mandag 16. november 2009

Livet med et annerledesbarn.

Jeg har lenge tenkt å skrive historien om Jesper. Hvordan livet med et annerledesbarn er, for meg.
Så i dag satte jeg meg ned, og skrev noen ord. Det ble en lang historie, selv om dette nok er kortversjonen. Det er mye som ikke er med, men det får bare bli sånn.

Jeg ville ikke legge innlegget direkte i bloggen, så jeg la ut en link på høyresiden av bloggen min.
Om du vil lese, så trykk på linken.

Det ble nok litt rotete skrevet, mye frem og tilbake, men akkurat i disse dager er det slik jeg er.
Det er litt rotete og frem og tilbake i hodet mitt.

Setter stor pris på kommentarer, om noen leser da :)

15 kommentarer:

 1. Det var utrolig fint skrevet. Sitter på jobb med en klump i halsen og prøver å holde tårene inne. Dere har en utrolig fin gutt:)

  SvarSlett
 2. Tusen takk for at du deler!
  Du skriver så levende og jeg gråt meg gjennom hele historien.
  Det du skriver, at du finner Jesper når du leker med ham, fordi det fremkaller latter hos ham... Så utrolig rørende, vakkert, gledelig og trist på en gang...
  For en vanvittig tapper og nydelig gutt du har!
  Og for en vanvittig tapper og god mamma du er!

  Det er vanskelig å finne ord, selv om jeg kan kjenne igjen mye av det du forteller...

  Jeg ønsker det aller beste for Jesper og deg - og hele din familie.

  Varm klem.

  SvarSlett
 3. Du skriver så fint. Tårene triller og hjertet mitt blør for dere. Det er så fint at du deler. Delt sorg gir halv sorg, og delt glede gir dobbel glede. Jesper er verdens fineste og tapreste gutt, og han er heldig som har en mamma og pappa som deg og Stein-Arne.
  Varme klemmer

  SvarSlett
 4. Kjære Gøril!

  Tårene trillet da jeg leste historien før i dag, men jeg smilte også gjennom tårene. Mye av historien kjenner jeg jo fra før. Han vet hvem mammaen og pappaen sin er. At dere er så fine, flinke og tappre foreldre og så stolte og glade i gutten deres. Jesper er verdens fineste og tappreste lille gutt. Tenker ofte på han og ber for han.

  Ønsker dere alt godt, alle sammen!

  Inger K.

  SvarSlett
 5. Ah - Du skriver så utrolig bra! Jeg blir så trist og rørt her jeg sitter. Jeg føler virkelig med dere, og håper at fine lille Jesperen kan få mange fine dager før han finner den siste hvile.
  Og jeg må si som de over her; han er virkelig heldig som har så fantastiske foreldre som elsker han over alt på jord.
  Stor klem til dere fra Daniel og meg

  SvarSlett
 6. Kjæreste Gøril! Du kjenner ikke meg, men jeg har fulgt deg siden vi begge gikk gravid. Og jeg husker hvordan svangerskapet ditt var med all usikkerheten du måtte igjennom, og jeg krysset fingrene mine for deg hele vegen. Jeg mistet min lillegutt etter halvgått svangerskap, og synes jeg hadde det helt forferdelig. Men hvordan kunne jeg være så egoistisk har jeg tenkt hver gang jeg har lest om dine tanker, følelser og opplevelser. Ikke bare har dere opplevd så utrolig mange nedturer i forhold til oppturer. Dere er unike til å mestre alt. Jeg skjønner at dere frykter den dagen da Jesper må forlate dere, men jeg er sikker på at dere finner en unik måte å mestre det på også. Han vil komme til et annet sted der mange andre barn også er tror jeg, der min lillegutt er å venter på flere å leke med. De har ingen bekymringer der... Men inntil dagen kommer så må dere leve livet som dere gjør, både kjærestemannen din, Tilde, du og Jesper trenger det. Jeg håper dere får flere gode stunder som dere kan få bevare inne i deg for alltid!!

  SvarSlett
 7. Så bra du skriver! Jesper kjenner dere og dere er noen fantastiske foreldre. Men jeg tror at selv om hjernen hans gradvis forsvinner så vil han fortsette å kjenne dere på andre måter også. Du er mammaen til Jesper og han kjenner kjærligheten din fysisk gjennom huden din, hjertet ditt, og bevegelsene dine og kommer sikkert til å kjenne det så lenge han lever!

  hilsen en barnepsykolog og mamma som dessverre har jobbet med mange barn mot slutten av livene deres

  SvarSlett
 8. Du skriver så bra, Gøril. Tårene triller. Det er en sterk historie dere har. Tusen takk for at jeg fikk lese den. Det setter virkelig ting i perspektiv.

  Jeg finner rett og slett ikke ord nå jeg, men kjenner jeg har lyst til å koseklemme Jesper når du beskriver han.

  SvarSlett
 9. Jeg blir så tom for ord når jeg leser det du skriver Gøril, jeg leser alt du legger ut, men vet ofte ikke hva jeg skal skrive. En tekstforfatter som er tom for ord.

  Jeg skulle bare ønske jeg kunne gjøre noe. Ta bort det vonde for Jesper. Gi deg en klem, støtte deg. Bare gjøre noe.

  Du er en helt Gøril, du er et utrolig menneske.

  SvarSlett
 10. Som noen av de andre her så vet jeg rett og slett ikke hva jeg skal skrive... Finner ikke de ord, finner ikke de rette ordene!

  Du skriver så utrolig bra, og historien deres har gått inn på meg. Den rører meg, får meg til å smile, får meg til å gråte...

  Tusen takk for at jeg får ta del i hverdagen og livene deres. Jeg føler meg beæret! For dere er helt spesielle og sterke!

  En stor god klem til deg!

  SvarSlett
 11. Tusen takk for at du deler.Du skriver fantastisk,levende og varmt.
  Heldige Jesper som valgte akkurat deg til mamma!Og vær trygg på at han vet hvem som er mamma og pappa.Han hører stemmene,kjenner lukten og ikke minst føler han all den kjærlighet som omfavner han.
  Ønsker så inderlig for dere alle...noen rolige timer,minutter uten smerte,sorg,fortvilelse og engstelse.
  Mange styrkeklemmer sendes :)

  SvarSlett
 12. Tusen takk for at du deler historien om Jesper med oss. Det er virkelig sterk lesning, og jeg sitter igjen med tårer i øynene og bankende hjerte for dere. Ingen mamma skulle måtte gå og forberede seg på at barnet sitt kan blir borte, det er så urettferdig. Jesper er utrolig heldig som har så sterke, flotte foreldre som dere, som gir gutten deres så mye kjærlighet og omsorg. Kjærligheten deres, den skinner så klart gjennom i ordene dine, og jeg er sikker på at når du sitter med den nydelige gutten din på fanget ditt, da kjenner han at han er elsket.

  SvarSlett
 13. Tusen takk for at du deler dette med oss .Taarene triller her jeg sitter.

  Du skriver veldig bra og den biten om at dere hadde funnet Jesper var utrolig roerende og sikkert ufattelig mye verdt for dere som foreldre.

  Stor klem

  SvarSlett
 14. Hei igjen..
  Nå har jeg klart å komme meg gjennom historien du skriver.. har måtte avslutte flere ganger.
  Du skriver så godt.
  Deler virkelig med oss hva dere går igjennom.. selv om vi umulig kan vite helt hvordan det er.

  Jesper er bare fantastisk å se på! Er virkelig noe spesielt der.:-)
  Ønsker dere virkelig alt godt fremover.. fantastisk godt at dere har deres lille hjerteplaster!

  Og der er så godt å lese at dere har møtt så mye hjertevarme i helsevesenet!
  Jesper setter nok dype spor i mange hjerter han!

  Kosemoseoverdose til deg og din flotte familie!

  SvarSlett
 15. så utroli bra du skriver! Tusen takk for at du vil dele dine tanker og følelser med oss! Dere er så utroli sterke og flinke foreldre! :)
  mangen klemmer frå Tone og Thalie.

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hilsen til meg. Det gjør meg så glad :)