et fint menneske jeg vet var glad i Jesper. Hun var også i begravelsen hans, og det er visst ikke så veldig vanlig, så jeg har jo et håp at det kan komme noen rørende ord om han også.

Ja, litt morrablues her..

12 kommentarer:

 1. Tvi tvi på sykehuset i dag. Blir vel kanskje litt godt å få høre hva han kjempet i mot også. Han som hadde prognosene mot seg kan vel ikke få annet enn godord egentlig. Lille kjemperen som vant det ene slaget etter det andre.
  Håper det blir en god samtale, og at det går lettere en du frykter.
  Klemmer <3

  SvarSlett
 2. Jeg håper du får høre noe fint om Jesper i dag Gøril, det var jo så mye fint å si om han. Bare se på bildene her ved siden av, for en utrolig fantastisk og vakker gutt! Jeg elsker det bildet der han har på seg strikkejakken, øynene er bare helt utrolige. Lille vakreste Jesper.

  SvarSlett
 3. Slik du beskriver legen (og har beskrevet sykehuset og mange av dets ansatte tidligere) vil jeg da absolutt håpe og tro at du får høre gode og varme ord om den fineste gutten din.
  Selvom dere må gå gjennom det som gikk galt var jo Jesper en kjempe! Som fightet og vant flere ganger; DET håper jeg de også fokuserer på.

  Nei, nå begynner jeg å tute igjen, nok en gang på jobb.
  Jaja, både du og Jesper rører meg; det er alt jeg kan si om den saken :)

  SvarSlett
 4. Lykke til i dag!!!
  Om det blir mye vanskelig i dag, så vet jo Du at Jesper er verdens beste gutt:)

  Har deg i tankene mine!!

  Klem Ea

  SvarSlett
 5. Lykke til Gøril. Tenker på deg.
  Stor klem til deg

  SvarSlett
 6. Lykke til i dag.
  Det blir sikkert litt töft aa rippe opp i dette paa nytt, men saa bra at legen og Jesper hadde et fint forhold. At han var glad i han hjelper mye.
  Saa kommer det sikkert noen fine ord fra han ogsaa skal du se.
  Tenker paa dere.

  SvarSlett
 7. Hei,

  Jeg ville bare takke deg for at du deler deres historie. Jeg kom tilfeldigvis over bloggen din her forleden kveld, og ble sittende i flere timer og lese hvert eneste innlegg. Du skriver så ærlig og så godt at det røsker opp langt inn i hjerterota, på en god-vond måte.

  Så takk, Gøril, for at jeg fikk ta del i deres historie, for at jeg fikk lære noe nytt, øke min innsikt og forståelse, for smil og tårer, for nydelige bilder av dine vakre små, og ikke minst for en viktig påminnelse om å sette pris på og være takknemlig for de små tingene. TAKK!!


  Håper samtalen på sykehuset i dag går så bra som den kan. Lykke til!

  Mvh Laila

  SvarSlett
 8. Masse lykke til idag, har dere i tankene mine. Jeg er sikker på at legen også vil si fine ting om skatten din, det er rett og slett umulig å ikke gjøre det! :)
  Du rører så mye i meg hver gang jeg er inne å leser bloggen din. Jeg har lært meg å sette mer pris på livet takket være deg og jesper-gullet <3 Jeg har fått en annen forståelse for hva et smil kan bety for noen, og hva d å miste noen betyr for resten av livet! Takk for at du er så åpen og for at vi får ta del i din historie, og for at du har gitt oss sjansen til å bli kjent med Jesper <3

  SvarSlett
 9. Tenker på deg, og håper at du får høre noen gode ord - det er jeg sikker på at du får etter alt jeg har lest om Jesper her hos deg :)

  SvarSlett
 10. Håper det gikk greit i dag. Vakreste Jesper er også i tankene mine. Sender deg mange gode klemmer.

  SvarSlett
 11. Håper at dagen ble bedre enn du hadde forventet Gøril! At du på attpåtil de vanskelige svarene også fikk en bekreftelse på hvor god og sterk Jesper var.

  Dere er i mine tanker!

  Stor klem!

  SvarSlett
 12. Ikke rart man har litt mandags morra blues da Gøril!
  Håper dagen ble bedre enn du forventet og at du kanskje fikk noen svar.

  God mandagskveld til deg!
  Klem fra størstpeia

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen til meg. Det gjør meg så glad :)