søndag 24. oktober 2010

Jeg undrer

Tenker ofte på hvordan livet ville ha vært om Jesper fikk lov å leve lengre. Hvordan ville forholdet mellom han og Tilde ha vært? For Jesper tipper jeg det ikke ville ha vært så veldig stor forskjell, men Tilde ville nok ha hatt et forhold til han. Han ville vært viktig for henne. Hun ville sett han stort sett hver eneste dag.Ville hun ha løpt mot han når han hadde kommet hjem, og skulle kose? Ville det vært gjensynsglede fra henne, og hva med han, ville han følt og kjent på at det var Tilde som var i nærheten?
Hadde hun vært forsiktig mot han, og vært god og gitt klemmer, og ikke en bøllete rampesøster?
Ville han tolerert det, ville han vært rolig og tilfreds i nærheten av henne?

Hun koser bilder av han, og hun er generelt snill og omsorgsfull mot barn, men jeg kan jo ikke annet enn å lure på hvordan ting kunne ha vært. 


 Det er så mye jeg skulle ønske jeg fikk opplevd. Hadde han bare kunne levd lengre.. 
Jeg under også på julekortene som skal komme fra oss i år. Jeg vil at Jesper skal være med. Han er jo med i våre hjerter, og i tankene, så han må være med på julebildet jeg skal sende ut også. Sammen med lillesøsteren sin.
Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal få det til, for han er jo ikke her, og jeg kan jo ikke ta bilde av graven å sende med heller, det blir bare helt grotesk.
Men han må jo være med, sammen med Tilde, på en eller annen måte. 

Finnes det noen som har tanker hvordan det er mulig?

Ellers har vi hatt ei fin helg, uten så mye undring og tankevirksomhet. Vi har kost oss. Veldig.
Nå skal jeg jobbe litt, og etterpå skal vi se på noen tv-serier før vi skal ta kvelden tidlig. 
Vi har nemlig ei lita ei som ikke sover så veldig godt på natten for tiden, og det blir alle mann påvirket av kan man si ;-)

 
  

16 kommentarer:

 1. Så nydelig de er sammen.Får tårer i øynene...Kansje du kunne tatt med det bildet der Tilde peker på bildet av jesper??Det er så nydelig synes jeg og sier mer enn tusen ord..

  Bare et forslag:)Ha en fin søndagskveld!

  SvarSlett
 2. Elsker bilde med de to i strikkagensere, det er så skjønt! :-)

  SvarSlett
 3. JA! Det var en utrolig god idé!!! De er så nydelige sammen, på det nederste syns jeg de er knallike:)

  SvarSlett
 4. Jesper må med. Et bilde i fanget på lillesøster, eller at dere photoshopper inn et hjerteformet bilde av Jesper over hjertene deres...

  Eller som mali-mo gjorde det - med bokstaver og hender:

  http://mali-mo.blogspot.com/2009/12/julekalender-2009-julekort.html

  Varm klem :)

  SvarSlett
 5. Enten ha med bildet der Tilde peker på bildet av Jesper, eller få laget en genser med bilde av Jesper som Tilde kan ha på seg??

  Syns det var en veldig fin tanke å ha han med på julekortet :)

  Klem!

  SvarSlett
 6. Skjønner godt at du lurer på hvordan det ville vært - er helt normalt! De fleste søsken har jo både krangler og kosestunder og slik ville det sikkert vært med disse også. Jesper på sin egen måte:-)
  Lag en kollage da vel, med noen bilder av dere alle, sånn oppsummering av året liksom, for alle dere sender julekort til er jo glad i Jesper og syns det er helt naturlig at han skal være med!

  Godt at dere har hatt en fin helg! Kos dere foran tv'n og nyt søndagsroen!

  Klem fra størstepia

  PS: Skjønner veldig godt at du ikke klarte å se på den videoen om Ida. Er sterk kost, og du som har et så nært forhold til døden akkurat nå, trenger nok kanskje å se den når det er rom for å gråte litt.

  SvarSlett
 7. Tenkte også på Mali-mo sitt julekort fra ifjor.

  Utrolig fine bilder du har av dem sammen... Du kan jo ha ett dobbelt kort der du har bildet av Vilde utpå og julehilsen inni og ett bilde av Jesper bak sammen med en liten tekst om ham. Optimalprint har mange løsninger.

  Forstår godt at du vil ha ham med på kortet.

  SvarSlett
 8. Ah, de øynene på den gutten der... helt fantastiske!

  Det er en kjempefin tanke at Jesper skal være med på årets julekort; det er klart han skal det!
  Jeg er ingen kreativ sjel selv dessverre, men satser på at du får mange fine tips fra de andre superflinke bloggerne her :)

  SvarSlett
 9. Uff, det er så trist å tenke på alt dere går glipp av, på en måte, fordi Jesper ikke er hos dere lengre. Jeg tror det finnes mer mellom himmel og jord, og mye som vi ikke kan forklare. Jeg tror Jesper merket kjærligheten fra dere, og jeg tror også han ville kjenne igjen Tilde på sin måte.

  Ang. julekortet så jeg også for meg en ramme med et bilde av Jesper inni, lagt oppå annet bilde. Vanskelig å forklare.. En ramme dere har på kommoden hans kanksje? Noe som er kjent og betyr mye for dere i alle fall, noe nært og naturlig.

  SvarSlett
 10. Jeg tenkte på det samme som Elin; at du kunne fått laget et klesplagg til Tilde med et bilde av Jesper på. Eller så kan dere jo f.eks ta bilde i sofaen, så kan Jesper tilfeldigvis stå innrammet på bordet ved siden av.. Jeg er enig med deg, og skjønner godt at du vil ha han med på en eller annen måte.
  Håper formen din er fin, og at du er tilbake i jobb. Ønsker dere en finfin uke!
  Klem

  SvarSlett
 11. Min tanke var at Tilde holdt et bilde av Jesper. Det bilde hvor hun peker på bildet av han er jo hjerteknusende nydelig.. Men kanskje om dere tok et nytt bilde hvor Tilde glimter til med smil og et lurt blikk med et bilde av storebror i hendene...

  Jeg forstår at du tenker som du gjør.. Normalt det. Du er så flink til å skrive om barna dine , om Tilde og Jesper.. Du beskriver dem, tankene dine og livet deres så godt, at jeg gråter hver gang jeg leser bloggen din. Gledestårer, og sorgtårer...

  Herlige bilder av finfin-barna :)

  SvarSlett
 12. Hei, ser du har fått mange gode forslag. Bildet av Tilde som peker på bildet av Jesper var utrolig sterkt.
  Dersom du ønsker et bilde der Tilde er mer som nå (hun har jo vokst mye siden Jesper døde), så kan du lage julekort med to bilder. På Nfoto kan man velge bakgrunn og lage antall rammer som man ønsker. Har selv hatt et julekort med nærbilde av barna, i hver sin ramme. Ble veldig bra. Eller du kan ha et bilde av Tilde og Jesper sammen, og et bilde av Tilde slik hun ser ut nå.

  Nydelige barn dere har:)

  SvarSlett
 13. Dere finner nok en fin måte å inkludere den gode gutten deres i julekortet. Synes det er mange fine forslag over her. Ellers forstår jeg så godt at du har de tankene du har. Vi mennesker er veldig flinke til å tenke på hva som kunne ha vært tror jeg, men noen av disse tankene skulle en ikke måtte bære. Synes du bruker så fine ord, og jeg sender deg en varm klem.

  SvarSlett
 14. Jo, jeg skjønner at du tenker det er grotesk med bilde av graven. det er grotesk med en gravstøtte der et barn "ligger"... Samtidig, en pyntet grav kan være vakker. Går det an å tenke på en slik måte? Tilde på en julepyntet grav?
  Andre muligheter er Tilde i Jespers klær, eller Tilde som kikker på et bilde av storebror. En genser med påskriften "lillesøster" sier også mye.
  Klem til deg fra en du ikke kjenner-men som føler hun kjenen deg

  SvarSlett
 15. ...eller hva med Tilde foran jespers minnekommode???

  SvarSlett
 16. Mange gode forslag!!! Tilde foran Jespers minnekommode høres jo nydelig ut. Ellers kan man bestille rimelige kort med plass til flere bilder på: http://www.vistaprint.no
  Tror uansett det kommer til å bli fint. Fine bilder av dem sammen her!!!

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen til meg. Det gjør meg så glad :)